حمیدرضا صالحی، عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق کشور در گفت وگو با پانا اظهار کرد تعرفه برق استخراجکنندگان رمز ارزها در کشور بالاتر از تعرفه برق صادراتی است و تولیدکنندگانی که به صورت غیرقانونی رمزارزها را استخراج میکنند قابل رصد هستند و با تغییر بار مصرفی واحدهای کشاورزی و صنعتی میتوان به این موضوع دسترسی یافت.
دریاچه سدها منابع آبی کافی دارند
وی در خصوص مصرف برق توضیح داد: در تابستان که پیک اصلی مصرف است این مشکل وجود دارد اما به دلیل آنکه دریاچههای سدهای کشور از منابع خوبی برخوردار شدهاند نیروگاههای آبی امسال هم به شبکه تولید برق کشور کمک کنند و از سوی دیگر وزارت نیرو برنامه هایی برای تنظیم بار دارد.
صالحی با اشاره به مصرف برق بالای دستگاه های بیت کوین اظهار کرد: مصرف برق دستگاه های بیتکوین براساس آئین نامهای مشخص شده است و وزارت نیرو نیز در این چارچوب با افرادی که به صورت رسمی درحال استخراج رمزارزها هستند همکاری میکند. البته مواردی هم که غیرقانونی در حال انجام است باید به صورت جدیتری نظارت شود.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق کشور ادامه داد:
برخی از افراد این دستگاهها را در واحدهای کشاورزی یا صنعتی نصب میکنند که تا حدودی میتواند قابل کنترل باشد چون مصرف برق این واحدها در ماههای مختلف سال قابل رصد است و میتوان براساس تفاوت مصرف در ماهها به این موضوع مشکوک شد و با بازرسی و نظارت از وجود دستگاههای استخراج رمز ارزها که مصرف برق بالا دارند آگاه شد.
تولیدکنندگانی که به صورت غیرقانونی رمزارزها را استخراج میکنند قابل رصد هستند
صالحی خاطرنشان کرد:
تولیدکنندگانی که به صورت غیرقانونی رمزارزها را استخراج میکنند قابل رصد هستند و با تغییر بار مصرفی واحدهای کشاورزی و صنعتی میتوان به این موضوع دسترسی یافت اما نکته قابل توجه دیگر این است که دستگاههای ماینر قابل حمل هستند و ممکن است از یک واحد صنعتی یا کشاورزی به واحدهای دیگر حمل شوند و این فعالیت آنها در بازرسیها دیده نشود.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق کشور عنوان کرد: اگرچه آئین نامه و تعرفه فعالیت تولیدکنندگان رمز ارز تعیین شده است و برخی نیز به صورت رسمی فعالیت میکنند اما هنوز هم افرادی هستند که به صورت غیرقانونی و با استفاده از برق ارزان مشغول به کار هستند.
تعرفه برق استخراجکنندگان رمزارزها بالاتر از تعرفه برق صادراتی است
صالحی گفت:
تعرفه برق استخراجکنندگان رمز ارزها در کشور بالاتر از تعرفه برق صادراتی است و اگر هم خیلی بالا تعیین شود انگیزه فعالیت تولیدکنندگان رمز ارز را برای فعالیت غیرقانونی افزایش میدهد.
عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق کشور خاطرنشان کرد: مصرف برق در کشور به صورت لجام گسیخته درحال افزایش است و این درحالی است که در بحث افزایش تولید برق در کشور سرمایهگذاریهای لازم صورت نگرفته است.
وی میزان مصرف تولیدکنندگان رمز ارز را در کشور هزار مگاوات معادل ۱.۵ درصد مصرف برق کشور اعلام کرد و افزود:
مصرف برق کشور در پیک مصرف حدود ۶۰ هزار مگاوات است که حدود ۱.۵ درصد مصرف مربوط به فعالان رمز است. مصرف برق کشور حدود ۸۲ هزار مگاوات است.