رمزارز تتر به عنوان محبوبترین استیبل کوین در بازار ارزهای دیجیتال برای دومین بار در یک ماه، ارز دیجیتال خود را از شبکه بلاک چین ترون به شبکه بلاکچین اتریوم انتقال داد.
صادر کننده استیبل کوین Tether به دنبال انتقال بزرگ دیگری در توکن USDT ، ارز دیجیتال با پشتوانه دلار خود است. امروز رمزارز تتر، بزرگترین استیبل کوین در اکوسیستم ارزهای رمزنگاری شده، اعلام کرد که در حال انجام مقدمات همکاری با نهاد دیگری است تا بتواند این انتقال بزرگ را انجام دهد. در یک ماه گذشته، این اتفاق برای دومین مرتبه رقم خواهد خورد که تتر شبکه بلاک چین ترون را ترک کرده و به شبکه اتریوم مهاجرت میکند.
دلیل انتقال تتر از شبکه ترون به اتریوم چیست؟
به نظر میرسد که کاهش داراییهای قفل شده در پروژههای دیفای یکی از دلایل اصلی این انتقال باشد. بسیاری از پروژههای DeFi بر روی شبکه بلاک چین اتریوم راهاندازی شدهاند و این انتقال در جهت بازیابی سرمایههای خارج شده از این پروژهها خواهد بود.
پروتکلهای دیفای به صورت گسترده از تتر و استیبلکوینهای مثل USDC استفاده میکنند. به دلیل ماهیت این رمزارزها که دارای پشتوانه دلار امریکا هستند، افراد برای در امان ماندن از نوسانات شدید بازار، به این داراییهای دیجیتال پناه میآورند. از طرفی رونق حوزه دیفای و ابزارهای مالی متنوعی مانند وامدهی که در این حوزه وجود دارد باعث افزایش تقاضای مردم برای خرید این دارایی های با ارزش ثابت شده است. همچنین کاربران جدید با این داراییها ارتباط بهتری برقرار میکنند. زیرا این داراییها دارای پشتوانه دلار بوده و فعالان بازارهای سنتی، اعتماد بیشتری به آنها دارند.
آیا ترون برای پروژههای دیفای مناسب نیست؟
هرچند شبکه بلاک چین ترون با معرفی محصول جدید خود عملا به حوزه دیفای ورود کرده است و از این جهت توانست با ایجاد جو مثبت در بازار، رشد قیمتی مناسبی را در بازار معاملات TRX به ثبت برساند، اما همچنان در مقایسه با اتریوم نتوانسته صرافیها را متقاعد کند تا رمزارز تتر مبتنی بر شبکه ترون را نگهداری کنند. توییتی را که موسسه تتر در مورد این انتقال منتشر کرده را در زیر مشاهده میکنید:
امروز تتر با همکاری نهاد سومی انتقال دارایی تتر را میان دو شبکه ترون و اتریوم انجام خواهد داد. طی این انتقال، ۱ میلیارد دلار تتر از پروتکل ترون به پروتکل REC۲۰ انتقال خواهد یافت. طی این انتقال تعداد کل دارایی رمزارز تتر تغییر نخواهد کرد.
نکتهای که موسسه تتر در مورد اینکه تعداد کل تتر موجود تغییر نخواهد کرد به این معناست که، زمانی چنین انتقالی صورت میگیرد که پیش بینی میشود که تقاضای کاربران برای خرید تتر در شبکه بلاکچین دیگری قرارخواهد گرفت و برای تامین نیاز و در واقع برای عرضه این تقاضا، تتر دارایی خود را به شبکه جدید انتقال خواهد داد. در حال حاضر مقدار ۴.۷ میلیارد دلار تتر در شبکه بلاکچین ترون قرار گرفته است. از این مقدار، حدود ۴.۳ میلیارد دلار پیش از انتقال پیشین تتر از شبکه ترون به شبکه اتریوم رقم خورده است. این نکته نشان میدهد که باوجود انتقال ۱ میلیارد دلار تتر از شبکه ترون به شبکه بلاک چین اتریوم در ماه گذشته، تعداد تراکنشهای رمزارز تتر در شبکه ترون افزایش یافته است.
تتر روی شبکه اتریوم
با انجام این انتقال، تعداد کل تتر موجود روی شبکه بلاکچین ترون از ۴.۷ میلیارد دلار به ۳.۷ میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. همچنین با توجه به این انتقال، تعداد کل تتر موجود در شبکه اتریوم به ۹.۸ میلیارد دلار خواهد رسید.
همانطور که در مبادله ماه اخیر، Tether از افشای هویت درخواستکننده انتقال تتر از شبکه ترون به شبکه اتریوم خودداری کرد، این بار نیز از افشای هویت این مشتری خودداری کرده است. اما در آن زمان با توجه به بررسی تراکنشها مشخص شد که این دارایی به صرافی بایننس انتقال داده شده است. جاستین سان، موسس و بنیانگذار شبکه Tron اخیرا برای جذب سرمایه محصولات دیفای خود، بازار چین را هدف قرار داده است. پروتکل جاست سواپ ( JustSwap) و سالمون سواپ (SalmonSwap) محصولات جدید این شبکه بلاکچین برای ورود به عرصه دیفای برای رقابت با اتریوم بوده است. با تمام این تلاشها حداقل یکی از مشتریان ترون ( فردی که قصد انجام این انتقال را دارد) از پیشرفت شبکه ترون در حوزه دیفای راضی نبوده و به دنبال انتقال تتر به شبکه اتریوم است. به احتمال زیاد، حوزه دیفای در آینده فراتر از شبکه اتریوم خواهد رفت و از دیگر شبکه های بلاکچین برای راهاندازی پروژهها نیز استفاده خواهد شد؛ اما در حال حاضر به نظر میرسد تمامی پروژههای دیفای ترجیح میدهند تا از اتریوم برای راهاندازی پروتکلهای خود استفاده میکنند.