بسیاری از طرفداران بیت کوین انتظار دارند که این ارز دیجیتال به زودی از مرز ۱۰۰ هزار دلار عبور کند و حتی به اوج تاریخی جدیدی برسد. علت این خوشبینی نیز وعده ترامپ برای اعلام یک توافق تجاری با یک کشور بزرگ است که بسیاری انتظار دارند این کشور بریتانیا باشد.
به گزارش میهن بلاکچین، ترامپ روز گذشته در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود اعلام کرد که در روز ۸ مه یک «توافق تجاری بزرگ» با یک «کشور بزرگ و بسیار محترم» را اعلام خواهد کرد. نیویورک تایمز نیز به نقل از سه منبع آگاه گفته که این کشور بریتانیا خواهد بود.
حرکت بیت کوین به سمت ۱۰۰ هزار دلار
زمانی که ترامپ این پست را منتشر کرد، بیت کوین با قیمت حدود ۹۷,۷۵۹ دلار معامله میشد و از آن زمان به سطح روانی ۱۰۰,۰۰۰ دلار نزدیکتر شده و در زمان نگارش این خبر، به قیمت ۹۹,۷۰۰ دلار رسیده است.
بسیاری از تحلیلگران و طرفداران بیت کوین نیز رشد اخیر قیمت را به گمانهزنیها از توافقات تجاری آمریکا با دیگر کشورها نسبت دادهاند.
چاری شری (Charlie Sherry)، رئیس بخش مالی صرافی ارز دیجیتال بیتیسی مارکتس (BTC Markets) در استرالیا میگوید:
درحالیکه اکثر معاملهگران انتظار ریزش بیشتر داشتند، بیتکوین برخلاف جهت پیشبینیها حرکت کرد. این موضوع در بازارها بسیار رایج است: درست زمانی که اکثریت به سمت بدبینی متمایل میشوند، قیمت کفسازی میکند و ساختار جدیدی در بازار شکل میگیرد.
او همچنین اشاره کرد که ممکن است توافق تجاری ترامپ، از همین حالا در قیمت بیتکوین لحاظ شده باشد. وی افزود:
ممکن است سطح ۱۰۰ هزار دلار بهعنوان مقاومت روانی عمل کند، اما بهنظر میرسد که بیتکوین دیر یا زود یک صفر دیگر به قیمتش اضافه خواهد کرد.
نیل جیکوبز (Neil Jacobs)، یکی از بنیانگذاران فومو۲۱ (FOMO21) نیز معتقد است رشد اخیر عمدتا به دلیل اعلامیه ترامپ صورت گرفته است.
آنتونی پمپلیانو (Anthony Pompliano)، کارآفرین حوزه ارزهای دیجیتال، نیز در واکنش به این خبر مدعی شده که این توافق تجاری، «شانس رسیدن بازار به اوجهای جدید در سال ۲۰۲۵ را افزایش میدهد».
صاحب آناندسونگویت (Sahib Anandsongvit)، مدیرعامل پاندورا (Pandora) نیز میگوید نمیتواند این واقعیت را باور کند که در حالی که قیمت بیت کوین تنها چند هفته پیش در حوالی ۸۰ هزار دلار معامله میشده اما اکنون به نزدیکی ۱۰۰ هزار دلار رسیده است.
آیا توافق با چین هم در راه است؟
در حالی که بازارهای جهانی به خبر احتمال توافق تجاری میان آمریکا و بریتانیا واکنش مثبتی نشان دادهاند، دونالد ترامپ تاکید کرده که هیچ برنامهای برای کاهش تعرفههای چین ندارد. به گفته ترامپ، این تعرفهها که شامل ۲۰٪ پایه و ۱۲۵٪ اضافه بر کالاهای خاص میشود، همچنان پابرجا باقی خواهند ماند. این یعنی بسیاری از کالاهای چینی اکنون با تعرفههایی تا ۱۴۵٪ مواجه هستند.
ترامپ در نشست خبری اخیر خود اعلام کرده که کاهش تعرفهها برای شروع مذاکره اصلاً مطرح نیست و این سیاست بخشی از استراتژی فشار حداکثری برای گرفتن امتیازهای بیشتر از پکن است. کاربران زیادی در فضای مجازی معتقدند این رویکرد ممکن است به صادرات چین آسیب بزند و توازن قدرت تجاری را به نفع آمریکا تغییر دهد.
با این حال، نشانههایی از آمادگی دو کشور برای آغاز گفتگو وجود دارد. وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده که دور اول مذاکرات تجاری با چین از تاریخ ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) در سوئیس آغاز خواهد شد. البته مقامات تأکید کردهاند که این تنها آغاز گفتوگوهاست و نه مذاکرات پیشرفته.
در همین حال، کشورهایی مانند هند و مالزی نیز تلاش کردهاند با ارائه پیشنهادهایی برای حذف تعرفهها بر برخی کالاها، فشارهای تجاری را کاهش دهند و به توافقهای چندجانبه نزدیکتر شوند.