سلام به علاقهمندان تحلیل آنچین بازار رمز ارزها
چند روز اخیر شاهد ریزش قیمت بیت کوین و سایر رمز ارزها در بازار بودیم. در این مقاله با تمرکز بر رفتار سرمایهگذاران بیت کوین، به دنبال کشف علت ریزش قیمتها هستیم. سوال مهم این روزها، وضعیت روند بازار است؛ آیا روند صعودی به پایان رسیده است؟ آیا نهنگهای بیت کوین باعث این ریزش قیمت بودهاند؟ مرور دیتاهای آنچین پاسخ این سوالهاست.
برای تحلیل قیمت بیت کوین و قیمت اتریوم و به طور کلی تحلیل روند کلی بازار رمز ارزها ابزارهای متنوعی وجود دارد. ما معتقدیم با بررسی مداوم اطلاعات آنچین یا درون زنجیرهای میتوان وقایع و اتفاقات این بازار را عمیقتر و دقیقتر ارزیابی و تحلیل کرد. در همین راستا میهن بلاکچین قصد دارد تا با تمرکز بر اطلاعات و دیتای درون شبکه یا On-Chain، گزارشی از عملکرد بازار را به صورت هفتگی منتشر کند. هدف این گزارشهای هفتگی، تحلیل رفتار سرمایهگذران، احساسات معاملهگران و تغییرات صورت گرفته در شبکه بیت کوین و اتریوم است. در این تحلیلهای متریکهای آنچین بیت کوین و اتریوم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
[author title=”سلب مسئولیت” image=”http://”]گزارش پیش رو، تحلیل اختصاصی میهن بلاکچین بر اساس دیتاهای آنچین (روی زنجیره) در هفته گذشته است. اطلاعات و تحلیلهای این مقاله به هیچ عنوان نباید به عنوان توصیهای برای خرید و فروش یا سرمایهگذاری در نظر گرفته شوند. فراموش نکنید که همیشه قبل از سرمایهگذاری، خودتان به طور کامل بازار را تحلیل و بررسی کنید.[/author]
توجه به نکات زیر به مطالعه بهتر این مقاله کمک خواهد کرد:
- این گزارش به دو بخش کلی تقسیم شده است؛ در بخش اول اطلاعات کلی از بازار در هفته گذشته را ارائه میکنیم و همینطور اطلاعات مهم پیرامون بیت کوین را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در بخش دوم این گزارش نیز وضعیت شبکه اتریوم را بررسی خواهیم کرد.
- برای جلوگیری مداوم از بیان تاریخها، در این مقاله کلمه “بازه زمانی” به فاصله زمانی ۲۵ تا ۳۱ شهریور ماه اشاره دارد.
- این نسخه، هشتمین گزارش از سری تحلیلهای هفتگی آنچین میهن بلاکچین است. برای مطالعه گزارش هفته گذشته، به مقاله زیر مراجعه کنید:
بخش اول- بیت کوین
تصویر بالا، چارت قیمتی بیت کوین در تایمفریم یک روزه را نشان میدهد. در این بازه زمانی قیمت بیت کوین با ریزش ۹,۰۰۰ دلاری، تقریبا ۱۹ درصد ارزش بیت کوین کاهش یافت. قیمت بیت کوین در صرافیهای متمرکز سرانجام حمایت روانی ۴۰,۰۰۰ دلار را شکست و پس از ۴۵ روز، قیمت بیت کوین زیر ۴۰,۰۰۰ دلار معامله شد. این ریزش مجددا ترس و وحشت را به دل فعالان بازار انداخت. از روز دوشنبه و با آغاز به کار بازارهای جهانی، شاهد ریزش قیمتها در تمامی بازارها هستیم. شاخص بازارهای سهام نیز ریزشی بوده که دلیل آن انتشار اخبار منفی از سمت کشور چین و احتمال ورشکستگی یکی از بزرگترین شرکتهای ساخت و ساز چینی بود. بازار رمز ارزها نیز به دنبال بازارهای جهانی، در اثر ترس حاکم بر اقتصاد جهانی، ریزشی شد.
