بیت کوین هفته جدید را با یک جهش هیجانانگیز آغاز کرد و از دامنه محدود قیمتی خود و سطح ۱۰۳ هزار دلاری که مدتها گرفتار آن بود خارج شد. با این حال این جهش قیمتی پایدار نبود و بازگشت ناگهانی به همان سطوح اولیه به لیکویید شدن بسیاری از معاملهگران احساسی منجر شد.
به گزارش میهن بلاکچین، اکنون یک سوال مهم مطرح شده است؛ آیا این حرکت بیت کوین یک فریب یا اصطلاحا فیکاوت (fakeout) بوده یا نشانهای از تحولات بزرگتر آینده است؟
به دنبال این جهش، بیت کوین روز گذشته بالاترین کلوز روزانه و هفتگی تاریخ خود را ثبت کرد؛ اتفاقی که نشان میدهد بازار همچنان پتانسیل بالایی برای رشد دارد.
در همین حال به نظر میرسد در این هفته نیز همچنان توجه معاملهگران بر مذاکرات تجاری آمریکا و چین معطوف باشد. همزمان، همبستگی بیت کوین و آلت کوینها با بازار سهام نیز تصویری پیچیده و مبهم ایجاد کرده و پیشبینی تاثیر تحولات مختلف را دشوارتر کرده است. همزمان، تحلیل دفتر سفارشات صرافیها از احتمال رسیدن قیمت به سقف محلی خبر میدهند.
در این مطلب ۵ نکته مهم که در هفته جاری باید به آنها توجه کنید را بررسی میکنیم.
۱- یک تله نقدینگی تاریخی!
پرایس اکشن بیت کوین در حوالی کلوز هفتگی ۱۸ مه، نمونهای از رفتار کلاسیک بازار بود. قیمت در ابتدا به اوج چند ماهه ۱۰۷ هزار دلاری رسید اما تنها چند ساعت بعد با اصلاحی ۴ درصدی مواجه شد.
این جهش نقدینگی موجود در نزدیکی اوجهای تاریخی بیت کوین را هدف قرار داد و به دنبال آن ابتدا پوزیشنهای شورت لیکویید شدند و سپس معاملهگرانی که دیرهنگام وارد پوزیشن لانگ شده بودند را به دام انداخت.
مایکل ون دِ پوپ (Michaël van de Poppe)، معاملهگر و تحلیلگر مشهور بازار، در واکنش به این اتفاق در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:
تله نقدینگی کلاسیک بیت کوین که بالای اوج قیمتی اخیر رخ داد و قیمت مجددا کاهش پیدا کرد. فکر میکنم همین اتفاق رو در محدوده ۱۰۰ هزار دلار هم ببینیم قبل اینکه سقف تاریخی شکسته بشه. این محدودهها برای انباشت بیت کوین مناسبند.
بر اساس دادههای وبسایت کوینگلس، به دنبال این صعود، ابتدا سفارشات فروش در حوالی ۱۰۷,۵۰۰ دلار پر شده و مانع از صعود بیشتر قیمت شده است. در نهایت بازار با ریزش دوباره نقدینگی سمت خرید تا حوالی ۱۰۲ هزار دلار را جمعآوری کرده است. همچنین در ۲۴ ساعت اخیر مجموع لیکوییدیشنهای بازار کریپتو به ۶۷۳ میلیون دلار رسیده است.
در چنین شرایطی برخی از تحلیلگران به معاملهگران نسبت به نوسانات بازار هشدار دادهاند. به عنوان مثال، کریپنووو (CrypNuevo)، یکی از تحلیلگران مطرح به سرمایهگذاران هشدار داده که در محدوده فعلی بالای ۱۰۰ هزار دلار با احتیاط عمل کنند.
وی در توییتی در این رابطه نوشته است:
از دید مدیریت ریسک، ورود به بازار در این قیمتها ارزش نداره. درسته که روند کلی صعودیه اما من به عنوان یک تریدر دنبال موقعیتهایی با ریسک پایین میگردم. ما الان در یک ناحیه مقاومتی هستیم و اگه این مقاومت شکسته بشه، موقتیت بسیار جذابتری برای ورود ایجاد میشه.
با این حال وی به آزمایش مجدد میانگین متحرک نمایی ۵۰ هفتهای در ماه آپریل اشاره کرده و مدعی شده که این اتفاق در گذشته همیشه به رکوردشکنیهای جدیدی منجر شده است.
همانطور که گزارش دادیم، برخی از تحلیلگران پیشبینی کردهاند که قیمت بیت کوین در روزهای آینده ممکن است به ۱۱۶ هزار دلار برسد.
۲- بالاترین کلوز هفتگی تاریخ بیت کوین
اگرچه جهش بیت کوین کوتاهمدت بود اما باعث شد کندل هفتگی این ارز دیجیتال در حوالی ۱۰۶٬۵۰۰ دلار بسته شود که رکورد جدیدی است. این کندل هفتگی همچنین بالاترین کلوز روزانه تاریخ بیت کوین محسوب میشود.
با وجود اصلاح ۴ درصدی پس از این رکورد، معاملهگران همچنان خوشبین هستند و معتقدند بازار میل به صعود بیشتری دارد.
جِل (Jelle)، معاملهگر مطرح در توییتی در این باره نوشته است:
بالاترین کلوز هفتگی تاریخ و بعدش شروع هفته با کندل قرمز؟ آره، وقتشه کف قیمتی هفته رو زودتر ثبت کنیم چون به احتمال زیاد پایان هفته حسابی سبز خواهد بود.
معاملهگر دیگری به نام چَد (Chad) نیز اشاره کرده که بیت کوین برای دومین هفته متوالی بالای یک سطح کلیدی فیبوناچی بسته شده که در تاریخ بیسابقه است و اتفاقی صعودی محسوب میشود.
در همین حال، شرکت مدیریت سرمایه سوییسبلاک تکنالجیز (Swissblock Technologies) نیز به یک عامل کلیدی برای تداوم روند صعودی بازار اشاره کرده و میگوید:
بیت کوین تا ۱۰۷ هزار دلار پیش رفت و نقدینگی بین ۱۰۴ تا ۱۰۶ هزار دلار رو جمع کرد اما نتونست این سطح رو حفظ کنه. حالا قیمت به محدوده قبلی برگشته و سطح حمایتی حفظ شده. وظیفه خریداران اینه که حالا از این محدوده دفاع کنن.
بر اساس دادههای وبسایت کوینگلس، در طول تاریخ بیت کوین ماه مه معمولا با نوسانات قابل توجهی برای این ارز دیجیتال همراه بوده است. در حال حاضر نیز کمتر از دو هفته تا کلوز ماهانه، بیت کوین با رشدی ۱۰ درصدی در میانه طیف نوسانات تاریخیاش قرار دارد.
۳- مذاکرات تجاری آمریکا و بیتوجهی بیت کوین به احتمال کاهش نرخ بهره
این هفته خبری از گزارش دادههای اقتصادی کلان نیست؛ به همین دلیل بیشتر توجهات به فدرال رزرو و مذاکرات تجاری آمریکا معطوف شده است.
در حال حاضر معاملهگران منتظر انتشار اخبار مثبت از روابط تجاری آمریکا با شرکای خود هستند. در همین حال، اسکات بسنت (Scott Bessent)، وزیر خزانهداری آمریکا اعلام کرده که تعرفههای جدیدی برای کشورهایی که با «حسن نیت» مذاکره نمیکنند اعمال میشود.
اخبار مربوط به توافق با چین در اوایل ماه جاری با واکنش مثبت بازار سهام همراه بود و حس آرامشی را به معاملهگران تزریق کرد. اما این هفته ممکن است احساسات کمی متفاوت باشد چراکه موسسه مودیز رتبه اعتباری آمریکا را به تازگی کاهش داده و این واکنش با ریزش ۱ درصدی ارزش قراردادهای آتی سهام همراه شده است.
نشریه اقتصادی کوبیسی لتر (The Kobeissi Letter) معتقد است که با تضعیف دلار آمریکا، بیت کوین و آلت کوینها همچنان میتوانند از وضعیت فعلی سود ببرند.
این نشریه در زمان کلوز هفتگی بیت کوین در توییتی در این باره نوشت:
ارزهای دیجیتال از کاهش رتبه اعتباری آمریکا استقبال کردن، حالا بیت کوین تنها ۴٪ با رکورد خودش فاصله داره و از کف ماه آپریل بیش از ۴۰٪ رشد کرده. همزمان با تضعیف دلار آمریکا و افزایش نااطمینانیها، بیت کوین و طلا در حال درخشش هستن. بیثباتی بهترین دوست بیت کوینه.
در همین حال به نظر میرسد که بازار رمزارزها در برابر سیگنالهای انقباضی فدرال رزرو مقاومتر شدهاند. دادههای ابزار فدواچ نشان میدهد که احتمال کاهش نرخ بهره در نشست ماه ژوئن فدرال رزرو تنها ۱۲٪ است. البته اگر گزارشات مربوط به بازار کار و نرخ بیکاری آمریکا در تاریخ ۲۲ مه با پیشبینیها تفاوت زیادی داشته باشند، این احتمالات ممکن است تغییر کند.
در همین حال بازار منتظر سخنرانی آتی جروم پاول، رییس فدرال رزرو در تاریخ ۲۵ مه در مرکز حقوقی دانشگاه جورجتاون است. با این حال بعید است او اطلاعات مهمی را درباره سیاستهای پولی فدرال رزرو ارائه دهد.
4- ارتباط پیچیده بیت کوین و سهام
واکنشهای متناقض به کاهش رتبه اعتباری آمریکا توسط موسسه مودیز باعث شد تا بار دیگر بحث در مورد ارتباط کریپتو با بازار سهام بالا بگیرد.
شرکت تحلیلی سنتیمنت در جدیدترین گزارش خود مدعی شده که رابطه بین بیت کوین و بازار سهام، تا حدی همبستگی دارد و نمیتوان نتیجهگیری قطعی درباره میزان آن داشت.
سنتیمنت با اشاره به تعلیق ۹۰ روزه تعرفهها میان آمریکا و چین در روز دوشنبه نوشته است:
بازارها در نزدیکی سقف تاریخی خودشون قرار دارن. شاخص S&P 500، بیت کوین و طلا، همگی فاصله کمی با اوجهای تاریخی دارن.
در سوی دیگر، شرکت ردستون اوراکلز (RedStone Oracles) میگوید تفاوت معنیداری بین همبستگیهای کوتاهمدت و بلندمدت کریپتو و بازار سهام وجود دارد. به گفته این شرکت، در بازه هفت روزه همبستگی بین بیت کوین و شاخص S&P 500 منفی است اما در بازه ۳۰ روزه همبستگی «قابل توجهی» وجود دارد.
در همین حال، برخی فعالان بازار از وابستگی ارزهای دیجیتال به عوامل نوسانساز سهام ابراز نارضایتی کردند. اینکامشارکس (IncomeSharks) در این باره نوشته است:
وقتی بیت کوین مستقل از سهام نوسان میکرد لذت بیشتری داشت. الان بهنظر میرسه فقط تبدیل شده به راهی برای تریدرها که آخر هفتهها فیوچرز سهام رو شبیهسازی کنن و توی هفته هم دقیقاً مثل SPY رفتار کنه.
۵- هشدارها در مورد سقف بازار
تحلیلگران میگویند نحوه سفارشگذاریها در صرافیهای ارز دیجیتال میتواند بیت کوین را وارد فاز جدیدی از کشف قیمت کند. در همین حال در نوسانات اخیر بازار بار دیگر حجم معاملات اسپات صرافی بایننس مورد توجه قرار گرفته است.
دارکفاست (Darkfost)، یکی از تحلیلگران کریپتوکوانت روز گذشته در پستی در این باره نوشت:
پس از اصلاح اخیر بازار، دلتا حجم معاملات اسپات در بایننس دوباره مثبت شده. این نشون میده که فعالیت خرید در بازار اسپات در حال افزایشه و مهمتر اینکه فشار فروش حتی با وجود اینکه بیت کوین بالای ۱۰۰ هزار دلاره به طور قابل توجهی کاهش یافته.
با این حال وی میگوید در گذشته افزایش سریع و شدید حجم معاملات در صرافی بایننس اغلب با سقفهای محلی بازار همزمان بوده است.
منظور از دلتای حجم معاملات، تفاوت بین فشار خرید و فروش در هر کندل است که به تحلیلگران در ارزیابی قدرت واقعی بازار کمک میکند.
دارکفاست در پایان نوشته است:
در شرایط فعلی، افزایش حجم معاملات اسپات نه تنها نگرانکننده نیست بلکه میتونه نشونه مثبتی برای قدرت بازار باشه. رصد حجم معاملات در صرافیهایی مثل بایننس میتونه اطلاعات ارزشمندی درباره رفتار سرمایهگذاران به ما بده.