پس از حدود دو سال کار بر روی پلتفرم و زیرساخت رمزپول بانک مرکزی، نمونه پایلوت این رمزپول آماده شده است.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از ایسنا، سید ابوطالب نجفی مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک در مصاحبهای با اشاره به اینکه کشور چین در حدود هشت سال بررسی و تحقیق در خصوص رمز ارز ملی را در دستور کار قرار داد، افزود مساله پروژه رمزپول ملی فقط تبدیل ریال به فرم دیجیتال نیست بلکه باید ابعاد اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و ریسکها را نیز درنظر بگیریم که این مساله نیازمند مطالعات سنگین است.
نجفی افزود ۵۵ کشور روی مدل گواه اثبات مفهوم (Proof of concept) و پایلوت رمز پول بانک مرکزی کار میکنند و این موضوع هنوز آنچنان که باید توسعه نیافته است. او ادامه داد در بانک مرکزی سندی در این خصوص تدوین شده و ما پلتفرم آن را به وجود آوردهایم که به نظر میرسد این پروژه سال آینده به بلوغ میرسد.
مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک تاکید کرد علاوه بر این شرکت و بانک مرکزی، بانکها نیز باید در این زمینه فعال شوند؛ چرا که آنها لایه دوم این فرآیند محسوب میشوند.
وی ادامه داد انتشار رمز پول توسط بانک مرکزی انجام میشود اما بانک مرکزی با جامعه و مشتریان بانکی طرف نیست و بانکها به عنوان لایه میانی باید شروع به مشارکت کرده و با ایجاد کیف پول، به مشتریان سرویس دهند.
نجفی به این موضوع اشاره کرد در ماههای پایانی سال با فشار تراکنشهای صنعت بانکی مواجه هستیم و باید آن را مدیریت کنیم، بر این اساس اجرای پایلوت رمز پول ملی به سال آینده موکول خواهد شد.
وی با اشاره به ورود شرکتهایی مانند گوگل، اپل و وی چت به حوزه پرداخت افزود پیشبینی این است که این شرکتها در آینده خیلی نزدیک به عنوان بازیگران بزرگ حوزه فین تک، سهم بانکها را به سمت خود سوق دهند.
او با اشاره به موانع و چالشهای پیش روی حرکتهای نوآورانه در عرصه خدمات مالی و بانکی گفت به هرحال هر کاری بلوغ خود را میطلبد و ما در حوزه قوانین نظارتی هنوز به بلوغ کافی نرسیدهایم. در کنار این موارد، برخی قوانین و مقررات کشور هم در این عرصه چالشهایی را ایجاد کرده است. با این وجود ما در حال مدیریت این مساله هستیم و تلاشمان این است که جوانان نخبه را در کشور نگه داریم.