امروزه کمتر ایرانی است که در جریان بازی جنجالی همستر کامبت قرار نگرفته باشد. همکاران و دوستان قدیمی بسیاری ممکن است به یکباره سروکلهشان پیدا شود و پس از سلام و احوالپرسی مختصر، خیلی سریع سر مطلب اصلی بروند و از شما بپرسند: همستر داری؟ یا همستر بازی میکنی؟ چنانچه پاسختان مثبت باشد، مکالمه خیلی زود خاتمه پیدا میکند، اما خدا نکند که بگویید نه! آن وقت است که با خرواری از لینکهای ریفرال روبهرو میشوید.
کاش داستان فقط به همینجا ختم میشد، اما کار از لینک ریفرال فرستادن گذشته و حالا دلالان با ارسال خبرهای فیک یا پیشبینیهای نادرست تلاش میکنند تا توجه بازیکنان این ربات تلگرامی را به خود جذب کنند. برخی حتی کد مورس همستر کامبت و لینک دعوت را در آگهیهای پلتفرمهای خریدوفروش آنلاین با قیمتهایی عجیبوغریب به فروش گذاشتهاند.
واقعیت این است که حتی کارشناسان حوزه اینترنت و فناوری اطلاعات هم از آینده این ابزار بازیگونه ارز دیجیتال بیاطلاع هستند و برخی هم نسبت به پیامدهای منفی احتمالی آن هشدار میدهند. به گزارش خبرگزاری تسنیم، در تاریخ ۲۱ خرداد، سرهنگ رامین پاشایی؛ معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا در برنامهای تلویزیونی اظهار کرد:
چنین بازی برای اولین بار است که در دنیا فراگیر شده و منبع آن مشخص نیست به همین دلیل هیچ کارشناس داخلی و خارجی نسبت به آن خوشبینی کامل ندارد. مسئولان این بازی اعلام کردهاند که در بستر بلاکچین، این رمزارز را ایجاد میکنند و در صرافیها نیز قابل نقد کردن است اما تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
سرهنگ رامین پاشایی توضیح داد که تا به امروز بین ۱۱۶ تا ۱۲۰ میلیون نفر در بازی همستر شرکت کردهاند، اما بازیکنان نات کوین، تنها ۲۵ میلیون نفر بودند.
همین تعداد بالای مشارکتکننده در ربات همستر کامبت، که اغلب هم با تکنولوژی بلاک چین و حفظ حریم خصوصی خود در این حوزه، ناآشنا هستند، آن را به طعمهای لذیذ برای کلاهبردارن تبدیل میکند. هنوز هیچ فرد یا کشوری مسئولیت این بازی را بر عهده نگرفته و رمزارز آن هم هنوز در هیچ صرافی لیست نشده است.
معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا اعلام کرد که تاکنون چندین شکایت درباره این بازی به ثبت رسیده است:
درباره خود این بازی هنوز مسئله خاصی پیش نیامده؛ اما ۱۸ پرونده در پلیس فتا تشکیل شده است که عدهای در تلگرام و اینستاگرام تبلیغ فروش رمزهای این بازی را کرده و اینگونه از مردم کلاهبرداری کردهاند. رمرز ارزها بازار جدیدیاند که هنوز در کشور ما قوانین مربوط به آن مشخص نیست و شکایات زیادی در این باره در مراجع قضایی به ثبت رسیده است.
سرهنگ رامین پاشایی اضافه کرد:
همچنین ممکن است این کلاهبرداران حسابها و کیفپولهای ارز دیجیال کاربران را هک کرده و پولهای آنان را بدزدند. در این بازی، هنوز اطلاعاتی درباره این کیف پولها و صرافیها ارائه نشده است و اگر واقعا قرار باشد پولی برای بازی کنندگان واریز شود، روش آن به صورت رسمی معرفی و اعلام نشده و نمیتوان به آن اعتماد کرد.
علاوه بر پلیس فتا، کارشناسان بسیاری هم در مورد نصب ربات همستر کامبت روی گوشیهای هوشمند کاربرانش هشدار دادند و دسترسی به اطلاعات تلفن همراه، مانند اطلاعات بانکی و شخصی افراد را محتمل دانستند.