کشورهای آسیایی همچنان بزرگترین بازار ارز دیجیتال جهان هستند، اما فقط بیت کوین در این بازار حضور ندارد و ارزهای دیجیتال دیگر مانند تتر نیز در آن نقش مهمی دارند.
بر اساس گزارش منتشرشده توسط شرکت تحلیل بلاک چین چینالیسیس، استفاده از استیبل کوینها در این منطقه بسیار زیاد است.
این گزارش با عنوان “شرق آسیا: معاملهکنندگان حرفهای و استیبل کوینها نیروی محرکه بزرگترین بازار ارز دیجیتال جهان هستند” مدعی شده است که ۳۳ درصد تراکنشهای درون زنجیرهای (تراکنشهای انجام شده در بلاک چین) متعلق به استیبل کوینها است. تتر مهمترین بازیگر این عرصه است. در ماه ژوئن، تراکنشهای تتر توسط آدرسهای متعلق به کاربران آسیای شرقی از تراکنشهای بیت کوین بیشتر بوده است.
تتر با فاصله زیادی محبوبترین استیبل کوین در شرق آسیا است و ۹۳ درصد کل ارزش انتقال داده شده استیبل کوینها در این منطقه متعلق به تتر بوده است.
این موضوع بدان دلیل است که دولت کشور چین که مدتها مخالف با بیت کوین بوده است، تبادل مستقیم یوان با ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده است. به گفته چینالیسیس، تتر “ارز سنتی بالفعل برای کاربران چینی” بوده است.
در این گزارش آمده است که خرید تتر با یوان نیز ممنوع شده است، اما کاربران شرق آسیا از طریق سایر ابزارها نظیر حساب بانک خارجی به این استیبل کوین دسترسی یافتهاند.
یافتههای شرکت چینالیسیس مطابق با گزارشهای قبلی Decrypt است که طی آن عنوان شده بود فعالیتهای خارج از کشور کاربران چینی باعث افزایش ۵ میلیارد دلاری تقاضا برای تتر در اوایل سال جاری بوده است.
علیرغم قوانین سختگیرانه در کشورهایی نظیر چین، این بازار همچنان بزرگ است و به نظر میرسد معاملهکنندگان ارز دیجیتال، قوانین موجود را دور میزنند. طبق گزارش چینالیسیس، در سال گذشته بیش از ۵۰ میلیارد دلار از آدرسهای شرق آسیا به مناطق دیگر انتقال یافته است. در منطقه غرب اروپا که قوانین مشابهی با کشورهای شرق آسیا ندارد، این عدد اندکی بیشتر از ۳۸ میلیارد دلار بوده است.
کشور چین در خصوص خروج سرمایه بسیار سختگیر است. شهروندان چینی میتوانند معادل با ۵۰,۰۰۰ دلار یا کمتر سرمایه از کشور خارج کنند. اما از آنجایی که دولت این کشور، افرادی که قوانین را دور میزنند (برای مثال افرادی که در املاک خارج از این کشور سرمایهگذاری میکنند) جرایم سنگینی در نظر گرفته است، تتر میتواند یک راه نجاتبخش برای این افراد باشد.
چینالیسیس خاطرنشان کرده است:
استیبل کوینها مخصوصا برای خروج سرمایه از کشور مناسب و مفید هستند، زیرا ارزشی که ناشی از پشتوانه ارز سنتی دارند بدان معنا است که کاربران میتوانند اطمینان حاصل کنند که شاهد کاهش ارزش دارایی خود نخواهند بود.
در این گزارش به نقل از داوی وان (Dovey Wan) موسس شرکت سرمایهگذاری ارز دیجیتال Primitive Ventures عنوان شده است:
تتر در کشور چین برای بسیاری از افراد به جایگزین دلار آمریکا تبدیل شده است.
چینالیسیس همچنین خاطرنشان کرده است که آدرسهای واقع در آسیای شرقی طی ۱۲ ماه گذشته ۱۰۷ میلیارد دلار ارز دیجیتال دریافت کردهاند که ۷۷ درصد بیشتر از ارزهای دیجیتال دریافت شده توسط آدرسهای واقع در غرب اروپا است.
در این گزارش بیان شده است که شرق آسیا کمترین سهم از حجم معاملات درون زنجیرهای مختص به بیت کوین را دارد، به طوری که ۵۱ درصد حجم معاملات این منطقه مربوط به بیت کوین است.
اگرچه شرق آسیا همچنان با فاصله زیاد، بزرگترین بازار ارز دیجیتال است، اما سهم آن از فعالیت کلی این عرصه از ماه اکتبر ۲۰۱۹ تاکنون کاهش یافته است. دلیل این موضوع عمدتا کلاهبرداریهایی است که مردم را از حضور در عرصه ارزهای دیجیتال دور کرده است.