شاخصهای کلی بازار رمز ارزها
مارکت کپ یا ارزش کل بازار رمز ارزها در زمان نگارش این گزارش ۱.۸۷ تریلیون دلار بوده که ارزش بازار بیت کوین ۷۹۸ میلیارد دلار ( ریزش ۱۰۰ میلیارد دلاری نسبت به هفته گذشته) و شاخص سلطه بیت کوین بر بازار به ۴۲.۶ درصد (افزایش ۱.۶ درصدی نسبت به هفته گذشته) رسیده است.
بررسی رفتار سرمایهگذاران بیت کوین
تعداد کل بیت کوینهای عرضه شده در بازار ۱۸ میلیون و ۹۴۰ هزار واحد است. ماینرها، صرافیها و نهنگهای بیت کوین سه بازیگر بزرگ این بازار هستند که در این بخش، رفتار آنها و میزان خرید یا فروش آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
بررسی رفتار ماینرهای بیت کوین
معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار آبی موجودی بیت کوین کیف پول ماینرها و نمودار مشکی، قیمت بیت کوین را نشان میدهد.
تحلیل نمودار: موجودی کل بیت کوین کیف پول ماینرها ۱ میلیون ۸۴۵ هزار واحد یا ۹ درصد کل بیت کوینهای عرضه شده است. در هفته گذشته ماینرهای بیت کوین مجموعا ۱۰,۹۳۵ واحد بیت کوین را از کیف پولهای خود خارج کردهاند. از آنجا که کل بیت کوینهای در گردش در یک هفته اخیر نزدیک به ۳۹۰ هزار واحد است، میتوان نتیجه گرفت که تنها ۳ درصد عرضه بیت کوین در یک هفته اخیر از سمت ماینرها بوده است.
همانطور که در تصویر نشان داده شده، در روند صعودی اخیر بیت کوین از محدوده ۴۷ تا ۵۱ هزار دلار، ماینرها بیت کوینهای استخراج شده را از کیف پول خود خارج کردهاند. در بخش بعد با بررسی وضعیت کیف پول صرافیها، مقصد این بیت کوینها را نشان خواهیم داد.
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار آبی موجودی بیت کوین کیف پول صرافیها و نمودار کندل استیک قیمت بیت کوین را در یک سال گذشته نشان میدهد.
تحلیل نمودار: موجودی بیت کوین صرافیها همچنان در حال کاهش است. در حال حاضر تعداد ۲ میلیون ۳۹۰ هزار بیت کوین در صرافیهای شناخته شده ذخیره شده است. زمانی که موجودی بیت کوین صرافیها کاهش مییابد به این معنی است که عرضه در بازار بیت کوین کاهش یافته است. در این بازه زمانی حدودا ۲۰ هزار بیت کوین دیگر از کیف پول صرافی خارج شده است. نمودار زیر نرخ ورود و خروج بیت کوین به صرافیها را نشان میدهد:
معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار آبی نرخ خالص ورود و خروج بیت کوین صرافیها را در کنار نمودار قیمت بیت کوین را در شش ماه گذشته نشان میدهد.
تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار بالا مشخص است، مقادیر زیر خط صفر به معنی خروج بیت کوین از صرافی (دایرههای قرمز) و مقادیر بالای خط صفر، ورود بیت کوین به صرافیها است (دایرههای سبز). در این بازه زمانی مجموعا ۱۵,۰۰۰ بیت کوین از صرافیها خارج شده است.
بررسی وضعیت کیف پول نهنگهای بیت کوین
معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار مشکی تراکنشهای بالای ۱۰۰ هزار دلار، نمودار آبی تراکنشهای بالای ۱ میلیون دلار و نمودار قرمز نرخ ورود بیت کوین به صرافیها را نشان میدهد.
تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، با افزایش قیمت بیت کوین فعالیت نهنگهای بیت کوین افزایش یافته است. اما در ریزش هفته اخیر، هیچیک از این تراکنشها به سمت کیف پول صرافیها نبوده است. در نتیجه نمیتوان ریزش اخیر را نتیجه فروش نهنگهای بیت کوین دانست.
