مقالات عمومیسرمایه گذاری

مفهوم Proof of Concept چیست؟ چطور می‌توان در سرمایه گذاری از آن استفاده کرد؟

قبل از اینکه محصولی وارد بازار شود، بهترین کار برای ارزیابی ریسک‌ها و منافع آن، اعمال Proof of Concept یا گواه اثبات مفهوم برای آن سرمایه گذاری است. با این کار می‌توان به ارزیابی تجربه کاربری پرداخت و محصول را با آخرین تغییرات آن فناوری خاص منطبق کرد. Proof of Concept به شواهد ناشی از یک آزمایش یا یک پروژه آزمایشی دلالت دارد که نشان می‌دهد که آیا پروژه یا طرح مورد نظر در عمل ممکن است یا نه؟ این کار می‌تواند در جهان ارز دیجیتال هم مثمر ثمر باشد.

یکی از بزرگترین مشکلات پیش روی یک شرکت قبل از اینکه منابع را به اجرای پروژه‌ای تخصیص دهند، این است که بدانند سودآوری آن پروژه یا طرح چگونه خواهد بود. در این مقاله سعی می‌شود که Proof of Concept ساده‌سازی شود و درک خوبی از فلسفه آن و کاربرد آن در سرمایه گذاری فراهم شود.

به زبان ساده، Proof of Concept مرحله‌ای اساسی است که منجر به توسعه و پیاده‌سازی یک ایده جدید می‌شود. این فرآیند نشان می‌دهد که آیا یک ایده جدید در عمل قابلیت اجرا دارد یا نه؟ با استفاده از این روش می‌توان مسائل مربوط به تدارکات و مسائل فنی را شناسایی کرد. با استفاده از این روش می‌توان از کاربران بازخورد دریافت کرد و ریسک‌ها را قبل تولید انبوه محصول و یا اجرای پروژه حذف کرد.

با استفاده از این روش، مشتریان قادر خواهند بود که قبل از سرمایه گذاری نتایج را ببینند. Proof of Concept بر پیشنهاد‌ها و نیاز‌های مشتری متمرکز می‌شود و این پیشنهادات و نظرات را در اجرای پروژه اعمال خواهد کرد. یکی از مولفه‌های کمتر شناخته شده اما بسیار مهم این فلسفه Proof of Capability یا گواه اثبات قابلیت است که توجه را به عملی بودن یک قابلیت قبل از اجرای آن ایده یا مفهوم خاص جلب می‌کند. این روش را باید به صورت مراحل زیر محقق کرد:

۱- تعریف: باید اعضای تیم و سهامداران خود را برای این سرمایه گذاری بشناسید. اهداف و معیار‌های خود را تعیین کرده و برای موفقیت و اجرای امور بر طبق برنامه و در زمان لازم مسئول و پاسخگو باشید.

۲- توسعه: برای عملکرد‌های خیلی کوچک اما متقاعد‌ کننده، استفاده‌های کاربردی ایجاد کنید و سهامداران و کاربران خود را در جریان این فرآیند قرار دهید.

۳- مهندسی: ایده خود را به آزمایش بگذارید و کاربرد آن را بررسی کنید. طراحی، پیاده‌سازی طرح و تعریف موفقیت باید در این مرحله گنجانده شود.

۴- اجرا: احتمال موقعیت‌های مثبت و منفی را بسنجید و مفهوم خود را در هر یک از این موقعیت‌ها آزمایش کرده و طول عمر آن را مشاهده کنید. موارد آزمایشی و نتایج باید در این مرحله گنجانده شوند.

۵- ارزیابی: در پایان به بررسی نتایج همراه با تیم و مشتریان خود بپردازید و آنها را متقاعد کنید که فعالانه در این مرحله شرکت کنند. در این مرحله باید ببینید که آیا نتایج با آنچه انتظار داشتید مطابقت دارند یا نه و بعد از این مرحله است که مشتریان و سامداران در مورد آن سرمایه گذاری تصمیم‌گیری می‌کنند.

سختی Proof of Concept این است که باید بر پالایش یک ایده متمرکز شویم و عملکرد آن را در جهان واقعی و با توجه به نیاز‌های تجاری مورد بررسی قرار دهیم. در نظر داشته باشید که این روش یک اسلوب‌شناسی برای بررسی ایده‌ها و نظرات جدید است و ممکن است همیشه به جواب دادن سوال مورد نظر ختم نشود.

منبع
medium

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا