علی صالحآبادی رییسکل بانک مرکزی، اوایل تیر گفت رمزریال از شهریور به صورت آزمایشی جایگزین اسکناس میشود. وی اظهار داشت رمزریال بهجای همین اسکناسی که مردم در دست دارند، خواهد بود و فرد بهجای اینکه اسکناس داشته باشد رمزریال دارد؛ به آن مفهوم جهانی (رمزارز) نخواهد بود و ریالهای اسکناس جای خود را به رمزریال میدهند.
به گزارش میهن بلاکچین، انتشار این خبر واکنشهای زیادی را از طرف فعالان حوزه رمزارز و نمایندگان مجلس به دنبال داشت. برخی حامی و برخی منتقد این تصمیم بودند و مخالفت خود را اعلام کردند. محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در اکانت توییتر خود نوشت:
تصمیم به تغییر بنیادین نوع پول و تبدیل آن به ماهیتی دیجیتال و هوشمند با عنوان رمز ریال علاوه بر مغایرت با اصول قانون اساسی و شرع مبین اسلام، در حیطه اختیارات شورای عالی پول و اعتبار نمیباشد.
با توجه به شواهد و مستندات در خصوص مخاطرات بالقوه امنیت ملی هیچ استدلالی برای اجرای این امر غیر قانونی پذیرفته نیست.
یکی از دنبالکنندگان آصفری در توییتر از او درخواست کرد بندهایی از قانون اساسی که با رمز ریال مغایرت دارند را نام ببرد اما پاسخی دریافت نکرد. در عوض کاربر دیگری پاسخ وی را اینچین داد:
یکی از بندها اصل ۴۹ قانون اساسی است که به ثروتهای ناشی از قمار و موارد غیر مشروع میپردازد. با توجه به نامعلوم بودن معاملات دیجیتال، نبود زحمت جسمی تولید و کسب درآمد، و عدم شفافیت شرعی، این نوع «پول» عملا اعتبار حقیقی جایگزین ندارد…
اما دنبالکنندگان آصفری هم نظرات متفاوتی دارند. برخی از آنها موافقت خود با رمزریال را به دلیل اینکه از تزریق اسکناس بدون پشتوانه جلوگیری میکند و با اعتبار اجتماعی ارزشگذاری میشود و از حقوقهای نجومی جلوگیری میکند