طی هفته پیش رو و بهدنبال تلاطم شدید بازارهای سهام و رمزارز در هفته گذشته، نگاهها به تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، دوخته خواهد شد.
به گزارش میهن بلاکچین، همزمان با اوجگیری بیسابقه رویارویی تعرفهای میان واشنگتن و پکن که طی آن هر دو طرف عوارض سنگینی بر کالاهای یکدیگر وضع کردهاند، ترامپ از درخواستهای مکرر چین برای گفتگو خبر میدهد.
ترامپ: «با چین گفتگو میکنیم»؛ بازارها در آمادهباش برای بلاتکلیفی تجاری
ترامپ ضمن اعلام آمادگی بازارها برای تداوم بلاتکلیفی تجاری، از گفتگو با چین خبر داده است؛ خبری که وضعیت پرنوسان بازارها را تشدید میکند. هفته گذشته، شاخصهای اصلی ایالات متحده روندهای متفاوتی را در پیش گرفتند: شاخص S&P 500 طی پنج روز معاملاتی ۰.۵۲٪ رشد کرد، میانگین صنعتی داو جونز ۰.۸۹٪ کاهش یافت، شاخص ترکیبی نزدک ۰.۴۴٪ افت کرد و شاخص راسل ۲۰۰۰ نیز ۲.۹٪ افزایش یافت. بازارهای رمزارز نیز روندهای متناقضی داشتند؛ قیمت بیت کوین (BTC) با رشد همراه بود، اما اتریوم (ETH)، کاردانو (ADA) و ریپل (XRP) با کاهش قیمت مواجه شدند.
در همین بازه زمانی، بهای هر اونس طلا در برابر دلار آمریکا حدود ۳.۸٪ افزایش یافت. ترامپ نیز در پایان هفته، در دفتر کاخ سفید، تأیید کرد که ایالات متحده و چین مشغول گفتگو هستند.
او به خبرنگاران گفت:
بله، با چین گفتگو میکنیم. باید بگویم آنها بارها برای گفتگو پیشقدم شدهاند.
ترامپ حتی به شکلی سربسته اشاره کرد که شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، برای گفتگو با او تماس گرفته است. او همچنین در آخر هفته ادعا کرد هر مدیر اجرایی که از تعرفهها انتقاد میکند، در واقع قبول دارد که فاقد درایت اقتصادی است.
ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال (Truth Social) نوشت:
تاجرانی که از تعرفهها انتقاد میکنند، نه تنها در تجارت ضعیفند، بلکه در سیاست بسیار ناشی هستند.
وی افزود:
آنها نمیفهمند یا درک نمیکنند که من بزرگترین حامی سرمایهداری آمریکا در طول تاریخ بودهام… قانون طلایی مذاکره و موفقیت این است: قدرت در دست کسی است که طلا (ثروت) را در اختیار دارد.
در نهایت، برای بسیاری از فعالان بازار، همه چیز به بلاتکلیفی پایدار در چشمانداز بازارها ختم میشود.
در حالی که ترامپ از ادامه گفتگو با چین میگوید، بسیاری از منتقدان بهشدت با تعرفههای او مخالفند. آنها معتقدند این سیاستها موجب افزایش هزینهها برای کسبوکارها و مصرفکنندگان شده، امنیت شغلی را به خطر انداخته و باعث کاهش دستمزدها میشود. برخی نیز پیشبینی میکنند که این امر منجر به انقباض اقتصاد آمریکا و کاهش درآمد خانوارها خواهد شد.
در مقابل، ترامپ استدلال میکند که تعرفهها از طریق حفاظت از مشاغل آمریکایی، تقویت تولید داخلی، استحکام امنیت ملی و افزایش درآمدهای دولتی، به نفع کشورش است و همزمان، مصرفکنندگان را به خرید کالاهای ساخت آمریکا ترغیب کرده و وابستگی به واردات خارجی را مهار میکند.
اوجگیری بیت کوین؛ افت بازار آتی سهام
بازارها به دلیل ابهامات پیرامون این اقدامات تجاری، پیامدهای اقتصادی احتمالی آن و تغییر گرایش سرمایهگذاران به سمت داراییهای امن، دچار بلاتکیلفی شدهاند. در این میان، طلا با ثبت افزایش قابل توجه در بحبوحه تنشهای تجاری، جایگاه دیرینه خود را بهعنوان یک پناهگاه امن کلاسیک تثبیت کرده است. با این حال، داراییهای دیجیتال بازدهی نامتوازنی را بهثبت رساندند. با این وجود، بیت کوین در طول هفته نسبت به سایرین وضعیت باثباتتری داشت.
این وضعیت میتواند نشاندهنده آن باشد که برخی سرمایهگذارانِ محتاط نسبت به تأثیر جنگ تجاری بر بازارهای سنتی، به بیت کوین (BTC) بهعنوان یک دارایی غیرمتمرکز که وابستگی کمتری به تحولات اقتصادی ناشی از تعرفهها دارد، روی آوردهاند. در مقابل، برخی دیگر پیشبینی میکنند که بیت کوین و کل بازار رمزارزها، روندهای بازار سهام را دنبال خواهند کرد. زمان، بهترین قاضی خواهد بود. با این حال، میتوان با اطمینان گفت که نگاهها همچنان به اقدامات آتی ترامپ دوخته خواهد ماند.
شامگاه یکشنبه و پیش از آغاز به کار بازارها در روز دوشنبه، شبکه CNBC از عقبنشینی ملایم در قراردادهای آتی سهام ایالات متحده گزارش داد. قراردادهای آتی مرتبط با شاخص داو جونز ۰.۵٪ کاهش یافتند و قراردادهای آتی شاخص ترکیبی نزدک و شاخص S&P 500 نیز افتی ۰.۵٪ را تجربه کردند. همزمان، بیت کوین با قدرت از سطح ۸۷,۰۰۰ دلار فراتر رفت و در همان بازه زمانی به قیمت ۸۷,۲۳۶ دلار رسید.