طبق گزارش تازه بانک یوبیاس (UBS)، مشتریان بسیار ثروتمند در سراسر آسیا بهتدریج در حال فاصله گرفتن از سرمایهگذاریهای مبتنی بر دلار آمریکا هستند. این افراد اکنون ترجیح میدهند داراییهای جایگزینی مانند طلا، ارزهای دیجیتال و بازارهای سرمایه چین را در سبد سرمایهگذاری خود جای دهند.
به گزارش میهن بلاکچین، تحلیلگران یوبیاس گروپ معتقدند افزایش تنشهای ژئوپولتیکی و نوسانات مداوم بازار از جمله عوامل اصلی چنین تغییر استراتژیکی هستند.
امی لو (Amy Lo)، یکی از مدیران ارشد شعبه آسیایی بانک UBS در رویداد New Voices بلومبرگ که به تازگی در هنگکنگ برگزار شده در این رابطه گفته است:
طلا این روزها محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است.
به گفته لو، افرادی که پیشتر عمدتاً روی داراییهای دلاری متمرکز بودند، حالا به دنبال تنوعسازی و ورود به حوزههای تازهای همچون رمزارزها، کالاها و ارزهای غیردلاری هستند.
وی افزود:
بهنظر میرسد نوسان دیگر بخشی دائمی از فضای بازار است؛ همین موضوع باعث شده مشتریان ثروتمند دوباره سبد داراییهای خود را بچینند و بیشتر به سمت پناهگاههای امن یا فرصتهای رشد در مناطق جدید بروند.
بازگشت توجهات به چین
به نظر میرسد که پس از چندین سال بیتوجهی، حالا دوباره بازار چین در کانون توجه سرمایهگذاران فوقثروتمند قرار گرفته است. لو میگوید بسیاری از مشتریانی که پیشتر از سرمایهگذاری در چین خودداری میکردند، اکنون با اشتیاق درباره فرصتهای سرمایهگذاری در این کشور سوال میپرسند.
یکی از عوامل مهم در این بازگشت توجه، عملکرد چشمگیر شاخص بورس هنگکنگ بوده که بخش بزرگی از آن متشکل از شرکتهای چینی است. این شاخص در سال ۲۰۲۴ یکی از بهترین عملکردها را در میان بازارهای جهانی داشته و باعث افزایش علاقه سرمایهگذاران به داراییهای چینی شده است.
در همین حال سهم دلار در سبد جهانی کاهش یافته است. بر اساس آخرین نظرسنجی بانک آمریکا از مدیران صندوقهای سرمایهگذاری، این صندوقها در ماه مه به طور چشمگیری سهم دلار آمریکا در سبد سرمایه خود را کاهش دادهاند. بر اساس آمار، در حال حاضر میزان کاهش تمایل به دلار آمریکا به پایینترین سطح در ۱۹ سال گذشته رسیده است.
آتشبس تجاری آمریکا و چین؛ امیدی دوباره
کریستینا اویونگ (Christina Au-Yeung)، یکی از مدیران بانک مورگان استنلی در آسیا در گفتگویی با بلومبرگ مدعی شده که توافق تجاری اخیر میان آمریکا و چین موجی از امیدواری را میان سرمایهگذاران ایجاد کرده است.
وی در این مصاحبه گفته است:
در چین بار دیگر شاهد ظهور موضوعات و روندهای جذاب سرمایهگذاری هستیم.
اویونگ همچنین میگوید که در حال حاضر ذهنیت سرمایهگذاران ثروتمند آسیایی به طور قابل توجهی محتاطتر شده و مدیریت ریسک را در اولویت خود قرار دادهاند. بر همین اساس، بانک مورگان استنلی پیشنهاد میدهد سبد سرمایهگذاری بهصورت متوازن بین داراییهای مختلف تقسیم شود: ۴۰٪ اوراق با درآمد ثابت، ۴۰٪ سهام، ۱۵٪ داراییهای جایگزین مانند رمزارز و صندوقهای خصوصی، و باقیمانده بهصورت نقد یا معادلهای نقدی.
همانطور که گزارش دادیم، در تاریخ ۱۱ مه آمریکا و چین اعلام کردند که برای کاهش موقت تعرفههای گمرکی بر کالاهای وارداتی به توافق رسیدهاند. طبق این توافق، آمریکا تعرفه واردات کالاهای چینی را از ۱۴۵٪ به ۳۰٪ کاهش میدهد و در مقابل، چین نیز تعرفه بر کالاهای آمریکایی را از ۱۲۵٪ به ۱۰٪ میرساند.
بیت کوین؛ پناهگاه دیجیتال برای ذخیره ارزش
همزمان با این تحولات، شرکت گلکسی دیجیتال (Galaxy Digital) در یادداشت جدیدی به جایگاه بیت کوین به عنوان یک ابزار ذخیره ارزش بین سرمایهگذاران اشاره کرده و از محبوبیت بیشتر آن نسبت به گذشته خبر داده است. بر اساس این گزارش، در حال حاضر شرکتهای مالی، صندوقهای قابلمعامله در بورس (ETF) و حتی برخی دولتها علاقه گستردهای به بیت کوین نشان میدهند.
یان کولمن (Ian Kolman)، مدیر سبد سرمایهگذاری در گلکسی دیجیتال در این باره میگوید:
عرضه و تقاضای بیت کوین بهگونهای در حال شکلگیری است که آن را به یک ذخیره ارزش دیجیتال بالغ تبدیل کرده است.
در تایید چنین دیدگاهی، جی جیکوبز (Jay Jacobs)، یکی از مدیران شرکت بلکراک (BlackRock) نیز از توجه ویژه سرمایهگذاران به بیت کوین خبر داده است:
کشورها به طور گسترده در حال فاصله گرفتن از ذخایر دلاری خود هستند و بخشی از این ذخایر را به طلا و اکنون بیت کوین اختصاص میدهند.