رمزارز در ایران

بیانیه انجمن بلاکچین ایران: مسدودسازی صرافی رمزارز راه حل نیست!

پس از اینکه شاپرک ابلاغیه ای منتشر کرد که شرکت های پرداخت یار را ملزم به مسدود کردن درگاه های پرداخت الکترونیکی سایت های رمز ارز و مراکز خرید و فروش رمز ارزها می کرد، تمام صرافی ها در اوضاع و شرایط نامشخصی به سر می برند. این خبر انعکاس زیادی در میان فعالان این حوزه داشته و چندین بیانیه از طرف فعالان این حوزه منتشر شد.

بانک مرکزی به همراه هیات دولت، شورای ملی فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی موظف به ایجاد قوانین و چارچوبی برای معاملات رمزارزها و پلتفرم های خرید و فروش ارز دیجیتال شدند اما با وجود درخواست های زیادی از جانب فعالان این حوزه جهت دریافت مجوز صرافی ها و یک بستر قانونی، اقدامات مناسبی در این زمینه صورت نگرفته است.

چند روز پیش رییس مجلس شورای اسلامی به این موضوع اشاره کرد اقدامات موازی مانند مالیات بر عایدی سرمایه، حذف قیمت گذاری دستوری و مسدود نمودن درگاه های پرداخت صرافی های غیرمجاز فروش رمز ارز باید در مجلس و دولت و دستگاه قضایی در دستور کار قرار گیرد. در همین راستا انجمن بلاکچین ایران بیانیه ای منتشر کرده و در رابطه با موضع‌گیری‌های انجام شده، چند نکته ضروری را مورد بررسی قرار داده است:

۱. یکی از استدلال‌های مطروحه در رابطه با درخواست مسدودسازی ارائه خدمات خرید و فروش رمزارزها، روند نزولی بازار سرمایه و بورس کشور می‌باشد که پس از یک دوره رشد قابل توجه رخ داده است. در حالی که نوسانات کوچک و بزرگ، در هر بازار سرمایه‌، امریست طبیعی و قابل انتظار، که نه تنها در بازار سرمایه ایران در طول دهه‌های گذشته بارها شاهد آن بودیم، حتی در طول یکی دو سال گذشته در بازارهای سرمایه سایر کشورها هم تحت تاثیر پاندمی کرونا، به کرات مشاهده شده است و در دنیای رمزارزها نیز امری بدیهی و غیرقابل اجتناب است.

در این میان وظیفه و مسئولیت تمامی فعالان در هر بازاری، آگاهی رسانی به عموم مردم می‌باشد تا در رابطه با خطرات و ریسک‌های سرمایه گذاری در هر زمینه‌ای مطلع و دارای بینش و دانش لازم باشند. این که نوسانات در یک بازار سرمایه را فقط و فقط متوجه یک بازار سرمایه دیگر بدانیم، نه عادلانه است، نه کارشناسی شده و نه منطبق با واقعیات اقتصادی کشور.

۲. نگرانی مطروحه دیگر در رابطه با سکوهای ارائه خدمات خرید و فروش رمزارزها، دغدغه به حق و منطقی امنیت اموال و سرمایه‌های مردم می‌باشد. در حالی که هر گونه مسدودسازی در این رابطه، منجر به هدایت شدن سرمایه‌های مردم به سمت پلتفرم‌های خارجی می‌شود که بارها اقدام به بلوکه کردن موجودی ایرانیان به دلیل تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی نموده‌اند. امری که خود نقض غرض است.

۳. در حال حاضر، خوشبختانه پلتفرم‌ها و صرافی‌های معتبر و مطرح ایرانی توسعه یافته‌اند که با سرمایه گذاری گسترده و با استفاده از نیروهای فنی و توانمند ایرانی، هزاران تراکنش رمزارزی در طول روز را انجام می‌دهند، سال‌هاست در زمینه تبادل رمزارزها فعال هستند، توسط نهادهای امنیتی شناخته شده‌اند، دارای آدرس فیزیکی بوده و عمدتاً به صورت حقوقی در حال فعالیت هستند و در طول سالها فعالیت خود، کمترین پرونده شکایت یا اختلاف نظر با کاربران را داشته‌اند که در قریب به اتفاق موارد، با جلب رضایت کاربران همراه بوده است. مسدود کردن درگاه‌ها، وب سایت‌ها و یا اپلکیشن‌های این فعالان باسابقه و معتبر، نتیجه‌ای جز ظهور قارچی فعالان ناشناخته‌ نخواهد شد که از ابتدا در بستر غیرقانونی ایجاد شده در نتیجه مسدودسازی احتمالی و با اهداف غیرقانونی و مجرمانه، کار خود را آغاز خواهند کرد. امری که در نهایت منجر به تولید و هجوم تعداد زیادی پرونده‌های کلاهبرداری و فیشینگ به مراجع قضایی و پلیس محترم فتا خواهد شد.

۴. کشورهای پیشرو و حتی تازه‌وارد در زمینه رمزارزها، علی رغم بروز بحران‌های متعدد به طور مشخص بر لزوم قانون‌گذاری در این بخش تاکید می‌نمایند و دلیل آن را عقب نیفتادن از قافله فناوری‌های نوین و روزآمد بلاکچین و رمزارز اعلام می‌کنند. در این شرایط، هر گونه تصمیم نسنجیده در مورد مسدودسازی در زمینه تبادل رمزارزها، چیزی نیست جز فرصت سوزی و گام برداشتن در مسیری که قطعاً به سود توسعه و پیشرفت علمی و فنی کشور و ایجاد دلسردی در جوانان توانمند و با استعداد ایرانی نخواهد بود.

۵. نباید از نظر دور داشت که فناوری بلاکچین و رمزارز، اساساً بر مبنای شفافیت و عدم تمرکز طراحی شده است که هرگونه تصمیم گیری در رابطه با آن را نیازمند به دانش فنی و کارشناسی لازم می‌نماید. ملاحظاتی که توسط فعالان تبادل رمزارزها در طرح‌های ارائه شده به دولت، بانک مرکزی و سایر نهادهای حاکمیتی در نظر گرفته‌ شده‌اند. به عبارت دیگر برخورد با این پدیده جدید، نیازمند به تصمیماتی نو و از جنسی متفاوت است.

منبع
انجمن بلاکچین ایران

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
2 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا