رییس امور مالی اتحادیه اروپا به تازگی از برنامههای این اتحادیه برای عرضه یورو دیجیتال خبر داده و گفته است لایحه معرفی یورو دیجیتال اوایل سال ۲۰۲۳ ارائه شده و روی میز پارلمان اروپا خواهد رفت.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کوین تلگراف، مرید مک گینس، رییس امور مالی اتحادیه اروپا در کنفرانسی مربوط به فناوریهای مالی از برنامههای این اتحادیه برای ساخت یورو دیجیتال رونمایی کرد.
مک گینس در رابطه با زمان ارائه یورو دیجیتال گفت:
هدف ما ارائه قوانین تا اوایل سال ۲۰۲۳ است و مشاوره قانونی هدفمندی در هفتههای آتی خواهیم داشت.
بانک مرکزی اروپا در حال حاضر مشغول آزمایش طرحها و سیستمهای مختلف برای یورو دیجیتال است و انتظار میرود نمونه اولیه آن تا اواخر سال آینده ساخته شود. با این حال، استفاده از یورو دیجیتال به تایید کشورهای منطقه یورو نیاز دارد. در صورتی که تمامی کشورهای منطقه یورو حمایت خود را از استفاده از یورو دیجیتال نشان دهند، این ارز تا سال ۲۰۲۵ عرضه خواهد شد.
یورو دیجیتال یک رمزارز ملی (CBDC) است؛ ابزار مالی که بانکهای مرکزی در سراسر جهان به طور جدی در حال بررسی آن هستند. افزایش علاقه بانکهای مرکزی به CBDC ها ناشی از نگرانیهای روزافزون دولتها مبنی بر کاهش علاقه مردم به ارزهای فیات و روی آوردن آنها به رمزارزهاست.
فابیو پانتا، عضو هیئت اجرایی بانک مرکزی اروپا اواسط ماه نوامبر در رابطه با لزوم ساخت یورو دیجیتال گفت:
اگر ما این تقاضا را برآورده نکنیم، دیگران آن را انجام خواهند داد.
بر اساس نتایج تحقیقات سال گذشته بانک مرکزی اروپا در رابطه با رمزارزها، یورو دیجیتال به کاهش نرخ بهره کمک خواهد کرد و استفاده از آن به تسریع تراکنشها و کاهش استفاده از پول نقد منجر خواهد شد.
صرف نظر از مزایای گزارش شده، بانکهای مرکزی با چالش سختی در جلب نظر مردم مواجه هستند. بر اساس تحقیات کمیته امور اقتصادی بریتانیا و بانک مرکزی آلمان، اکثر مردم با رمزارزهای تحت کنترل دولت مخالف هستند و بسیاری از جاسوسی دولت بیم دارند.
با این حال، علاقه کشورها به ساخت رمزارز ملی همچنان رو به افزایش است. اخیراً بانک مرکزی کنیا از برنامههای خود برای ساخت شیلینگ دیجیتال خبر داده است. تایلند نیز از کمی قبل اجرای مقررات در رابطه با CBDC خود را آغاز کرده است و بانک مرکزی باهاما نیز یکی از اولین بانکهایی بوده که رمزارز ملی خود را با نام Sand Dollar در اکتبر ۲۰۲۰ عرضه کرده است.
اما در این میان، چین پیشرو صنعت رمزارز ملی است و با جهشهای مداوم و قابل توجه در این حوزه، از جامعه بینالمللی فاصله گرفته است.