مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی گفت: ۷۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران است در حالی که میزان یارانه دو کشور چین و هندوستان به اندازه ایران نیست.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اکبر فرجنیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانشرقی در نشست خبری با رسانههای استان اظهار کرد: انرژی برق یک انرژی ارزان قیمت نیست و به هیچ وجه ارزان به دست نمیآید بلکه اگر آن را به عنوان صنعت در نظر گرفته شود، میتوان گفت که یک مواد اولیه تبدیل به کالا شده و در اختیار مردم به صورت نرخ یارانهای قرار میگیرد.
پیک مصرف برق از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور
وی با تاکید بر اینکه در کل سال فقط سه ماه از مورخ ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور با محدودیت انرژی در ساعت مشخص روبه رو هستیم، گفت: در فصل زمستان میزان مصرف نصف شده و حتی از ساعت ۱۲ شب به بعد به یک سوم هم میرسد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان در تشریح بهرهوری انرژی در ایران گفت: جیب خالی، پُز عالی وضعیت انرژی کشور است.
یارانه ۷۰ میلیارد دلاری انرژی در ایران
وی افزود: ۱۳ هزار و ۸۶۵ میلیون تن نفت خام مصرف انرژی اولیه جهان است، گفت: ۷۰ میلیارد دلار یارانه انرژی در ایران است در حالی که میزان یارانه دو کشور چین و هندوستان به اندازه ایران نیست.
فرجنیا خاطرنشان کرد: شدت مصرف انرژی در ایران در سال ۲۰۱۸ با رشد ۶۰ درصد روبرو بوده است.
تولید ارز دیجیتال در ایران قاچاق است
وی بیان کرد: تولید ارز دیجیتال از بحث برق به نوعی قاچاق انرژی است زیرا مصرفی به عنوان ارز دیجیتال در ایران نداریم و حتی در برخی کشورها هم ممنوع میباشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ادامه داد:
ماینر یک واقعیت اجتماعی است و نمیتوان کتمان کرد و البته مصرف هم دارد از اینرو باید به یک راهکار و قانونمندی آن تلاش کرد.
وی به شرایط اتخاذ شده در موضوع ماینر اشاره کرد و گفت: زمان مصرف، مکان مصرف که در شهرکهای صنعتی، نرخ صادراتی ۱۰۰۰ تومان از جمله شرایط اتخاذ شده است.
مراغه پایتخت ماینر
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان با تاکید بر اینکه مراغه به پایتخت ماینر تبدیل شده است، تصریح کرد:
جای نگرانی دارد که یک باغبان به جای کشت و برداشت محصول سالانه از ماینر گوشه باغ جهت به دست آوردن پولهای زیاد استفاده کند.
وی ادامه داد: اخراج کارگر، کاهش محصولات کشاورزی و غیره از جمله تهدیدات ماینر برای کشور میباشد.
۹۹ درصد ماینرهای کشور قاچاق و دست دوم است
فرجنیا با بیان اینکه ۹۹ درصد دستگاههای وارد شده به کشور از مبادی قاچاق و به صورت دست دوم وارد کشور شده است، گفت: متاسفانه چین، ارمنستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه ممنوع کردند و همه آنها را به صورت قاچاق وارد کشور کردند.