سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد کشور، در نشستی با فعالان کسبوکارهای تجارت الکترونیک اعلام کرد دولت از همان ابتدا در تلاش بوده رمزارزها را به رسمیت بشناسد؛ اما فرایند آن در کمیسیون اقتصادی مجلس زمانبر شده و هنوز به ثمر نرسیده است. با این وجود، وی تاکید کرد که همچنان به تلاشهای خود در این زمینه ادامه خواهد داد.
به نقل از ایمنا، خاندوزی در ابتدای صحبتهای خود اعلام کرد اظهارنظرهای موجود در مورد مالکیت دولت بر بخش خصوصی در زمینه سکوها صحت ندارد. او در این باره گفت:
حتی صحبتی از اینکه بخواهیم مالکیت رسمی این سکوها را داشته باشیم، وجود ندارد و تلاشهای همکارانمان را نادیده نمیگیریم. وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت اولا به رسمی شدن و بیرون آمدن از کسبوکارهای غیررسمی و ثانیا به بزرگ شدن کسبوکارها کمک خواهد کرد. این مسیر مطمئنا سختیهایی دارد، اما مهم این است که سیاستگذار کشور پذیرفته این چشمانداز را دیر یا زود حاکم کند.
او درباره قانونگذاری بخش اقتصاد دیجیتال هم اعلام کرد:
باید سیاستگذاری را تقویت کنیم و به استقبال تنظیمگری برویم. قیمتگذاری باید به شکل واقعی و قابل اتکا باشد.
به رسمیت شناختن رمزارزها و داراییهای دیجیتال
خاندوزی اعلام کرد دولت مدتها است که در تلاش است رمزارزها و داراییهای دیجیتال را به رسمیت بشناسد. وی در این باره توضیح داد:
ما در وزارت اقتصاد باور داریم بخشی از کارمان درمورد داراییهای دیجیتال، به رسمیت شناختن آنها و چگونگی تولید و مبادله آنها است و به همین خاطر در شش ماه اول آغاز کار دولت برای آن برنامهریزی کردیم؛ اما متاسفانه بررسی آن در کمیسیون اقتصادی مجلس زمانبر شده و هنوز به ثمر ننشسته است.
با این حال، او اعلام کرد که همچنان به تلاش خود ادامه میدهد و تاکید کرد:
من باز هم پیگیری خواهم کرد چون تا وقتی که زمان از دست نرفته است باید برای به رسمیت شناختن داراییهای دیجیتال تلاش کنیم و در توانمندتر کردن شرکتهای فعال در این صنعت کوشا باشیم. ما باید تلاش کنیم سامانه مطمئن آنلاینی را راهاندازی کنیم که مردم بتوانند در آن انواع مختلفی از داراییها را استفاده کنند. اصرار ما بر این است که در زمان حسابرسیِ شرکتها داراییهای نامشهود مورد توجه قرار بگیرد.
خاندوزی خاطرنشان کرد دولت قصد دارد برای مسائل فعالان اقتصاد دیجیتال چارهاندیشی کند و تا ۱۰ روز آتی جلسهای تخصصی را در سازمان امور مالیاتی برگزار خواهد کرد. طبق گفتههای او، یک پیشنویس مصوبه هم برای هیات دولت تدوین میشود و همچنین ارائه آییننامه سلامت الکترونیک در دستور کار است. ضمن اینکه وزارت اقتصاد در تلاش است از طریق برخی شریانهای دیگر از خشکی اعتبار و منابع جلوگیری کند. خاندوزی در نهایت درباره اقتصاد دیجیتال گفت:
در دل اقتصاد دیجیتال باید رقابت ایجاد کرد تا انحصارگر نتواند خودش را تحمیل کند. اگر به سمت یک انحصار بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال برویم، فرصت کارآمدی و بهرهوری بیشتر را مطمئنا از دست خواهیم داد.