گزارشها حاکی از این است که وزارت کشور بریتانیا و ریچل ریوز (Rachel Reeves)، وزیر خزانهداری این کشور با همکاری پلیس در حال تدوین برنامهای برای فروش بیش از ۵ میلیارد پوند بیت کوین توقیفشده است تا کسری بودجه خود را پوشش دهد.
به گزارش میهن بلاکچین، در حالی که هنوز مقدار دقیق بیت کوینهای توقیفشده توسط دولت بریتانیا مشخص نیست اما گزارشات نشان میدهند که این کشور حداقل ۶۱ هزار واحد بیت کوین به ارزش تقریبی ۷.۱ میلیارد دلار در اختیار دارد. این بیت کوینها در سال ۲۰۱۸ از یک طرح پانزی چینی مصادره شده و در بریتانیا نگهداری میشوند.
ایده فروش بیت کوینهای دولتی بریتانیا از ابتدای سال جاری مطرح شده بود. در ماه ژانویه، روزنامههای دیلی میل (The Daily Mail) و تایمز (The Times) نیز در گزارشهای خود مدعی شدند که ریوز ممکن است ذخیره بیت کوین این کشور را به منظور جبران کسری بودجه به فروش برساند.
مقامات بریتانیایی در حالی به دنبال فروش بیت کوینهای توقیفشده خود هستند که سال گذشته دولت آلمان حدود ۵۰٬۰۰۰ واحد از این ارز دیجیتال که از یک وبسایت غیرقانونی پخش فیلم (Movie2k) توقیف شده بود را به فروش رساند. این اتفاق فشار فروش سنگینی به بازار وارد کرد و قیمت بیت کوین را تا ۱۵٪ کاهش داد.
قربانیان طرح پانزی خواستار بازگرداندن بیت کوین هستند
اما فروش این بیت کوینها با موانع حقوقی گستردهای مواجه است. قربانیان طرح پانزی چینی از سال گذشته خواستار بازگرداندن بیت کوینهایشان شدهاند. سوزی ویولت وارد (Susie Violet Ward)، مدیرعامل گروه بیتکوین پالیسی یوکی (Bitcoin Policy UK) نیز روز یکشنبه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس (X) اعلام کرد که این بیت کوینها همچنان از نظر حقوقی مورد مناقشه هستند. او گزارشهای مربوط به فروش بیت کوینهای بریتانیا را «بزرگنمایی بیاساس» خوانده و تاکید کرده که تا رفع کامل مسائل حقوقی، فروش این ارزها امکانپذیر نیست.
این بیت کوینها در سال ۲۰۱۸ و پس از تلاش جیان ون (Jian Wen)، یک کارگر حوزه خدمات، برای پولشویی از طریق خرید عمارتی با بیتکوین توقیف شدند. ون که به سه فقره پولشویی متهم شده بود، در ابتدا اتهامات را رد کرد اما در مارس سال گذشته گناهکار شناخته و در ماه مه به شش سال و هشت ماه زندان محکوم شد. گروهی از قربانیان این طرح پانزی نیز در ماه آپریل ۲۰۲۴ از وزارت امور خارجه چین خواستند تا با بریتانیا برای بازگرداندن بیتکوینها مذاکره کند.
در سمت مقابل، دفتر دادستانی عالی بریتانیا (Crown Prosecution Service) از دادگاه عالی درخواست کرده که به دولت اجازه حفظ این بیت کوینها را بدهد. در صورت موافقت، ممکن است این داراییها فروخته شده و درآمد حاصل میان نهادهای مجری قانون تقسیم شود.
در سمت دیگر، برخی فعالان حوزه کریپتو از دولت بریتانیا خواستهاند بهجای فروش این داراییهای باارزش، همانند کشورهای دیگری چون آمریکا، سوئد یا بوتان، به ذخیرهسازی استراتژیک بیت کوین روی بیاورد. آنها میگویند حفظ چنین داراییهایی در بلندمدت میتواند قدرت اقتصادی و موقعیت رقابتی کشور را در آیندهای دیجیتال تقویت کند.