صندوق بینالمللی پول (IMF) از طرحی رونمایی کرده است تا کشورها بتوانند با استفاده از رمز ارز ملی بانک مرکزی (CBDC) تراکنشهای برون مرزی را با کارمزد کم و به صورت ایمن انجام دهند. این کار توسط یک پلتفرم جامع جهانی برای CBDCها انجام خواهد شد.
به گزارش کوین دسک، پرداختهای بینالمللی با ارزهای دیجیتال به آسانی انجام شده و یک مزیت اصلی برای کریپتو محسوب میشوند. اما با وجود رقابت زیاد در میان راهکارهای بلاکچین، دولتها نمیخواهند کنترل خود را بر این بازار از دست دهند.
توبایس ادرین (Tobias Adrian)، مدیر بخش بازارهای پولی و سرمایه صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که این سازمان میخواهد بدون کنار گذاشتن چارچوبهای قانونی، به کاهش هزینههای تراکنشهای بینالمللی کمک کند.
وی معتقد است که یک پلتفرم جهانی CBDC میتواند هزینههای پرداخت را کاهش دهد؛ هر چند که این هدف با رویای علاقهمندان به کریپتو برای دستیابی به سیستمهای مالی غیرمتمرکز فاصله زیادی دارد.
به گزارش بلومبرگ، کریستالینا جورجیوا (Kristalina Georgieva)، مدیر عامل صندوق بینالمللی پول گفت این صندوق برای آمادهسازی یک زیرساخت جهانی سخت کار میکند تا CBDCهای کشور مختلف قادر به همکاری با یکدیگر باشند.
به گفته ادرین، این سیستم جدید میتواند پرداختها را بدون ارائه اطلاعات خصوصی گیرندگان به واسطهها انجام دهد. وی برای اولین بار ایده پلتفرم CBDC را در ماه سپتامبر ارائه کرد.
وی افزود:
دفتر کل توسط اپراتور پلتفرم کنترل میشود. وجود دفتر کل تضمین میکند که مالکیت هر تراکنش منحصربهفرد متعلق به چه کسی است، بنابراین مشکل دوبار خرج کردن (double spending) رخ نمیدهد.
ادرین اشاره کرد که دولتها همچنان حق محدود کردن تراکنشهای شهروندان خود و اعمال قوانین ضد پولشویی را خواهند داشت. اما صندوق بینالمللی پول مایل است این اقدامات، کشورهایی را که با بحران مالی مواجه هستند تضعیف نکند.
بانک تسویه حسابهای بین المللی و شرکتهای خصوصی مانند سوئیفت (SWIFT) هر دو اعلام آمادگی کردهاند که از CBCDها در تراکنشهای برون مرزی خود استفاده کنند.