کوین تلگراف اخیرا در گزارشی به این موضوع پرداخته است که صرافی BingX علنا اعلام کرده که از کاربران ایرانی پشتیبانی میکند و مشکلی با کاربران این کشور ندارد. در این مطلب، به محتوای این گزارش و تاثیر آن بر کاربران ایرانی پرداختهایم.
به گزارش میهن بلاکچین، صرافی BingX نسخه ایرانی وب سایت خود را توسعه داده و مسئولان آن در گروه تلگرامی رسمی این پلتفرم، به زبان فارسی صحبت میکنند. این صرافی علاوه بر این امکان سواپ ریال به تتر را فراهم کرده که طبق قوانین دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) ممنوع است.
علاوه بر این صرافی BingX در پلتفرم دیسکورد (Discord)، در واکنش به یکی از کاربران خود که پرسیده بود آیا محدودیتی برای ثبت نام از ایران وجود دارد، اعلام کرد که نباید مشکلی داشته باشد و کاربران فقط باید دستورالعمل ثبت نام را دنبال کنند.
تحریمها عموما باعث شدهاند معاملهگران ایرانی نتوانند از صرافیهای متمرکز استفاده کنند و با خطر مسدود شدن داراییهای خود مواجه شوند. با این حال، به نظر میرسد در صرافی BingX ریال ایران مستقیما قابل سواپ با سایر داراییهای دیجیتال است.
طبق دادههای کوینمارکتکپ (CoinMarketCap)، حجم معاملات روزانه صرافی BingX به بیش از ۹۷۴ میلیون دلار میرسد و این پلتفرم یکی از ۲۰ صرافی برتر بازار کریپتو محسوب میشود. دادههای وب سایت صرافی BingX هم نشان میدهد که این پلتفرم به عنوان یک شرکت خدمات مالی در جمهوری لیتوانی ثبت شده و مجوز فعالیت در اتحادیه اروپا را دریافت کرده است. صرافی BingX علاوه بر این مجوز استرالیا را هم دارد و در سنگاپور نیز فعالیت میکند.
البته نهادهای استرالیایی و لیتوانی تلاش میکنند سیاستهای OFAC را اجرا کنند. با وجود این BingX به طور علنی در شبکههای اجتماعی و وب سایت رسمی خود، کاربران ایرانی را جذب کرده است. شایان ذکر است که BingX در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) نام خود را تغییر داد و قبل از آن با اسم Bingbon شناخته میشد.
BingX در سال ۲۰۱۸ توسط جاش لو (Josh Lu) تاسیس شد و ادعا میکند که بیش از ۱۰ میلیون کاربر دارد. ملیت بنیانگذار فعلی آن ناشناخته است. طبق گفتههای یکی دیگر از نمایندگان صرافی BingX، ایران در فهرست کشورهای دارای محدودیت است اما این محدودیت به معنای ممنوعیت ارائه خدمات BingX نیست.
به طور کلی فشار آمریکا در هر زمانی ممکن است صرافیها را به تغییر سیاستهای خود وادار کند. در این مورد برای مثال میتوان به بایننس اشاره کرد که بارها اعلام کرده بود به کاربران کشورهای تحریمشده خدمات نمیدهد اما در نوامبر ۲۰۲۳ (آبان ۱۴۰۲) اعتراف کرد نتوانسته سیاستهای مورد نیاز را انجام دهد و به همین خاطر ۴.۵ میلیارد دلار جریمه را به وزارت دادگستری آمریکا پرداخت کرد.
در مه ۲۰۲۳ (اردیبهشت ۱۴۰۲) هم صرافی پولونیکس (Poloniex) مجبور شد ۷.۶ میلیون دلار جریمه را به خاطر عدم بررسی ملیت کاربران خود به OFAC پرداخت کند.