جامعه کریپتو در آمریکا این هفته را با شور و هیجان زیادی دنبال میکند؛ چراکه قرار است تحولات مهمی در حوزه قانونگذاری رقم بخورد. این هفته که به گفته مجلس نمایندگان آمریکا، «هفته کریپتو» (Crypto Week) نامیده شده، میتواند نقش تعیینکنندهای در تبدیل آمریکا به قطب جهانی ارزهای دیجیتال داشته باشد.
به گزارش میهن بلاکچین، بو هاینس (Bo Hines)، مدیر اجرایی شورای مشاوران رییسجمهور آمریکا در حوزه داراییهای دیجیتال در تازهترین پست خود در شبکه اجتماعی ایکس به اهمیت این هفته اشاره کرده و تاکید کرده که لوایح کلیدی مثل قانون GENIUS و CLARITY در مسیر پیشرفت چشمگیری قرار گرفتهاند.
هاینس در این باره نوشته است:
هفته بزرگی در پیش است – هفته کریپتو در مجلس نمایندگان! قانون GENIUS به دفتر رییسجمهور میرود، قانون CLARITY راهی سنا میشود. زمان آن رسیده که آمریکا را به پایتخت جهانی کریپتو تبدیل کنیم.
هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا روزهای ۱۴ تا ۱۸ جولای را به عنوان «هفته کریپتو» نامگذاری کردند. انتظار میرود قانونگذاران در این بازه لوایح مهمی مثل قانون GENIUS، قانون CLARITY و قانون ضد نظارت CBDC را بررسی کنند.
فرنچ هیل (French Hill)، رییس کمیته مربوطه در مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفته است:
ما در حال برداشتن گامهای تاریخی هستیم تا اطمینان حاصل کنیم ایالات متحده همچنان پیشرو در نوآوری جهانی باقی میماند. من منتظر هفته ارز دیجیتال در مجلس نمایندگان هستم… ما در حال پیشبرد قوانینی برای صدور و مدیریت استیبلکوینهای مبتنی بر دلار و جلوگیری دائمی از راهاندازی ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) هستیم تا از حریم خصوصی مالی آمریکاییها محافظت کنیم.
در مقابل این تلاشها اما به نظر میرسد برخی نمایندگان دموکرات از جمله مکسین واترز (Maxine Waters) و استیون لینچ (Stephen Lynch) در تلاش برای متحد کردن اعضای حزب خود علیه لوایح GENIUS و CLARITY هستند. جالب است بدانید که این افراد کمپینی به نام «هفته ضد فساد کریپتو» (Anti-Crypto Corruption Week) راهاندازی کردهاند تا این جریان را مهار کنند.
لوایح کلیدی برای تثبیت جایگاه آمریکا در بازار ارزهای دیجیتال
قانون GENIUS احتملا نخستین قانون رسمی آمریکا در مورد استیبل کوینها خواهد بود. این لایحه که پیشتر در مجلس سنا به تصویب رسیده، یک چارچوب فدرال جامع برای استیبل کوینها ارائه میکند و موضوعات مختلفی از جمله صدور، نظارت و قوانین اجرایی مرتبط با این ارزها را پوشش میدهد. هدف از این قانون، ایجاد شفافیت، حفاظت از کاربران و در عین حال تقویت نوآوری است. بنابراین اگر هفته آینده ترامپ این قانون را امضا کند، میتوان گفت که نقطه عطفی تاریخی در قانونگذاری ارزهای دیجیتال در آمریکا رقم خواهد خورد.
از طرف دیگر، قانون CLARITY که قانون شفافیت بازار داراییهای دیجیتال معروف است، قصد دارد یک چارچوب قانونی شفاف برای ارزهای دیجیتال ارائه دهد و نقشهای نظارتی کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) را بهطور دقیق مشخص کند.
برایان استایل (Bryan Steil)، رییس زیرکمیته مربوطه، در این خصوص گفته است:
عصر طلایی داراییهای دیجیتال همین حالا آغاز شده است. قانون CLARITY موجب شکوفایی نوآوری میشود، سلطه آمریکا در این حوزه را تضمین میکند و در عین حال از مصرفکنندگان در برابر کلاهبرداری محافظت خواهد کرد.
در سمت دیگر، لایحهای با عنوان «Anti-CBDC Surveillance State Act» ارائهشده تا جلوی عرضه ارز دیجیتال بانک مرکزی در آمریکا را بگیرد. پاتریک مکهنری (Patrick McHenry)، ربیس کمیته مالی، دراینباره میگوید:
این قانون بسیار شفاف و ساده است. این قانون از صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی توسط بوروکراتهای غیرمنتخب جلوگیری میکند، چراکه چنین اقدامی میتواند به حریم خصوصی مالی شهروندان آمریکایی لطمه جدی وارد کند.