احساسات سرمایهگذاران بیت کوین
در این بخش به تحلیل احساسات سرمایهگذاران و نقاط ورود و خروج آنها میپردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخصهای متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سن بیت کوین
معرفی شاخص: میانگین سن بیت کوینها (Mean Coin Age) نشاندهنده میانگین تعداد روزهایی است که بیت کوینهای شبکه در کیف پول فعلی خود نگهداری شدهاند. افزایشی بودن این نمودار به معنی افزایش فعالیت در شبکه و کاهش آن به معنی هولد بیت کوین است.
تحلیل نمودار: با توجه به افزایش قیمت بیت کوین، این نمودار همچنان افزایشی است که نشان میدهد افراد ترجیح میدهند بیت کوینهای خود را همچنان نگهداری کنند.
شاخص NPL
معرفی شاخص: تصویر فوق متریک NPL یا Network Realized Profit/Loss را در کنار نمودار قیمت بیت کوین نشان میدهد. این شاخص، بازگشت سرمایه مجموع بیت کوینهای منتقل شده روزانه را نشان میدهد. این شاخص تمام بیت کوینهایی که هر روز منتقل شده را رصد میکند و آخرین انتقال آن را به عنوان قیمت خرید و انتقال امروز آن را به عنوان فروش در نظر میگیرد؛ و از اختلاف این دو قیمت، در سود یا زیان بودن انتقال امروز را محاسبه میکند.
تحلیل نمودار: زمانی که نمودار این شاخص زیر خط صفر قرار میگیرد به این معنی است که بیت کوینهای به فروش رفته در آن روز با ضرر فروخته شدهاند. این نشانهای برای قرارگیری بازار در اشباع فروش و ترس سرمایهگذاران است. همانطور که در نمودار مشخص است، سرمایهگذاران در ریزش قیمت بیت کوین تا محدوده ۳۰,۰۰۰ دلار بیت کوینهای خود را در ضرر فروختهاند. روز گذشته نیز همین اتفاق تکرار شده است. توجه داشته باشید که حرفهایهای بازار زمانی که ترس بازار را فراگرفته و همه با ضرر داراییهای خود را به فروش میرسانند، اقدام به خرید بیت کوین میکنند.
بخش دوم– اتریوم
تصویر بالا چارت قیمت اتریوم در تایمفریم روزانه را نشان میدهد. بالاترین و پایینترین اتر در این بازه زمانی نیز در تصویر مشخص شده است. به دنبال ریزش قیمت بیت کوین، قیمت اتر نیز با ریزش ۲۷ درصدی همراه بوده است. مارکت کپ اتر در این هفته به عدد ۳۴۵ میلیارد دلار (ریزش ۷۴ میلیارد دلاری نسبت به هفته اخیر) و سلطه آن بر بازار به ۱۸.۴ درصد ( ریزیش ۰.۶ درصدی نسبت به هفته قبل) رسیده است.
استیکینگ اتریوم
نمودار فوق، ورودی روزانه اتر به قرارداد هوشمند اتریوم ۲ را نشان میدهد. در حال حاضر ۷ میلیون و ۷۴۴ هزار رمز ارز اتر به هدف استیکینگ در اتریوم ۲ از گردش بازار خارج و در قرارداد هوشمند این شبکه قفل شده است. تعداد کل اترهای عرضه شده ۱۱۷ میلیون و ۸۶۰ هزار رمز ارز اتر بوده که ۶.۵ درصد آن در اتریوم ۲ ذخیره شده است.
بررسی رفتار سرمایهگذاران اتریوم
در مجموع حدودا ۱۱۷.۸۶ میلیون رمز ارز اتر تولید و در بازار عرضه شده است. همانند آنچه در مورد بیت کوین گفتیم، این اتریومها از سه حالت خارج نیستند. یا در قراردادهای هوشمند اتریوم ۲ و دیفای ذخیره شدهاند که در بالا به آن پرداختیم، یا در کیف پول صرافیها هستند و یا در سایر کیف پولها ذخیره شدهاند (از آنجا که کل ذخایر ماینرهای اتریوم زیر ۲۰۰ هزار واحد ETH است، از بررسی رفتار ماینرها صرف نظر میکنیم).
بررسی وضعیت کیف پول صرافیها
معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار آبی موجودی اتر کیف پول صرافیها و نمودار کندل استیک قیمت اتر را در یک سال گذشته نشان میدهد.
