بن ژو (Ben Zhou)، مدیرعامل صرافی بایبیت اعلام کرد که این صرافی توکن پای (PI) که در روزهای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده است را به لیست معاملات خود اضافه نخواهد کرد.
به گزارش میهن بلاکچین، ژو عنوان کرده که دلیل این تصمیم، هشدار پلیس چین در سال ۲۰۲۳ مبنی بر کلاهبرداری بودن این پروژه است. پلیس چین در آن زمان مدعی شده بود که پای نتورک یک پروژه اسکم است که افراد سالخورده را هدف قرار داده و ضمن افشای اطلاعات شخصی آنها، موجب از دست رفتن سرمایه بازنشستگیشان شده است.
ژو روز پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به پروژه پای نتورک نوشت:
گزارشهای متعددی درباره مشروعیت این پروژه تردید ایجاد کردهاند. بله، من هنوز فکر میکنم که شما یک کلاهبرداری هستید و بایبیت هیچ پروژه کلاهبرداریای را لیست نخواهد کرد.
پس از سالها، توکن PI همزمان با راهاندازی شبکه اصلی پای نتورک در روز پنجشنبه در دسترس کاربران قرار گرفت و افرادی که پیش از این با کلیک روزانه روی صفحه نمایش گوشی خود اقدام به استخراج کرده بودند، سرانجام توکنهای خود را انتقال داده و به فروش رساندند.
اما در همین زمان، صرافی بایبیت با چالش بزرگتری مواجه شد. همانطور که گزارش دادیم، روز جمعه گروه هکری لازاروس (Lazarus Group) وابسته به کره شمالی به صرافی بایبیت حمله کرد و ۱.۵ میلیارد دلار از داراییهای آن را به سرقت برد.
اوکیایکس (OKX) یکی از نخستین صرافیهایی بود که توکن پای را با با قیمت ۰.۶۷ دلار لیست کرد. در ادامه قیمت این توکن تا ۲ دلار هم افزایش یافت اما ناگهان را ریزش گسترده همراه شد و در حال حاضر در حوالی ۰.۶۹ دلار معامله میشود.
یکی از مسائل بحثبرانگیز درباره پای نتورک، مدل بازاریابی آن بود که کاربران را تشویق میکرد دیگران را به این پروژه دعوت کنند. هر بار که یک کاربر فرد جدیدی را با استفاده از کد دعوت خود ثبتنام میکرد، پاداش استخراج او افزایش مییافت. این شیوه باعث شد برخی، آن را با طرح پانزی معروف بیتکانکت (Bitconnect) در سال ۲۰۱۷ مقایسه کنند.
یکی از کاربران در شبکه اجتماعی ایکس که با نام مستعار کریپتوبیست (CryptoBeast) فعالیت میکند در مورد پای نتورک نوشته است:
در توکن PI سرمایهگذاری نکنید. پای نتورک بزرگترین طرح پانزی تاریخ است.
یکی دیگر از زنگ خطرهای مرتبط با پروژه پای نتورک، شباهت آن به پروژه هکس (Hex) است. پای نتورک مشابه به هکس این امکان را به کاربران خود میدهد تا توکنهای خود را برای سه سال قفل کنند و در ازای آن پاداش قابل توجهی دریافت کنند. جالب اینجاست که بنیانگذار پروژه هکس یعنی ریچارد شوئلر (Richard Schueler) معروف به ریچارد هارت (Richard Heart)، در حال حاضر به اتهام کلاهبرداری از سرمایهگذاران و سایر جرایم مالی تحت تعقیب کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکاست.