به دنبال یک دوره پرتلاطم در سیستم بانکداری آمریکا، بانک ریپابلیک فرست (Republic First Bank) فیلادلفیا که با نام بانک ریپابلیک نیز شناخته میشود، توسط دپارتمان بانکداری و اوراق بهادار پنسیلوانیا توقیف شد و رسما اعلام ورشکستگی کرد. تمامی ۳۲ شعبه این بانک از این پس تحت مدیریت بانک فولتون (Fulton) فعالیت خواهند کرد.
ورشکستگی بانک ریپابلیک فرست
به گزارش میهن بلاکچین، به دنبال ورشکستگیهای مداوم چندین بانک بزرگ آمریکایی در سال ۲۰۲۳، حالا ریپابلیک، پنجمین بانک بزرگ این کشور است که اعلام ورشکستگی میکند و فعالیت آن متوقف میکند. این اتفاق باعث شده تا دوباره زمزمه بازگشت بحران به بانکهای آمریکایی مطرح شود.
به دنبال توقیف این بانک، شرکت بیمه سپرده فدرال آمریکا (FDIC) روز جمعه اعلام کرد بانک فولتون تمامی سپردههای بانک ریپابلیک را برعهده گرفته و تمام داراییهای آن را خریداری خواهد کرد، در نتیجه منافع سپردهگذاران حفظ خواهد شد.
از آنجایی که توقیف بانک ریپابلیک و خرید آن توسط بانک فولتون ناگهانی انجام شده است، مشتریان این بانک میتوانند از طریق چک و دستگاههای خودپرداز به سپرده خود دسترسی داشته باشند. همچنین قرار است هر ۳۲ شعبه این بانک سریعا تحت نام فولتون آغاز به کار کنند.
شرکت بیمه سپرده فدرال آمریکا در این باره نوشته است:
چکهای دریافت شده از بانک ریپابلیک همچنین پردازش میشوند و مشتریان باید اقساط وامهای خود را مطابق با برنامه پرداخت کنند.
ورشکستگی پنجمین بانک آمریکایی بر وجود آسیبپذیری در سیستم مالی این کشور تاکید میکند. بر اساس دادهها، بانک ریپابلیک حدود ۶ میلیارد دارایی دارد و ورشکستگی آن حدود ۶۶۷ میلیون دلار برای شرکت بیمه سپرده فدرال هزینه برمیدارد. همچنین بانک فولتون در بیانیهای اعلام کرد ریپابلیک به جز سپردهها، حدود ۱.۳ میلیارد دلار بدهی نیز دارد.
سال گذشته ۳ بانک آمریکایی سیگنیچر (Signature)، سیلیکون ولی (Silicon Valley) و سیلورگیت (Silvergate) در ماه مارس اعلام ورشکستگی کردند. در ماه می نیز بانک فرست ریپابلیک (First Republic Bank) ورشکسته شد.