تحقیقات پرونده رمزارز جعلی کینگ مانی رو به تکمیل است و در آینده نزدیک با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال میشود. مدتی قبل در ۷ مهر ۱۴۰۰، وزارت اطلاعات خبر از دستگیری متهمان پرونده رمزارز جعلی کینگ مانی داد. پرونده کلاهبرداری بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی یک شرکت بازاریابی شبکهای، که هیچ مجوزی برای ورود به حوزه رمزارز نداشت.
متهمان این پرونده، خلاف واقع اعلام کرده بودند این رمزارز توسط اتاق بازرگانی ایران و سوئد واقع در سوئد پشتیبانی میشود. آنگونه که مالباختهها میگویند مجوز این شرکت بازاریابی، فروش کالا در شبکه بوده است، اما به عرصه خرید و فروش رمزارز ورود کرده است.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، این پرونده که با ثبت شکایت مالباختهها از مهر ۱۴۰۰ در شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۱ استان تهران در جریان رسیدگی قرار گرفت؛ اکنون با سپری شدن حدود ۵ ماه، تحقیقات مقدماتی آن تکمیل شده است و با ۴ متهم به زودی به دادگاه میرود. تعداد مالباختههای این پرونده به چندین هزار نفر میرسد.
آقای علی القاصیمهر، رییس کل دادگستری استان تهران در این باره میگوید:
این پرونده با وجود شکات گسترده در زمره پروندههای کثیرالشاکی قرار دارد و ما تلاش کردیم در کوتاهترین زمان ممکن به مرحله تکمیل تحقیقات برسد. با توجه به اینکه تحقیقات رو به اتمام است در آینده نزدیک پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال خواهد شد. تصمیم بر این است که در دادگاه هم رسیدگی فوری و خارج از نوبت انجام شود. امیدوارم با صدور حکم قانونی بتوانیم زمینه احقاق حق مالباختگان را فراهم کنیم.
وی همچنین اضافه افزود:
در جریان تحقیقات بخشی از اموال متهمان شناسایی و توقیف شده است و در حال بررسی است تا به تدریج طلب مالباختهها پرداخت شود.
رسیدگی به پرونده رمزارز کینگ مانی با حجم گسترده کلاهبرداری در شعبه دوم بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۱ تهران همچنان ادامه دارد. پیگیری و پرداخت طلب مالباختهها در صورتی انجام میشود که در مرجع قضایی مرتبط شکایت خود را ثبت کرده باشند.
لازم به ذکر است که میهن بلاکچین در مقالهای مفصل در خرداد ۱۳۹۹، در مورد مشکوک به کلاهبرداری بودن پروژه کینگ مانی به خوانندگان هشدار داده بود. برای اطلاعات بیشتر در مورد کینگ مانی و اینکه چطور میتوان نشانههای کلاهبرداری را شناسایی کرد روی لینک کلیک کنید.
کلاهبرداریهای رمزارزی در ایران
ذبیحالله خدائیان، سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سوالی در خصوص رمزارزها و اقدامات دستگاه قضائی در این زمینه گفت:
رییس قوه قضائیه از بانک مرکزی درخواست کرده است به این موضوع ورود کند و اگر قرار است ساماندهی یا ممنوعیتی صورت گیرد هر چه زودتر انجام شود. در رابطه با کسانی که کلاهبرداری کردهاند پروندههای متعددی در دستگاه قضائی تشکیل شده است. یکی از پروندههای مرتبط با این موضوع پرونده کریپتولند بود که ۲۸۹ هزار کاربر داشت و ۴۲ میلیون دلار کلاهبرداری صورت گرفت و گردش مالی ۶ ماهه آن ۳ هزار میلیارد تومان بود. با اقدام به موقع دستگاه قضایی قسمتی از اموال کلاهبرداران شناسایی شد. اما شاهد هستیم هر روز بر تعداد کلاهبرداران در این بازار افزوده میشود. در یک پرونده ۴۰۰ میلیارد تومان و در پروندهای دیگر ۱۶۸ میلیارد تومان کلاهبرداری انجام شده است.