تحلیل نمودار: موجودی اتر صرافیها همچنان در حال کاهش است. در حال حاضر تعداد ۱۹ میلیون ۴۵۰ هزار اتر در صرافیهای شناخته شده ذخیره شده است. زمانی که موجودی اتر صرافیها کاهش مییابد به این معنی است که عرضه در بازار کاهش یافته است. در این بازه زمانی حدودا ۴۵۰ هزار اتر از صرافیها خارج شده است. نمودار زیر خالص ورود و خروج اتر از صرافیها را نشان میدهد:
تصویر بالا نمودار خالص ورود و خروج اتر صرافیهای ارز دیجیتال را نشان میدهد. همانطور که در تصویر مشخص است، در ریزش اتر مقدار زیادی رمز ارز اتر از صرافیهای ارز دیجیتال خارج شده است. این نکته نشان میدهد که سرمایهگذاران حرفهای بازار از ریزش قیمت برای خرید بیشتر اتر استفاده کردهاند.
بررسی وضعیت کیف پول نهنگهای اتریوم
معرفی شاخص: در تصویر فوق، نمودار مشکی تراکنشهای بالای ۱۰۰ هزار دلار، نمودار آبی تراکنشهای بالای ۱ میلیون دلار و نمودار قرمز نرخ ورود اتر به صرافیها را نشان میدهد.
تحلیل نمودار: همانطور که در نمودار مشخص است، با افزایش قیمت اتر فعالیت نهنگها افزایش یافته است. اما در ریزش هفته اخیر، هیچیک از این تراکنشها به سمت کیف پول صرافیها نبوده است. در نتیجه نمیتوان ریزش اخیر را نتیجه فروش نهنگهای اتر دانست.
احساسات سرمایهگذاران اتریوم
در این بخش به تحلیل احساسات سرمایهگذاران و نقاط ورود و خروج آنها میپردازیم. برای بررسی احساسات تریدرها شاخصهای متنوعی وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سن اتر
معرفی شاخص: میانگین سن اتر (Mean Coin Age) نشاندهنده میانگین تعداد روزهایی است که اترهای شبکه در کیف پول فعلی خود نگهداری شدهاند. افزایشی بودن این نمودار به معنی افزایش فعالیت در شبکه و کاهش آن به معنی هولد اتر است.
تحلیل نمودار: با توجه به افزایش قیمت اتر، این نمودار همچنان افزایشی است که نشان میدهد افراد ترجیح میدهند دارایی خود را همچنان نگهداری کنند.
شاخص NPL
معرفی شاخص: تصویر فوق متریک NPL یا Network Realized Profit/Loss را در کنار نمودار قیمت اتر نشان میدهد. این شاخص، بازگشت سرمایه مجموع اترهای منتقل شده روزانه را نشان میدهد. این شاخص تمام رمز ارزهای اتر که هر روز منتقل شده را رصد میکند و آخرین انتقال آن را به عنوان قیمت خرید و انتقال امروز آن را به عنوان فروش در نظر میگیرد؛ و از اختلاف این دو قیمت، در سود یا زیان بودن انتقال امروز را محاسبه میکند.
تحلیل نمودار: این نمودار نشان میدهد که سرمایهگذاران اتر همانند بیت کوین، در ریزش روز گذشته رفتاری هیجانی داشته و اترهای خود را در زیان فروختهاند.
سخن پایانی
ما در این سری مقالات به سراغ اطلاعات آنچین بازار میرویم و سعی داریم تا الگوهای تکرار شونده مشترک بین قیمت و اطلاعات On-Chain را شناسایی کرده و در اختیار شما قرار دهیم. در نتیجه این مقاله و تمامی مواردی که در آن اشاره شده، به هیچ عنوان نباید ملاک تصمیمگیری برای سرمایهگذاری قرار گیرد. سعی ما این است تا به جای تحلیل مستقیم قیمت، عوامل تاثیرگذار بر نوسانات قیمت رمز ارزها را بشناسیم تا تحلیل دقیقتری از بازار داشته باشیم. اگر در این زمینه تجربهای دارید و یا اطلاعات آن چین مشخصی را پیدا کردهاید که بر قیمت رمز ارزها تاثیر دارد، با ما به اشتراک بگذارید