بانک خلق چین در اعلامیهای، وایتپیپر یوان دیجیتال بانک مرکزی را منتشر کرد که در آن اعلام شده است این رمز ارز از قراردادهای هوشمند پشتیبانی میکند.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کریپتو بریفینگ، بانک خلق چین (PBOC) وایت پیپر یوان دیجیتال، رمز ارز بانک مرکزی خود را منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است نسخه دیجیتالی یوان (e-CNY) از قراردادهای هوشمند استفاده خواهد کرد. این قراردادهای هوشمند بر اساس شرایط از قبل توافق شده بین طرفین، قابلیت پرداخت خودکار را فراهم میکند.
معمولا قراردادهای هوشمند بر بستر بلاکچین ساخته میشوند. با این حال بانک خلق چین در خصوص استفاده e-CNY از این فناوری توضیحی ارائه نداده است. در این وایت پیپر آمده است یوان دیجیتال به منظور تامین امنیت تراکنشها و جلوگیری از حمله دوبار خرج کردن، از اسناد دیجیتال، امضاهای دیجیتال و فضای ذخیرهسازی رمزنگاری شده استفاده میکند.
بنابراین بانک خلق چین اولین بانک مرکزی بزرگ است که قراردادهای هوشمند را با رمز ارز بانک مرکزی (CBDC) ادغام میکند. در وایت پیپر به این موضوع اشاره شده است که قراردادهای هوشمند منجر به تقویت نوآوری مدلهای کسبوکار میشود.
حریم خصوصی تراکنشها و کیف پول سختافزاری
علاوه بر قراردادهای هوشمند در وایت پیپر ارائه شده توسط بانک خلق چین آمده است e-CNY میتواند در وسیلههای مختلف مانند کیف پولهای نرمافزاری و سختافزاری مبتنی بر قطعات امنیتی، ذخیره شود.
در سند یوان دیجیتال توصیه شده است برای افزایش امنیت دستگاههای ذخیرهکننده، میتوان اجزایی را به موبایل، گجتهای پوشیدنی و دستگاههای اینترنت اشیا اضافه کرد.
PBOC مدعی شده است یوان دیجیتال بر خلاف پرداختهای الکترونیکی سنتی اطلاعات کمتری از تراکنشها جمع میکند و این یکی از چیزهایی است که برای حفاظت از حریم خصوصی و امنیت تراکنشها در نظر گرفته شده است. همچنین اطلاعات کاربران در اختیار شخص ثالث یا سازمانهای دولتی مگر در موارد قانونی که ذکر شده باشد قرار نخواهد گرفت.
در وایت پیپر گفته شده است که معاملات با حجم کم ناشناس باقی میماند اما برای جلوگیری از پولشویی و فرار مالیاتی، معاملاتی که حجم بالایی دارند قابل ردیابی خواهند بود.
این ادعاها با گزارش رسانهها مبنی بر استفاده دولت چین از یوان دیجیتال برای نظارت مالی، در تضاد است.
استفاده گسترده از یوان دیجیتال
بانک خلق چین از سال ۲۰۱۴ با تشکیل کمیتهای در حال مطالعه و بررسی این فناوری برای ایجاد ارز دیجیتال پول فیات خود است.
این طرح فعلا به طور گسترده و فراگیر در چین اجرا نشده و تنها بهصورت آزمایشی در چند نقطه پیادهسازی شده است. با انتشار وایت پیپر e-CNY تصمیم بانک مرکزی مبنی بر اجرا و استفاده گسترده از آن جدیتر شده است.
با طراحی و راهاندازی چنین طرحی در چین، سایر کشورها نیز به فکر ایجاد رمز ارز بانک مرکزی خود افتادهاند. بسیاری از کشورها به منظور تقویت زیرساختهای اقتصادی جهان و پاسخگویی به افزایش تقاضا برای ارزهای دیجیتال، به قابلیتهای رمز ارز بانک مرکزی (CBDC) خیره شدهاند.
شایان ذکر است فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا با همکاری دانشگاه MIT در حال مطالعه بر روی ساختار تکنولوژی CBDC هستند. البته این گروه هنوز درباره ایجاد دلار دیجیتال تصمیمی نگرفته است.