جاستین سان خالق بلاکچین ترون در مزایده خرید توکن NFT یک اثر هنری دیجیتالی به نام ۵۰۰ روز اول، شرکت کرد و پیشنهاد خرید ۶۹ میلیون دلاری خود را ثبت کرد. اما در چند لحظه آخر مانده پایان مزایده، شخص دیگری با پیشنهاد بالاتر برنده مزایده اعلام شد.
فروش اثر هنری دیجیتالی ” EVERYDAYDAYS: THE FIRST 5000″ در خانه حراج کریستی به عنوان اولین توکن NFT فروخته شده در این مرکز تاریخساز شد. این اثر سومین اثر با ارزش دنیا است که در زمان حیات سازندهاش به فروش میرسد.
بیشتر بخوانید: مفهوم NFT چیست؟ همه چیز درباره توکنهای غیر قابل تعویض
این تصویر با فرمت JPG توسط مایک وینکلمن خلق شده است. در این تصویر از ۵۰۰۰ اثر هنری که توسط اهالی ایالت ویسکانسن آمریکا در طی ۱۳ سال کشیده شده است استفاده شده است.
جاستین سان در یک قدمی برنده شدن
مزایده این اثر به سرعت به رقمهای میلیون دلاری کشیده شد. جاستین سان تا روز آخر صبر کرد تا پیشنهاد ۶۹ میلیون دلاری خود را ثبت کند. ۶۰ میلیون برای هنرمند خالق این اثر و ۹ میلیون دلار نیز برای خانه کریستی. با نزدیک شدن به لحظات پایانی مزایده، تقریبا هیچ رقیبی وجود نداشت تا این اثر را از کسی که برای صرف شام با وارن بافت ۴.۵ میلیون دلار هزینه کرده بود برباید.
اما در دقیقه آخر یک فرد ناشناس با ارائه ۲۵۰،۰۰۰ دلار بیشتر این فرصت را از جاستین سان گرفت. سان مدعیست که در دقیقه آخر پیشنهاد ۷۰ میلیون دلاری خود را ثبت کرده است اما کریستی آن را پردازش نکرده است. در نهایت او این رقابت را باخت و اثر هنری ۵۰۰ روز اول به قیمت ۶۹.۳ میلیون دلار فروخته شد.
جاستین سان از این فرصت استفاده کرد و بلاکچین ترون را برای توسعه پلتفرم کریستی تبلیغ کرد.
برنده مزایده برای مدتی نامعلوم بود. در این حین رسانهها معتقد بودند که خود جاستین سان برنده بوده؛ تا اینکه بالاخره او این ادعا را رد کرد.
خانه مزایده کریستی در توییتی اعلام کرد که برنده این مزایده یک سرمایهگذار با نام مستعار Metakovan بوده است.
چه کسی برای توکن NFT یک اثر هنری دیجیتالی ۶۹ میلیون دلار خرج کرده است؟
برنده این مزایده مدتهاست که در اکوسیستم NFT فعالیت میکند. Metakovan بنیانگذار و توسعه دهنده صندوق Metapurse است.
Metakovan در حساب کاربری خود در این مورد اظهار نظر نکرده است اما حساب رسمی صندوق متاپرس این خبر را تایید کرده است.
صندوق متاکوان درست همانند کسانی که آیتمهای کلکسیونی را به قیمت بالا تهیه میکنند، برای خرید توکنهای منحصر به فرد پولهای هنگفتی هزینه میکند. هنوز معلوم نیست که این شخص چه کسی باشد.
قیمتگذاری مجدد، مشوق بسیاری از سرمایهگذاران است. به عنوان مثال توکنهای کریپتوپانک که از نمونههای اولیه NFTها بهشمار میروند در همان ابتدای کار ارزش اقتصادی چندانی نداشتند، با این حال در سال جاری برخی از آنها به قیمتهای میلیون دلاری رسیدهاند.
با اینحال مایک وینکلمن (که با نام مستعار Beeple شناخته میشود) معتقد است از آنجا که مالکیت آثار هنری دیجیتالی به افراد برمیگردد هرکدام از آنها ازش منحصر بهفردی دارند. او همچنین معتقد است که از منظر کاربردهای این فناوری، تنها در قدمهای اول قرار داریم. او در مصاحبه با CNBC اعلام کرد که در آینده از فناوری NFT برای اثبات مالکیت کالاها، صحت سنجی مدارک، فروش بلیط کنسرت و غیره استفاده خواهد شد.