ترون که روزگاری یکی از معروفترین پروژههای ارز دیجیتال محسوب میشد و رشد خوبی را در بازارهای صعودی قبلی تجربه کرده بود، در رالی اخیر عملکرد قابل قبولی را به نمایش نگذاشته و بخش زیادی از هولدرهای خود را ناامید کرده است. در ۱۴ روز گذشته، قیمت ترون بیش از ۷٪ کاهش یافته است. اما آیا قیمت ترون بار دیگر میتواند به مدار صعودی برگردد؟
به گزارش میهن بلاکچین، در حال حاضر، شاخص قدرت نسبی ۷ روزه ترون در محدوده اشباع خرید قرار دارد و یکی از میانگینهای متحرک بلندمدت در نمودار این ارز دیجیتال به زیر همتای کوتاهمدت خود سقوط کرده است، اتفاقی که به عقیده برخی از تحلیلگران زنگ خطری برای ترون محسوب میشود.
وضعیت شاخص قدرت نسبی ترون چگونه است؟
در روزهای پایانی ماه فوریه، شاخص قدرت نسبی ۷ روزه (RSI) ترون به ۹۱ رسید اما از آن زمان، این شاخص به طور قابل توجهی کاهش یافته و به ۷۱ رسیده است.
علیرغم افت ۲۲٪ شاخص RSI، این معیار همچنان بالاتر از ۷۰ و در محدوده «اشباع خرید» قرار دارد که زنگ خطری برای افزایش فشار فروش و اصلاح احتمالی قیمت ترون محسوب میشود.
RSI یک اوسیلاتور مومنتوم است که سرعت و تغییرات قیمت را دنبال میکند. این شاخص، مقادیر بین صفر تا ۱۰۰ را شامل میشود و از آن میتوان برای تعیین وضعیت «اشباع فروش» یا «اشباع خرید» یک دارایی استفاده کرد. مقادیر بالاتر از ۷۰ شاخص RSI بیانگر وضعیت «اشباع خرید» است که نشان میدهد قیمت یک دارایی احتمالا از قیمت واقعی آن فراتر رفته است. در سمت دیگر مقادیر کمتر از ۳۰ وضعیت «اشباع فروش» را نشان میدهد.
تعداد معاملهگران ترون در حال افزایش است
در نمودار زیر وضعیت عرضه ترون و نحوه توزیع آن بین گروههای مختلف سرمایهگذاران بررسی شده است. در این نمودار، منظور از هولدرها (Hodlers) آن دسته از سرمایهگذارانی هستند که دارایی خود را بیش از یک سال نگهداری میکنند. به آن دسته از سرمایهگذاران که یک ماه تا یک سال از مدت هولد آنها میگذرد کروزر (Cruisers) و به سرمایهگذارانی با عمر کمتر از یک ماه تریدر (Traders) گفته میشود.
در طول هفته گذشته، عرضه ترون در اختیار تریدرها یا معاملهگران به طور قابل توجهی افزایش یافته و از ۲.۹۵ میلیارد TRX به ۳.۷۳ میلیارد واحد رسیده است. رشد ۲۶.۴۴٪ عرضه در اختیار تریدرها نشان میدهد بخش قابل توجهی از ترونهای در گردش در حال حاضر در اختیار سرمایهگذاران کوتاهمدت قرار گرفته است.
افزایش عرضه کوتاهمدت یک ارز دیجیتال معمولا از نوسانات قریبالوقوع قیمت خبر میدهد. معاملهگران کوتاهمدت معمولا با توجه به حرکات بازار و اتفاقات مختلف خرید و فروش خود را انجام میدهند و همین میتواند به نوسانات منجر شود. بنابراین، در صورتی که سرمایهگذاران کوتاهمدت ترون تصمیم به فروش دارایی خود بگیرند، ممکن است شاهد کاهش بیشتر قیمت باشیم.
تحلیل تکنیکال قیمت ترون
همانطور که در نمودار ۴ ساعته زیر مشخص است، میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه ترون به زیر میانگین متحرک نمایی ۲۰ روزه سقوط کرده است، اتفاقی که در تحلیل تکنیکال با نام «تقاطع مرگ» شناخته میشود. تقاطع مرگ یک سیگنال نزولی است و نشان میدهد سرعت رشد قیمت در بلندمدت در حال کاهش است، در نتیجه ممکن است فشار نزولی بیشتری وارد شود.
در حال حاضر حمایت نه چندان قوی در محدوده ۰.۱۲۷ دلاری قرار دارد. در صورتی که قیمت ترون به زیر این حمایت سقوط کند، ممکن است ۱۰٪ اصلاح شود و بار دیگر سطوح ۰.۱۲۳ تا ۰.۱۱۹ دلاری خود را آزمایش کند.
در سمت مقابل، قیمت ترون در نمودار ۱ هفتهای ضلع بالایی الگوی کنج صعودی (Rising Wedge) خود را به سمت بالا شکسته و در حال حاضر در حال آزمایش سطح شکست است. در صورتی که قیمت دوباره افزایش یابد از اوج محلی قبلی خود فراتر برود، میتوان انتظار داشت این روند ادامه پیدا کند.