بیت کوین در تاریخ ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) توانست سطح ۸۴٬۵۰۰ دلار را دوباره پس بگیرد. به نظر میرسد این بازیابی تا حدی تحت تأثیر اعلام کاهش موقت تعرفههای وارداتی از سوی رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، بوده است.
به گزارش میهن بلاکچین، با این حال، خوشبینی معاملهگران در تاریخ ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) کاهش یافت و مشخص شد این کاهش تعرفهها موقتی است و احتمال بازنگری در تعرفهها بر زنجیره تأمین الکترونیک وجود دارد.
پریمیوم سالانه قراردادهای آتی دوماهه بیت کوین
ابهام درخصوص تنشهای تجاری میان ایالات متحده و چین بر بازار بیت کوین تأثیر گذاشت و موجب شد معاملهگران بخشی از اعتماد بهدستآمده را از دست بدهند. این موضوع توضیح میدهد چرا قیمت بیت کوین نتوانست از سطح ۸۶٬۰۰۰ دلار عبور کند و چرا بازار مشتقات بیت کوین نیز پتانسیل کوتاهمدت محدودی را نشان میدهد؛ موضوعی که میتواند مسیر حرکت بازار را در روزهای آینده تعیین کند.
پریمیوم قراردادهای آتی ماهانه بیت کوین در تاریخ ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین) به اوج ۶.۵٪ رسید، اما پس از آن به ۵٪ کاهش یافت؛ سطحی که در محدوده خنثی تا نزولی قرار دارد. فروشندگان معمولاً برای دورههای تسویه بلندمدت به پریمیومی در بازه ۵٪ تا ۱۰٪ نیاز دارند، بنابراین هر عددی پایینتر از این محدوده، نشاندهنده کاهش علاقه خریداران دارای اهرم است.
کاهش تمایل صعودی معاملهگران بیت کوین به دلیل همبستگی با بازار سهام
هیجان زودگذر معاملهگران را میتوان به اعلام ترامپ در تاریخ ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) نسبت داد و تعرفهها بر واردات نیمهرساناها در طول هفته بررسی خواهد شد. این موضوع نشان میدهد معافیتها برای گوشیهای هوشمند و رایانهها نهایی نیستند. بنا به گزارش یاهو فایننس، ترامپ گفته است:
میخواهیم تراشهها، نیمهرساناها و دیگر تجهیزات را در کشور خود تولید کنیم.
معاملهگران بیت کوین در این دوره با نوسانات شدید احساسی مواجه شدند. عملکرد بازارهای وسیعتر، بهویژه شرکتهای بزرگ فناوری که به تجارت جهانی وابسته هستند، بر احساسات بازار بیت کوین تأثیر گذاشت. همبستگی قوی درونروزی میان بیت کوین و بازار سهام باعث کاهش هیجان صعودی شد و این پرسش را مطرح کرده است که آیا این اثر فقط محدود به بازار قراردادهای آتی بیت کوین است یا خیر.
برای بررسی اینکه آیا احساسات معاملهگران بیت کوین صرفاً بازتابی از روند شاخص S&P 500 بوده، بررسی بازار آپشنهای بیت کوین مفید است. اگر معاملهگران حرفهای انتظار کاهش شدید قیمت را داشته باشند، شاخص انحراف دلتا ۲۵٪ از ۶٪ فراتر میرود، چراکه آپشنهای فروش (put) گرانتر از گزینههای خرید (call) میشوند.
در تاریخ ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین)، انحراف دلتا آپشنهای بیت کوین برای مدتی به زیر صفر درصد رسید که نشاندهنده خوشبینی ضعیف بود. با این حال، این روند در تاریخ ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) ادامه نیافت و دادههای بازار قراردادهای آتی بیت کوین نیز این موضوع را تأیید میکنند که علیرغم بازیابی قیمت از کف ۷۴٬۴۴۰ دلاری، نشانهای از احساسات صعودی قوی در بازار دیده نمیشود.
ورود سرمایه ضعیف به ETFهای اسپات بیت کوین یکی دیگر از دلایل نبود خوشبینی در بازار
یکی دیگر از راههای ارزیابی احساسات بازار، تحلیل تقاضای استیبلکوینها در چین است. زمانی که علاقه سرمایهگذاران خرد به رمزارزها بالا باشد، استیبلکوینها معمولاً با پریمیومی بیش از ۲٪ نسبت به نرخ رسمی دلار آمریکا معامله میشوند. در مقابل، پریمیوم کمتر از ۰.۵٪ اغلب نشانهای از ترس است و معاملهگران از بازار رمزارز فاصله میگیرند.
بین تاریخهای ۶ تا ۱۱ آوریل (۱۷ تا ۲۲ فروردین)، تتر در چین با پریمیوم ۱.۲٪ معامله میشد که نشاندهنده اشتیاقی متوسط بود. اما این روند معکوس شد و اکنون پریمیوم به حدود ۰.۵٪ کاهش یافته است که نشان میدهد آن شور اولیه از بین رفته است. بنابراین، معاملهگران همچنان محتاط هستند و امید چندانی به عبور بیت کوین از سطح ۹۰٬۰۰۰ دلار در کوتاهمدت ندارند.
اعلام خرید ۲۸۶ میلیون دلاری بیتکوین توسط شرکت استراتژی (Strategy) با میانگین قیمت ۸۲٬۶۱۸ دلار نیز نتوانست احساسات بازار را بهبود بخشد، چراکه بسیاری از سرمایهگذاران معتقدند جدایی موقت بیت کوین از روند بازار سهام عمدتاً ناشی از این خرید بوده است. همچنین، ETFهای اسپات بیت کوین بین تاریخ ۹ تا ۱۱ آوریل (۲۰ تا ۲۲ فروردین) با خروج ۲۷۷ میلیون دلاری مواجه شدند که امیدها به بازگشت اعتماد معاملهگران را کاهش داده است.