چانگپنگ ژائو (Changpeng Zhao) – یا همان سیزی (CZ)، مدیرعامل پیشین بایننس – نسبت به پیشنهاد جدیدی که اقامت امارات از طریق سرمایهگذاری در شبکه تون (TON) را وعده داد، ابراز تردید کرد.
به گزارش میهن بلاکچین، ژائو گفت که هیچ اطلاعیه رسمی از سوی منابع دولتی امارات منتشر نشده است و همین موضوع باعث شده که نسبت به صحت این خبر مشکوک باشد.
توییت محتاطانه CZ و نبود هیچ منبع دولتی معتبر
شبکه اوپن نتورک (The Open Network) روز شنبه اعلام کرد که افرادی که دستکم ۱۰۰,۰۰۰ دلار توکن Toncoin را بهمدت سه سال استیک کنند و مبلغ ۳۵,۰۰۰ دلار نیز بابت هزینه پردازش پرداخت کنند، میتوانند ویزای طلایی ۱۰ ساله امارات را دریافت کنند. طبق این گزارش، صدور این ویزا میتواند در کمتر از ۷ هفته انجام شود.
سیزی در واکنش به این خبر توییتی منتشر کرد و نوشت:
واقعاً چنین چیزی شده است؟ اگه درست باشد، خیلی فوقالعادهست. ولی تا به حال اطلاعات ضدونقیضی به دستم رسیده است.
هیچ سایت رسمی دولتی درباره برنامهای به نام استیک TON برای گرفتن ویزای طلایی، بهروزرسانی نکرده؛ مشخص نیست کدام نهاد دولتی – اگر اصلاً نهادی باشد – این طرح را تأیید کرده است.
او حتی به این موضوع اشاره کرد که اگر این خبر صحت داشته باشد برای BNB نیز تلاش خواهد کرد تا چنین شرایطی برایش فراهم شود.
سیزی پیشتر خودش ویزای طلایی امارات را گرفته و با روند دریافت اقامت در این کشور آشناست.
برخی کاربران X در پاسخ به پست CZ، گفتند که پاول دورف (Powell Durov) – مدیرعامل تلگرام – این خبر را تأیید کرده است. دورف این اطلاعیه را که ابتدا توسط یک اینفلوئنسر کریپتویی با نام اش کریپتو (Ash Crypto) منتشر شده بود، در X بازنشر کرد.
با وجود این، سیزی همچنان محتاط ماند و نوشت که ترجیح میدهد خودش بررسی و تایید کند.
توکن TON پس از انتشار این خبر، در عرض چند ساعت بیش از ۱۱٪ رشد کرد.
با این حال، این خبر را بهطور مستقل قابل تایید نبود، زیرا این اطلاعیه در هیچکدام از وبسایتهای رسمی دولت امارات مثل DAO رأسالخیمه، اداره اوراق بهادار و کالا (SCA)، مرجع تنظیم مقررات داراییهای مجازی (VARA) یا بازار مالی جهانی ابوظبی منتشر نشده بود.
نهادهای نظارتی امارات از جمله اداره فدرال هویت، شهروندی، گمرک و امنیت بندرها (ICP)، SCA و VARA، بیانیهای مشترک منتشر کردند و در آن، هرگونه ادعایی مبنی بر صدور ویزای طلایی برای سرمایهگذاران رمزارزی را رد کردند. در این بیانیه آمده بود:
اداره ICP توضیح داد که ویزاهای طلایی فقط براساس چهارچوبها و معیارهای رسمی و مشخص صادر میشوند و این معیارها شامل سرمایهگذاران رمزارزی نمیشود.
طبق این بیانیه، گروههای واجد شرایط برای دریافت ویزای طلایی شامل سرمایهگذاران حوزه املاک، کارآفرینان، استعدادهای استثنایی، دانشمندان و متخصصان، دانشجویان و فارغالتحصیلان ممتاز، پیشگامان فعالیتهای بشردوستانه و کارکنان خط مقدم خدمات هستند.
در ادامه این بیانیه، مرجع VARA بهصراحت از سرمایهگذاران و مصرفکنندگان خواست فقط با شرکتهایی همکاری کنند که بهطور کامل دارای مجوز و تحت نظارت رسمی هستند؛ بهخصوص زمانی که پای خدمات و سرمایهگذاری در داراییهای دیجیتال در میان است.
امارات؛ قطب نوظهور رمزارز و بلاکچین تبدیل شده است
امارات متحده عربی بهدلیل داشتن قوانین مناسب، حمایت دولتی و زیرساختهایی که از پروژههای دیفای و وب ۳ استقبال میکند، به یکی از قطبهای در حال رشد پذیرش ارز دیجیتال و شرکتهای بلاکچینی تبدیل شده است.
بسیاری از این مزیتها در رویداد اخیر توکن ۲۰۴۹ (Token2049) در دبی که سیزی نیز در آن شرکت داشت، مطرح شد.
امارات اخیراً منطقه آزادی به نام ماشین اکونومی فری زون (Machine Economy Free Zone) راهاندازی کرده است. هدف از این منطقه، بررسی پیوند میان رباتیک، هوش مصنوعی و فناوری غیرمتمرکز است.
این منطقه آزمایشی با همکاری بلاکچین لایهاول پیک (Peaq) طراحی شده است. در این مدل، دارندگان توکن میتوانند در سود فعالیتهای اقتصاد ماشینی شریک شوند. همچنین این پروژه میخواهد برای شبکههای زیرساخت فیزیکی غیرمتمرکز (DePIN) کاربردهای واقعی ایجاد کند.
امارات همچنین خود را بهعنوان یکی از بازیگران اصلی در حوزه املاک توکنیزهشده معرفی کرده است. دبی نخستین پروژه دارای مجوز رسمی در زمینه املاک توکنیزهشده در خاورمیانه و شمال آفریقا را راهاندازی کرد. این پروژه با همکاری بانک مرکزی امارات، بنیاد آینده دبی و اداره املاک دبی انجام شده است.
در ماه می، قرارداد بلاکچینی به ارزش ۳ میلیارد دلار در حوزه املاک، باعث افزایش قابل توجهی در فروش مسکن در دبی شد.