تله پاتی اولین تراشه نورالینک در مغز یک بیمار کاشته شد

بیشتر بخوانید

White Frame Corner
Off-White Arrow

ایلان ماسک در تاریخ ۲۹ ژانویه (۹ بهمن) در توییتی از کاشت موفقیت‌آمیز اولین تراشه مغزی نورالینک (Neuralink) به نام تله پلاتی (Telepathy) در مغز یک بیمار خبر داد.

این ایمپلنت مغزی با هدف کمک به افرادی که آسیب‌های حرکتی دارن یا دچار فلج هستن، کمک می‌کنه تا تنها از طریق فکر کردن بتونن با تلفن یا کامپیوتر ارتباط برقرار کنن.

نورالینک در سپتامبر ۲۰۲۳ موفق شد از سازمان غذا و داروی آمریکا تاییدیه دریافت کنه و با باز کردن بخش کوچکی در جمجمه بیمار، دستگاه نورالیک که از نخ‌های بسیار ظریف و انعطاف‌پذیر تشکیل شده در ناحیه ای از مغز که حرکت رو کنترل می‌کنه، کاشته می‌شه.

با استفاده از این تراشه، افکار بیمار به صورت حرکت روی دستگاه‌های دیجیتالی رمزگشایی می‌شه و بیمار می‌تونه مکان‌نما یا صفحه‌کلید رایانه رو فقط با استفاده از افکار خودش کنترل کنه.

ایمنی نورالینک در ماه‌های اخیر مورد انتقاد قرار گرفته و ۴ قانون‌گذار آمریکایی از SEC خواستن که ادعای ایلان ماسک در مورد ایمنی این امیپلنت‌ها رو بررسی کنه. در حالی که ماسک ادعا می‌کنه هیچ‌کدوم از میمون‌های ازمایشگاهی با کاشت این ایمپلنت‌ها نمردن، یک کمیته پزشکی مدعی شده حداقل ۱۲ تا از این میمون‌ها بعد از ایجاد ناتوانی کشته شدن.