در حالی که در روزهای اخیر زمزمههایی از رکوردشکنی احتمالی بیت کوین شنیده میشود، حالا ارزش بازار این ارز دیجیتال پیشدستی کرده و رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است. با رکوردشکنی مارکت کپ بیت کوین، حالا ارزش کل بیت کوینهای موجود روی هم رفته از ارزش هولدینگ آلفابت، شرکت مادر گوگل بالاتر است.
به گزارش میهن بلاکچین، با رکوردشکنی اخیر و عبور مارکت کپ بیت کوین از مرز ۲.۰۹۶ تریلیون دلار، حالا بزرگترین ارز دیجیتال بازار بالاتر از هولدینگ آلفابت و نقره، ششمین دارایی ارزشمند جهان محسوب میشود. اما آیا قیمت بیت کوین هم از این روند پیروی میکند؟
رکوردشکنی مارکت کپ بیت کوین
روند تغییرات قیمت بیت کوین در هفتههای اخیر بسیار قدرتمند بوده و در ۲۴ ساعت گذشته نیز این ارز دیجیتال با رشدی تقریبا یک درصدی به کانال ۱۰۴ هزار دلاری بازگشته است. این در حالی است که برخی از داراییهای سنتی حاضر در لیست ارزشمندترین داراییهای جهان، مثل شرکت اپل، آمازون و نقره به ترتیب با ۱.۹۵٪، ۲.۴۶٪ و ۱.۱۰٪ ریزش همراه بودهاند.
در این لیست حالا بیت کوین بین شرکت آمازون با مارکت کپی ۲.۱۸۸ تریلیون دلاری و هولدینگ آلفابت قرار گرفته و با توجه به جایگاه فعلی، انتظار میرود به زودی با عبور از این شرکت به پنجمین دارایی ارزشمند جهان تبدیل شود.
اگر بیتکوین بتواند دوباره به اوج تاریخی خود یعنی ۱۰۸,۷۸۶ دلار برسد، ارزش بازارش به حدود ۲.۱۷ تریلیون دلار خواهد رسید و فاصلهاش با آمازون به حداقل میرسد. با این حال برای عبور از آمازون بزرگترین ارز دیجیتال بازار احتمالا باید تا ۱۱۰ هزار دلار افزایش یابد؛ هدفی که در صورت تداوم وضعیت کنونی بازار کاملا محتمل است.
در حال حاضر با افزایش نگرانیهای تورمی، بیت کوین به گزینهای جذاب برای سرمایهگذاران تبدیل شده است. همانطور که گزارش دادیم برخی از تحلیلگران نیز انتظار دارند قیمت در روزهای آینده رکوردشکنی کرده و به ۱۱۶ هزار دلار برسد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
همزمان با رکوردشکنی مارکت کپ بیت کوین، به نظر میرسد که این ارز دیجیتال نیز در آستانه تشکیل تقاطعی صعودی (Golden Cross) در نمودار خودش است؛ الگویی که در گذشته معمولا پیش از جهشهای قابلتوجه قیمتی بین ۴۵ تا ۶۰ درصدی ظاهر شده است.
در حال حاضر میانگین متحرک ساده ۵۰ روزه بیت کوین در آستانه عبور از همتای ۲۰۰ روزه خود قرار دارد. این نخستین بار است که از اکتبر ۲۰۲۴ چنین الگویی دیده میشود و به عقیده برخی از تحلیلگران ممکن است با رکوردشکنی بیت کوین همراه شود.
همانطور که گفتیم در گذشته این الگو معمولا با جهشهای چشمگیری همراه بوده است. به عنوان مثال، در اکتبر سال ۲۰۲۳ نیز قیمت بیت کوین پس از تشکیل تقاطع صعودی که به دنبال هیجان پیرامون تایید ETFها شکل گرفته بود، حدود ۴۵٪ رشد کرد. در سپتامبر سال ۲۰۲۱ نیز بیت کوین پس از این الگو با رشدی ۵۰ درصدی همراه شد. جالب اینجاست که پس از پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا نیز تقاطع صعودی در نمودار بیت کوین تشکیل شده بود که به رشد ۶۰ درصدی قیمت منجر شد.
اما آیا گلدن کراس یا همان تقاطع صعودی لزوما همیشه نشانه صعود است؟ پاسخ منفی است. اگرچه این الگو در گذشته بارها با رشد قیمت همراه بوده اما هیچگاه جهش قیمتی پس از آن قطعی نیست. به عنوان مثال در فوریه ۲۰۲۰ الگوی مشابهی در نمودار بیت کوین تشکیل شده بود اما بلافاصله پس از آن، با شروع بحران جهانی کرونا بازارها فرو ریختند و قیمت بیت کوین ۶۲٪ سقوط کرد.
این موضوع نشان میدهد که در کنار الگوهای تکنیکال، حتما باید شاخصهای فاندامنتال و شرایط کلان اقتصادی نیز درنظر گرفته شود.
در حال حاضر اما بسیاری از عوامل فانتدامنتال از سناریوی صعودی بیت کوین پشتیبانی میکنند. از جمله این فاکتورها میتوان به افزایش پایه پولی M2 و کاهش تنشهای تجاری بین آمریکا و چین اشاره کرد؛ دو عاملی که اعتماد سرمایهگذاران را نسبت به رکوردشکنی دوباره بیت کوین افزایش داده است.
با وجود این چشمانداز صعودی، نشانههایی از خطر نیز دیده میشود. به عنوان مثال، شاخص قدرت نسبی (RSI) بیت کوین در اوایل ماه مه از مرز ۷۰ عبور کرده و نشاندهنده وضعیت «اشباع خرید» در بازار است؛ موضوعی که میتواند نشانهای از خستگی بازار و احتمال اصلاح کوتاهمدت قیمت باشد.
با توجه به تحلیل تکنیکال بیت کوین، اگر قرار باشد اصلاحی صورت بگیرد، ممکن است شاهد ریزش قیمت تا محدوده میانگینهای متحرک ۵۰ و ۲۰۰ روزه یعنی بین ۹۲٬۴۰۰ تا ۹۵٬۰۰۰ دلار باشیم.
نکته مهم دیگر واگرایی منفی بین قیمت بیت کوین و شاخص RSI است که معمولا نشانهای از کاهش قدرت صعودی و احتمال اصلاح در کوتاهمدت است و باید به آن توجه کرد.
فارغ از تمامی این نشانههای نزولی، برخی از شاخصهای تکنیکال همچنان چشمانداز بلندمدت مثبتی را برای بیت کوین ترسیم میکنند و حتی برخی از تحلیلگران پیشبینی کردهاند که در ماههای آینده، به شرط تداوم شرایط کنونی، قیمت میتواند تا ۱۵۰ هزار دلار