فرانک مانگ (Frank Mong) – مدیر عملیاتی شرکت نوا لبز (Nova Labs) – اعلام کرد که غیرمتمرکزسازی زیرساختهای شبکه مخابراتی، از نظر مالی هم بهنفع کسبوکارهای کوچک است و هم بهنفع شرکتهای بزرگ مخابراتی تمام میشود.
به گزارش میهن بلاکچین، فرانک مانگ – که شرکتش تیم بنیانگذار شبکه غیرمتمرکز فیزیکی هلیوم (Helium) در حوزه مخابرات بیسیم است و در حوزه زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز (DePIN) فعالیت میکند – در مصاحبهای در رویداد کانسنسس ۲۰۲۵ (Consensus 2025) که در تورنتو کانادا برگزار شد، این صحبتها را مطرح کرد.
همکاری هلیوم با AT&T و تلفونیکا
مانگ گفت که کسبوکارهای کوچک مانند کافهها، رستورانها، فروشگاههای محلی و دیگر مشاغل، میتوانند با راهاندازی هاتاسپاتهای بیسیم، پوشش شبکه را افزایش داده و از این طریق کسب درآمد کنند. او توضیح داد که شرکتهای بزرگ مخابراتی و تأمینکنندگان خدمات ارتباطی هم میتوانند از دادههای تلهمتری شبکه هلیوم استفاده کنند. این دادهها به آنها کمک میکند تا هزینههای عملیاتی خود را کاهش دهند و پوشش شبکه را در نقاطی که سیگنال ندارند، افزایش دهند.
مدیر عملیاتی نوا لبز گفت:
ساخت هر دکل مخابراتی برای هر شرکت حدودا ۳۰۰,۰۰۰ دلار هزینه دارد و برای عملکرد موثر شبکه 5G، باید در هر بلوک یک دکل وجود داشته باشد.
بهجای اینکه این دکلها را بسازند و قیمت طرحهای موبایلی را افزایش دهند، میشود راه بهتری انتخاب کرد. فرض کنید هرکسی که وایفای خوبی دارد، آن را با دیگران به اشتراک بگذارد. نهتنها برای استفاده امن افراد، بلکه حتی شرکتهای بزرگی مانند AT&T نیز بتوانند دادههای تلهمتری این شبکهها را ببینند.
مانگ گفت که شبکههای زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز – مانند هلیوم – نمونهای هستند از اینکه فناوری بلاکچین چگونه میتواند در دنیای واقعی ارزشآفرینی کند. او تأکید کرد که این شبکهها میتوانند زیرساختهای موجود را در برابر قطعی، اختلال، سانسور و خرابیهای بحرانی مقاومتر کنند.
شرکت نوا در ژانویه سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که با شرکت تلفونیکا (Telefónica) در آمریکای لاتین همکاری میکند. هدف از این همکاری، افزایش پوشش شبکه در مناطق بدون سیگنال و کاهش شلوغی شبکه است.
هلیوم در آپریل سال ۲۰۲۵ با شرکت مخابراتی AT&T وارد همکاری شد. از آن زمان به بعد کاربران AT&T وقتی در محدوده پوشش شبکه هلیوم قرار دارند، بهصورت خودکار به این شبکه دسترسی پیدا میکنند. این همکاری باعث شده تا اتصال کاربران به هاتاسپاتهای بیسیم شبکه هلیوم ساده و بیوقفه انجام شود.
طبق دادههای شبکه هلیوم، در حال حاضر آمریکا بیشترین تعداد از هاتاسپاتهای موبایل این شبکه را دارد. مجموع این هاتاسپاتها به ۹۵,۲۷۲ واحد رسیده است. علاوه بر این، تعداد هاتاسپاتهای فعال اینترنت اشیا در سراسر جهان به ۲۸۴,۰۵۳ عدد میرسد.
مانگ در پایان گفت:
کاری که ما در آمریکا و مکزیک انجام دادیم، در نهایت باید در سطح جهانی تکرار شود.
مدیر عملیاتی شرکت نوا لبز افزود که تمرکز کنونی شرکت نوا لبز، گسترش پوشش شبکه از طریق همکاری با شرکتهای زیرساخت مخابراتی در مناطق جدید است.