چندین کاربر در پلتفرم اجتماعی اکس (X) ادعا کردهاند که چتباتهای هوش مصنوعی – از جمله چت جیپیتی (ChatGPT)، جمنای (Gemini)، کلاود (Claude) و گراک (Grok) – همگی فرمولی یکسان برای محسابه تعرفههای متقابل ارائه میدهند.
به گزارش میهن بلاکچین، یک تئوری عجیب در شبکههای اجتماعی مطرح شده که نشان میدهد طرح جدید دونالد ترامپ برای تعرفههای متقابل – که تمام کشورها را مشمول حداقل ۱۰٪ تعرفه میکند – ممکن است توسط یک هوش مصنوعی طراحی شده باشد!
شباهت تعرفههای ترامپ با محاسبات چت جیپیتی
تنها مدت کوتاهی پس از اعلام این تعرفهها در ۲ آوریل (۱۳ فروردین) در باغ رز کاخ سفید، برخی از کاربران X مدعی شدند که توانستهاند با یک پیام ساده به چت جیپیتی، همان برنامه تعرفهای ترامپ را بازتولید کنند.
دیسی اینوستر (DCInvestor) – یکی از کلکسیونرهای NFT – در واکنش به اعلام تعرفههای متقابل ترامپ بر ۱۸۵ کشور، توییتی منتشر کرد و گفت:
من توانستم همین برنامه را با چت جیپیتی بازتولید کنم.
چت جیپیتی به من گفت که این ایده قبلاً بهطور رسمی جایی مطرح نشده و خودش آن را ارائه کرده است. لعنتی! دولت ترامپ از ChatGPT برای سیاستگذاری تجاری استفاده میکند.
البته شباهتهایی میان طرح تعرفه تولید شده توسط هوش مصنوعی و برنامه ترامپ ممکن است کاملا تصادفی باشد.
مشاهدات دیسی اینوستر در پاسخ به جردن فیش (Jordan Fish) – تریدر کریپتو معروف به Cobie – مطرح شد. او نیز از چت جیپیتی پرسیده بود:
چگونه میتوان تعرفههایی را مشخص کرد که شرایط تجارت برای آمریکا و سایر کشورها برابر شود؟ حداقل تعرفه را ۱۰٪ در نظر بگیرید!
وویچک کوپچوک (Wojtek Kopczuk) – ویراستار مجله اقتصاد عمومی – نیز همین آزمایش را انجام داده و چت جیپیتی همان نتایج را تولید کرد. او در واکنش گفت:
فکر کنم از چت جیپیتی خواستهاند تعرفهها را محاسبه کند، به همین دلیل تعرفهها کاملاً غیرمنطقی هستند!
کریشان روهیت (Krishnan Rohit) – نویسنده مشهور – توییتی منتشر کرد و نوشت:
شاید این اولین کاربرد گسترده هوش مصنوعی در سیاستگذاری ژئوپولیتیک باشد.
روهیت اشاره کرد که کلاود، جمنای، چت جیپیتی و گراک همگی در پاسخ به این سوال که چگونه میتوان تعرفهها را بهسادگی اعمال کرد، جواب مشابهی ارائه میدهند.
رایان پیترسن (Ryan Petersen) – بنیانگذار و مدیرعامل فلکسپورت (Flexport) – مدعی شد که تیمش فرمول مورد استفاده دولت ترامپ را مهندسی معکوس کرده است. او گفت:
فرمول بسیار ساده است؛ آنها کسری تجاری آمریکا با هر کشور را گرفته و آن را بر میزان واردات از آن کشور تقسیم کردهاند.
جیمز سوروویکی (James Surowiecki) – ویراستار مجله Yale Review – نیز نظری مشابه داشت:
آنها فقط کسری تجاری آمریکا را بر میزان صادرات کشور مقابل به آمریکا تقسیم کردهاند.
تعرفههای متقابل ترامپ که از ۵ آوریل (۱۶ فروردین) اجرایی میشود، تمام کشورها را مشمول حداقل ۱۰٪ تعرفه کردهاند. برخی کشورها با تعرفههای بسیار بالاتری روبهرو شدهاند؛ چین با ۳۴٪، ژاپن با ۲۴٪ و اتحادیه اروپا با ۲۰٪ تعرفه مواجهاند.
اعلام این سیاست، بازارهای ارزهای دیجیتال را بهشدت تحت تاثیر قرار داد.