شورای ارز دیجیتال پاکستان (Pakistan Crypto Council) – یا همان PCC – که در ماه مارچ تأسیس شد، مسئول نظارت بر پذیرش فناوری بلاکچین و داراییهای دیجیتال در این کشور است.
به گزارش میهن بلاکچین، بلومبرگ اعلام کرد که چانگپنگ ژائو (Changpeng Zhao) – مدیرعامل پیشین صرافی بایننس که با لقب سیزی (CZ) نیز شناخته میشود – بهعنوان مشاور شورای کریپتویی پاکستان منصوب شده است. وزارت مالی پاکستان نیز این خبر را تایید کرد. سیزی قرار است این نهاد قانونگذار را در زمینه مقررات کریپتو، زیرساختها و روند پذیرش این فناوری راهنمایی کند.
انتصاب CZ توسط وزارت مالی پاکستان
سیزی یکی از چهرههای شناختهشده صنعت کریپتو محسوب میشود. او بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ مدیرعامل بایننس بود. او در نوامبر سال ۲۰۲۳ از سمت خود کنارهگیری کرد؛ پس از آنکه به اتهام نقض قوانین مبارزه با پولشویی در آمریکا گناهکار شناخته شده و به ۴ ماه زندان محکوم شد.
سیزی برای پاکستان یک انتصاب پرنفوذ و نمادین بهحساب میآید که میتواند به جذب سرمایهگذاری خارجی در صنعتی کمک کند، که بهتازگی از اهمیت راهبردی بالایی برخوردار شده است.
بلال بن ثاقب (Bilal bin Saqib) – مدیرعامل شورای کریپتویی پاکستان – به بلومبرگ گفته بود که این کشور قصد دارد چارچوبی شفاف برای قانونگذاری داراییهای دیجیتال ایجاد کند. او اینطور بیان کرده بود:
پاکستان دیگر قصد ندارد تماشاگر بماند. ما میخواهیم سرمایهگذاری بینالمللی جذب کنیم، چون پاکستان بازاری با هزینه پایین و رشد بالا و همچنین، نیروی کار بومی در حوزه وب ۳ دارد که آماده ساختوساز است.
پاکستان مدتهاست که بهعنوان یکی از کشورهای بالقوه برای رشد و پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال شناخته میشود؛ دلیل آن جمعیت رو به رشد، جامعه مهاجر بزرگ و بازار سیاه پررونق برای مبادلات ارزی است.
ارزش حوالههایی که در پایان سال گذشته از طریق کانالهای رسمی به پاکستان ارسال میشد، بهطرز چشمگیری افزایش یافت. این رشد همزمان با سرکوب گسترده معاملات دلاری بازار سیاه در سراسر کشور رخ داد.
جان اشبورن (John Ashbourne) – اقتصاددان موسسه فلیچ سلوشنز (Fitch Solutions) – به بلومبرگ گفته:
این افزایش احتمالاً به این دلیل است که حوالههایی که پیشتر از طریق بازار سیاه انجام میشد، اکنون از مجاری رسمی ارسال میشوند.
در فهرست شاخص پذیرش کریپتو در سال ۲۰۲۴ که توسط چینالیسیس (Chainalysis) منتشر شد، پاکستان رتبه بالایی کسب کرده است؛ این رتبه عمدتاً بهدلیل سطح بالای پذیرش خردهفروشی و حجم تراکنشها در پلتفرمهای متمرکز بوده است.
استیبل کوینها بهعنوان یکی از موارد اصلی اصلی کریپتو در کشورهایی با تقاضای بالا برای دلار – بهدلیل کاهش ارزش پول ملی – شناخته میشوند.
هرچند دادههای دقیقی از میزان استفاده از استیبل کوین در پاکستان موجود نیست، اما یک نظرسنجی که در سال ۲۰۲۳ توسط صرافی کوکوین (KuCoin) انجام شد، نشان میدهد ۳۳٪ از سرمایهگذاران کریپتویی پاکستان برای حفظ ارزش داراییهای خود در برابر کاهش ارزش روپیه، از داراییهای دیجیتال استفاده میکنند.
همچنین یک نظرسنجی جدیدتر که توسط بیتگت (Bitget) در منطقه آسیای جنوبی (که شامل هند، پاکستان، بنگلادش و سایر کشور میشود) انجام شده و نشان میدهد ۴۶٪ از پاسخدهندگان از ارزهای دیجیتال بهدلیل سرعت و دسترسی آسانتر در تراکنشها استفاده میکنند.