بالاخره پس از گذشت سالها، پروژه پای نتورک (Pi Network) ایردراپش را انجام و همزمان شبکه اصلی خود را راهاندازی کرد. این پروژه در ابتدا توجه زیادی به خودش جلب کرد اما شباهتهای آن با طرحهای هرمی یا کلاهبرداریهای پانزی باعث شد تا افراد زیادی از آن فاصله بگیرند.
به گزارش میهن بلاکچین، اما نکتهای که کمتر کسی از آن آگاه است درگیریهای داخلی و چالشهای مدیریتی پای نتورک است که این پروژه را در سال ۲۰۲۰ در آستانه نابودی کامل قرار داده بود. در این مطلب نگاهی به درگیریهای داخلی و چالشهای این پروژه در سالیان اخیر میاندازیم.
درگیری داخلی و نبرد حقوقی در پای نتورک
در سال ۲۰۲۰، وینسنت مکفیلیپ (Vincent McPhilip)، یکی از بنیانگذاران پای نتورک از دو بنیانگذار دیگر این پروژه یعنی نیکولاس کوکالیس (Nicolas Kokkalis) و چنگدیائو فن (Chengdiao Fan) شکایت کرد. وی مدعی شده بود که این دو نفر، بدون دلیل موجه، او را از شرکت کنار گذاشته و منابع مالی را به درستی مدیریت نکردهاند.
مکفلیپ همچنین در شکایت خود گفته بود که کوکالیس و فن که زن و شوهر هستند، اختلافات شخصی خود را به محیط کار آورده و جو مسمومی را ایجاد کردهاند. وی عنوان کرده بود که این اختلافات منجر به مشاجرات لفظی و حتی درگیریهای فیزیکی بین آنها شده که مانع از اداره صحیح شرکت شده است.
در بخشی از شکایت مکفلیپ آمده است:
کوکالیس و فن با مشکلات زناشویی روبهرو بودند که نهتنها به بحث و جدلهای پرتنش در محیط کار منجر شد، بلکه رفتارهای خشونتآمیز فیزیکی نیز بین آنها رخ داد، که شاهد این اتفاقات، شاکی پرونده بوده است.
ظاهرا تنشها در آپریل سال ۲۰۲۰ به اوج خود رسیده و در آن زمان مکفلیپ برای حل مشکلات داخلی موقتا از کار کنارهگیری کرده است. با این حال، کوکالیس و فن این اقدام را ترک مسئولیت تفسیر کرده و دسترسی او را به داراییهای شرکت از جمله سرورها و حسابهای مالی قطع کردند.
علاوه بر این، مکفلیپ مدعی است که آنها قصد داشتند تا با صدور سهام جدید با قیمت بسیار پایین (۰.۰۰۰۰۵ دلار برای هر سهم)، سهم او از پروژه را کاهش دهند. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت بود که پای نتورک در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ موفق شده بود تا از طریق قرارداد سرمایهگذاری «توافق ساده برای سهام آتی» (SAFE) حدود ۲۰ میلیون دلار سرمایه به خود جذب کند.
در نهایت این درگیری حقوقی در جولای ۲۰۲۳ با توافق طرفین مختومه اعلام شد. البته هنوز جزییات این توافق مشخص نیست. از آن زمان مکفلیپ همچنان در دنیای کریپتو فعال باقی مانده و حتی پروژه جدیدی با نام نومد (Knomad) راهاندازی کرده است.
پای نتورک و پاسخ به اتهامات کلاهبرداری
با وجود افزایش تعداد کاربران، پروژه پای نتورک همواره با اتهامات مربوط به کلاهبرداری روبهرو بوده است. در واکنش به این اتهامات، تیم این پروژه روز گذشته اظهار داشت که برخی افراد با جعل هویت پای نتورک، فعالیتهای غیرقانونی انجام دادهاند اما این فعالیتها هیچ ارتباطی با خود پروژه ندارند.
همانطور که پیش از این گزارش دادیم، پلیس چین قبلا به مردم هشدار داده بود که برخی از افراد با جعل هویت نمایندگان رسمی پای نتورک به دنبال سواستفاده از آنها هستند. البته تیم توسعه پای نتورک مدعی شده که هیچگونه ارتباطی با این افراد ندارد و هیچ تماسی از سوی مقامات چینی دریافت نکرده است.
در بیانیه رسمی این پروژه (منبع: Pi Network/X) آمده است:
پای نتورک هیچ ارتباطی با این حادثه ندارد و از هیچ مقام پلیسی در چین تماسی دریافت نکرده است. ما بهشدت هرگونه فعالیت غیرقانونی افراد سودجو را محکوم میکنیم.
علاوه بر این، تیم توسعه پای نتورک در این بیانیه تاکید کرد که هیچگونه مکاتبهای بین آنها و مدیرعامل صرافی بایبیت، یعنی بن ژو (Ben Zhou) صورت نگرفته است:
نه پای نتورک و نه هیچ فرد وابستهای به این پروژه، تاکنون هیچ اظهارنظری درباره صرافی بایبیت یا آقای ژو نکرده است. حتی با وجود اظهارنظرهای منفی که علیه پای مطرح شده، ما همچنان موضع خود را حفظ کرده و هیچ نظری درباره بایبیت، آقای ژو یا فعالیتهای تجاری آنها نداریم.
علیرغم تمامی این چالشها، قیمت پای نتورک در ۲۴ ساعت اخیر رشد ۸۶ درصدی را تجربه کرده و به حوالی ۱.۵۰ دلار رسیده است.