رشد چشمگیر قیمت بیت کوین بار دیگر باعث افزایش قابل توجه بهای داراییهای رمزارزی کشور السالوادور شده و مهر تاییدی بر تصمیم هوشمندانه این دولت برای سرمایهگذاری در بزرگترین ارز دیجیتال بازار زده است.
به گزارش میهن بلاکچین، روز گذشته نایب بوکله، رییسجمهور السالوادور با انتشار اسکرینشاتی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که ارزش کل ذخایر بیت کوینی این کشور پس از اضافهشدن ۳۰ بیت کوین جدید در ماه گذشته، از ۶۴۴ میلیون دلار عبور کرده است.
اگرچه ارزش این داراییها اکنون کمی کاهش یافته و به حدود ۶۳۷ میلیون دلار رسیده، اما دفتر ملی بیت کوین السالوادور (Bitcoin National Office) اعلام کرده که ارزش ذخایر این کشور طی ۳۰ روز گذشته بیش از ۱۳۷ میلیون دلار افزایش یافته است.
تحلیلگران صرافی بیتفینکس در یادداشتی در این باره نوشتهاند:
رالی بیتکوین نتیجه ترکیبی از کاهش نگرانیهای کلان اقتصادی، ورود قوی سرمایه به صندوقهای قابلمعامله بورسی (ETF) بیتکوین و افزایش انتظارات برای انعطافپذیری سیاستهای فدرال در برابر دادههای اقتصادی ضعیفتر است.
خریدهای مستمر بیت کوین با وجود وام ۱.۴ میلیارد دلاری از IMF
السالوادور در ماه دسامبر سال گذشته وام ۱.۴ میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول (IMF) دریافت کرد. با این حال شرط این صندوق کاهش مداخلات دولت در حوزه ارز دیجیتال و حتی کنار گذاشتهشدن بیت کوین از پول رسمی این کشور بود. با این حال به نظر میرسد که السالوادور در ماههای اخیر بیسروصدا به خرید بیت کوین ادامه داده است.
نکته جالب اینجاست که دفتر ملی بیت کوین که از نظر فنی خارج از ساختار رسمی بخش مالی کشور قرار میگیرد، همچنان به سیاست «خرید یک بیت کوین در روز» پایبند مانده است.
رودریگو والدز (Rodrigo Valdes)، مدیر منطقهای صندوق بینالمللی پول در قاره آمریکا، ماه گذشته در این باره گفته بود:
تا جایی که به السالوادور مربوط میشود باید بگویم که آنها همچنان به تعهد خود مبنی بر عدم خرید بیت کوین توسط بخش مالی رسمی کشور پایبند هستند.
در همین حال نایب بولکه نیز بار دیگر بر پایبندی این کشور به سیاست بیت کوینی خود تاکید کرده است. وی در ماه مارس در توییتی در این باره نوشت:
میگفتند این سیاست در آوریل متوقف میشود، بعد گفتند در ژوئن، حالا میگویند در دسامبر. خیر، این سیاست متوقف نخواهد شد.
السالوادور ششمین هولدر دولتی بزرگ دنیاست
ودانگ واتسا (Vedang Vatsa)، بنیانگذار پروژه هشتگ وب۳ (Hashtag Web3) میگوید اعلام این سودآوری نشان میدهد که داراییهای دیجیتال میتوانند به رشد ثروت ملی کشورها کمک کنند. با این حال وی معتقد است که پذیرش عمومی کریپتو همچنان گسترده نشده است:
چنین ایدههای اقتصادی بلندپروازانه زمانی بهتر عمل میکنند که با مشارکت عمومی گستردهتر و نقشه راهی برای پایداری بلندمدت همراه باشند.
وی میگوید:
اگرچه بازدهی سرمایهگذاری السالوادور قابلتوجه است اما سود مالی فقط بخشی از ماجراست. رویکرد اخیر دولت برای تطابق با شرایط صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که سیاستگذاریها محتاطانهتر شدهاند.
بر اساس دادههای وبسایت بیت کوین ترژریز (Bitcoin Treasuries)، السالوادور اکنون با ۶۱۸۱ واحد بیت کوین ششمین هولدر دولتی بزرگ دنیاست. در این رتبهبندی آمریکا، چین، بریتانیا، اوکراین و بوتان در ردههای بالاتر قرار دارند.
نکته مهم این است که در ماههای اخیر نیز کشورهای دیگر به فکر سرمایهگذاری در بیت کوین افتادهاند. در همین حال، چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل سابق صرافی بایننس گفته که به صورت رایگان به دولتهای مختلف در سراسر جهان مشاوره میدهد تا ذخایر ملی ارزهای دیجیتال خود را ایجاد کنند.
وی ماه گذشته در این باره گفت:
ما با کشورهای زیادی در حال مذاکره هستیم و راهکارهایی مثل کیفپولهای امن و سیستمهای ذخیرهسازی سرد را برای داراییهای دولتی پیشنهاد میکنیم.