مدیران شرکتهای اطلاعاتی فعال در حوزه بلاکچین معتقدند که استفاده از ابزارهای پیشرفته برای ردیابی تراکنشهای غیرقانونی با استیبل کوینها ضروری است. با این حال، این ابزارها بهتنهایی نمیتوانند خطرات ناشی از پذیرش گسترده استیبل کوینها را کاهش دهند.
به گزارش میهن بلاکچین، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) بهتازگی درباره افزایش جرایم مرتبط با استیبل کوینها هشدار داده است. اما به گفته مدیران شرکتهای چینالیسیس (Chainalysis) و است ریلیتی (Asset Reality)، این هشدار تهدیدی برای صنعت رمزارز نیست. آنها میگویند این هشدار بیشتر بیانگر نیاز به تحلیل و نظارت دقیقتر است، نه تلاشی برای جلوگیری از رشد استیبل کوینها.
هشدار گروه ویژه اقدام مالی (FATF)
گروه افایتیاف (FATF) بهعنوان نهاد جهانی ناظر بر جرایم مالی، روز پنجشنبه نسبت به خطرات احتمالی ناشی از پذیرش گسترده استیبلکوینها هشدار داد. این نهاد از قانونگذاران خواست روی کاهش این خطرات تمرکز کنند.
آیدان لارکین ( Aidan Larkin) – همبنیانگذار شرکت است ریلیتی – در گفتوگویی گفت:
این هشدار ضد رمزارز نیست. این یک درک درست از این مسئله است که اعتبار و رشد در این صنعت به وجود مقررات مؤثر بستگی دارد.
جردن وین (Jordan Wain) – مشاور سیاستگذاری در شرکت چینالیسیس – گفت:
استیبل کوینها مهمترین ابزار برای انتقال ارزش در فضای رمزارز هستند. همچنین بیشترین استفاده غیرقانونی هم از همین نوع داراییها میشود.
وین به دادههای منتشرشده در گزارش جرایم رمزارزی ۲۰۲۵ این شرکت اشاره کرد. این گزارش نشان میدهد که ۶۳٪ از کل حجم تراکنشهای غیرقانونی درونزنجیرهای مربوط به استیبل کوینهاست.
وین گفت هدف FATF از این هشدار، افزایش یکپارچگی در صدور مجوز برای صادرکنندگان استیبل کوین در کشورهای مختلف، ایجاد سیستمهای نظارت لحظهای و افزایش همکاری بینالمللی برای شناسایی، ردیابی و قطع جریانهای غیرقانونی است.
آیدان لارکین هم تأکید کرد که FATF خواستار ممنوعیت استیبل کوینها نیست. او گفت که این نهاد فقط خواهان شفافیت بیشتر و اجرای دقیقتر قوانین است. لارکین افزود این موضع FATF با استراتژی گستردهتری که در سال ۲۰۲۳ اعلام کرده بود هماهنگ است؛ یک استراتژی که تمرکز بیشتری بر بازیابی داراییها دارد. او گفت:
این بهمعنای استفاده از همان استانداردهای مبارزه با پولشویی است که در نظام مالی سنتی اعمال میشود؛ اما این بار در دنیای دیجیتال.
ردیابی جرایم فقط یک بخش از ماجراست
لارکین گفت استفاده از ابزارهای پیشرفته تحلیل بلاکچین، بهتنهایی برای کنترل خطرات ناشی از پذیرش گسترده استیبل کوینها کافی نیست. او گفت:
نظارت بر رفتار کاربران در بلاکچین فقط یک قسمت از کار است.
در بسیاری از کشورها، سیاستمداران درباره اعمال تحریمهای ثانویه بحث کردهاند. این تحریمها فشار بیشتری بر نهادهای رمزارزی وارد میکند که آگاهانه به دور زدن تحریمها کمک میکنند. همچنین این تحریمها باعث میشود آنها مسئولیت بیشتری در قبال رعایت مقررات داشته باشند.
وین از شرکت چینالیسیس به شفافیت ذاتی و قابلیت ردیابی استیبل کوینها اشاره کرد. او گفت که این ویژگیها باعث میشود استیبل کوینها انتخاب مناسبی برای مجرمان نباشند. وین همچنین گفت صادرکنندگان متمرکز استیبل کوین مانند تتر، میتوانند داراییها را در صورت مشاهده استفاده غیرقانونی مسدود کنند. او گفت:
ما بارها دیدهایم که این قابلیت مؤثر بوده است.
وین به اقدام شرکت تتر در سال ۲۰۲۳ اشاره کرد. در آن زمان، تتر به درخواست مقامات آمریکایی، ۲۲۵ میلیون دلار از استیبل کوین یواسدیتی (USDT) را که به کلاهبرداری مرتبط بود، مسدود کرد.
بعد از هشدار FATF درباره احتمال استفاده کره شمالی از استیبل کوینها، برخی تحلیلگران بلاکچینی بررسی دادههای آنچین را آغاز کردند.
کاربر معروف توییتر با نام زک اکسبیتی (ZachXBT) روز سهشنبه اعلام کرد که شرکت سرکل (Circle) و استیبل کوین یواسدیسی (USDC) آن، زیرساخت اصلی برای پرداخت کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی هستند. او گفت:
میتوانم حجم زیادی از تراکنشهای اخیر را نشان دهم که به این فعالیتها مربوط میشود.
زک اکسبیتی افزود که سرکل در حال حاضر هیچ اقدامی برای شناسایی یا مسدودسازی این فعالیتها انجام نمیدهد، در حالی که ادعای پایبندی به مقررات را مطرح میکند.
با این حال، شرکت سرکل در ماه می، به درخواست دادگاه فدرال ایالات متحده، ۵۷ میلیون دلار از استیبل کوین USDC را که در شبکه سولانا قرار داشت و با تیم لیبرا (Libra) در ارتباط بود، مسدود کرد.