حدود یک هفته از قطع سراسری اینترنت در ایران میگذرد و همچنان وضعیت مشخصی از سرانجام این موضوع و زمان دقیق وصل شدن اینترنت مشخص نیست. دیروز ۵شنبه؛ ۳۰ آبان ماه دسترسی اینترنت برخی شرکت ها از طریق ADSL و مودم ها برای چند ساعت برقرار شد و گزارش ها و شنیده هایی مبنی بر وصل شدن اینترنت خطوط همراه اول و ایرانسل نیز تا امروز منتشر شد.
اما امروز ۱ آذر ماه سال ۹۸؛ همچنان شاهد قطعی اینترنت در اکثر کشور هستیم و به گزارش NetBlocks هنوز حدود ۸۵ درصد کشور در قطعی اینترنت به سر میبرند.
در حال حاضر تنها منابع خبری که صحبت های مسئولان دولت از طریق آنها منتشر میشود؛ خبرگزاری های ایسنا، ایرنا و فارس هستند که تاکنون همین اخبار منتشر شده است:
خبرگزاری ایسنا: انتظار میرود در استانهایی که آرامش برقرار است هرچه سریعتر اینترنت وصل شود
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که باید اجازه داد تا کارشناسان در خصوص مسئله اینترنت و تاثیری که بر روی بخشهای مختلف اقتصادی کشور دارد تصمیم بگیرند و از اظهارنظرهای غیر کارشناسی در این زمینه پرهیز شود.
جلال میرزایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ضرورت برقراری اینترنت بیان کرد: مسئله اینترنت موضوعی است که بر روی بخشهای مختلف کشور تاثیر گذار است و بهتر است اجازه دهیم تا کارشناسان اقتصادی ، تجار، بازرگانان ، صاحبان صنایع و بانکداران در این زمینه نظر دهند؛ چرا که قطع اینترنت تاثیری بر روی تمام این بخشها دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: بهتر است از اظهارنظرهای غیر کارشناسی در این زمینه پرهیز شود. انتظار میرود به تدریج که آرامش به کشور بازگشته است اینترنت نیز در دسترس مردم قرار گیرد. مسئله اینترنت یک مطالبه عمومی نیست بلکه یک نیاز عمومی است. بهتر است این مسئله را به نوعی جلوه ندهیم که برخلاف امنیت کشور بوده و با دعوا بر سر آن به مسئله دامن بزنیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس تصریح کرد: باید اجازه دهیم کارشناسان این حوزه با توجه به نیاز کشور در این زمینه نظر دهند. در برخی از استانها نظیر ایلام که اعتراضها نیز مسالمت آمیز بوده و اکنون امنیت و آرامش با زحمات نهادهای امنیتی برقرار است انتظار میرود محدودیتهایی برای دسترسی به اینترنت هر چه سریعتر برطرف شده و دسترسی برقرار شود.
وی در ادامه تاکید کرد: انتظار میرود هر چه سریعتر در استانهایی که آرامش برقرار است نظیر ایلام دسترسی مردم به اینترنت برقرار شود. این انتظار مردم و مسئولان از شورای امنیت کشور است.
خبرگزاری فارس: دسترسی به اینترنت در حال برقراری است
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، براساس کسب اطلاع خبرنگار فارس، اینترنت به تدریج در کشور در حال اتصال است.
براساس این اطلاعات، شورای امنیت کشور به ریاست وزیر کشور دسترسی دوباره به اینترنت را برای برخی مناطق صادر کرده است و با توجه به گزارشهای دریافتی، تاکنون قطعی اینترنت خطوط ثابت (ADSL) در استانهای هرمزگان، کرمانشاه، اراک، مشهد، قم، تبریز، همدان، بوشهر و بخشهایی از تهران برطرف شده است.
با وجود تمام این اخبار طبق نظرات ارسالی از کاربران سایت میهن بلاکچین و به گفته سایت ارز دیجیتال؛ قطعی اینترنت هنوز برای کاربران برطرف نشده است و تا امروز 1 آذرماه فعلا فقط سازمان ها؛ شرکت ها و دانشگاه ها دسترسی محدود به اینترنت دارند. به نظر می رسد روی صحبت مسئولان و اخبار منتشر شده نیز در مورد اینترنت همین نهاد هاست و همچنان تدابیر مشخصی برای اینترنت کاربران عادی اندیشیده نشده است.
متضرر شدن تریدرها و ماینرهای ارز دیجیتال
یک هفته از قطعی اینترنت در ایران گذشته است و با توجه به اخبار بالا هنوز وضعیت مشخصی برای زمان وصل شدن اینترنت اعلام نشده است. در این بین با وجود متضرر شدن بخش زیادی از استارت اپ ها در حوزه های مختلف در ایران؛ وضعیت فعالان حوزه ارزهای دیجیتال در ایران سخت تر از سایر حوزه هاست.
استخراج ارز های دیجیتال از طریق سخت افزارهای خاصی انجام می شود که معمولا برای داشتن شانس بیشتر باید به استخرهای بزرگ ماینینگ متصل شوند. این موضوع راجع به ماینرهای ایرانی نیز صادق است و در مدت یک هفته گذشته؛ گزارش های زیادی از کاربران دریافت شده که به دلیل قطع اینترنت اتصال به استخرهای ماینینگ نیز مقدور نیست و همین موضوع باعث ایجاد نگرانی های زیادی در بین جامعه ماینرها شده است.
علاوه بر این؛ خرید و فروش یا اصطلاحا ترید ارز دیجیتال