تازه بودن و تا حد زیادی ناشناس بودن دنیای ارزهای دیجیتال، این عرصه را تبدیل به فضای بسیار مناسبی برای رشد پروژههای کلاهبرداری کرده است. طی همین ده سالی که از به دنیا آمدن ارزهای دیجیتال میگذرد، پروژههای بیشماری به اسم داشتن قرارداد هوشمند و وایت پیپر، از کمبود اطلاعات کاربران حوزه کریپتو سوءاستفاده کردهاند و باعث متضرر شدن عده بسیار زیادی شدهاند. جالب است بدانید تعداد این پروژهها نه تنها در حال کم شدن نیست، بلکه به تازگی با استفاده از ترفندهای جدید و به روزتری اقدام به کلاهبرداری میشود. یکی از پروژههای نسبتا جدیدی که درستی آن در هالهای از ابهام است، پروژه ارز دیجیتال کینگ مانی است. این پروژه از سال ۲۰۱۸ شروع به فعالیت کرده و با قیمت ۲۶۶ دلار در زمان نگارش این مطلب، رتبه ۲۱۶۴ سایت کوین مارکت کپ را به خود اختصاص داده است. در این مطلب قصد داریم پروژه کینگ مانی را مورد بررسی قرار بدهیم و بگوییم که چرا از نظر ما، این پروژه مشکوک به کلاهبرداری است. در ادامه با ما همراه باشید.
کینگ مانی چیست و چطور کار میکند؟
برای جواب دادن به این سوال، سری به وبسایت رسمی کینگ مانی میزنیم. در این وبسایت گفته شده که «King Money یک ارز دیجیتال است که به منظور انتقال راحت دارایی در صنعت نتورک مارکتینگ ایجاد شده است.» تا به اینجای کار فهمیدیم که کینگ مانی یک ارز دیجیتال است. پس وضعیت وایت پیپر، رودمپ یا همان نقشه راه، حجم بازار، حجم در گردش و حجم معاملات بیست و چهار ساعته آن را مورد بررسی قرار بدهیم. برای بررسی این موارد، از سایت رسمی کینگ مانی و سایت کوین مارکت کپ کمک میگیریم.
وایت پیپر کینگ مانی
در سایت رسمی King Money و در قسمت About میتوانید وایت پیپر پروژه را ببینید. اگر هنوز نمیدانید وایت پیپر چیست، کافی است بدانید وایت پیپر سندی است که طی آن به مشکلی که پروژه سعی دارد آن را حل کند، توصیف دقیق محصول به همراه معماری آن، همه چیز درباره توکنها، نحوه استفاده از مبالغ جمع شده از فروش توکنها، معرفی تیم پروژه و بسیاری نکات دیگر پرداخته میشود. وایت پیپر معمولا سندی طولانی و مفصل است. برای مثال، خوب است نگاهی به وایت پیپر اتریوم بیندازیم. برگردیم سراغ وایت پیپیر کینگ مانی. وایت پیپر این پروژه سندی شش صفحهای است که در آن گفته شده تمرکز این پروژه بر روی بازاریابی شبکهای یا همان نتورک مارکتینگ است و این پروژه توسط شرکتهای نتورک مارکتینگ پشتیبانی میشود. در این سند همچنین گفته شده که تعداد کل کوینهای King Money که KIM نام دارند، طی چهل سال ۷۴۷۴۳۷۱۶۵ عدد خواهد بود. گفته شده که الگوریتم استخراج کینگ مانی همان الگوریتم SHA-256 است که در شبکه بیت کوین مورد استفاده قرار میگیرد و کاربران میتوانند با دستگاههای ایسیک به استخراج این ارز بپردازند. توضیحاتی که درباره ماینینگ این کوین در وایت پیپر پروژه داده شده است، توضیحاتی بسیار ابتدایی هستند و تمام نکات مربوط به ماینینگ در چهار پاراگراف بیان شدهاند.
الگوریتم شبکه کینگ مانی
در قسمتی از وایت پیپر این پروژه گفته شده کینگ مانی که توسط شرکتهای نتورک مارکتینگ پشتیبانی میشود، یک صرافی پایدار است که شبکه آن از بیت کوین سریعتر است و در برابر حملاتی مانند حمله ۵۱٪ مقاوم است. حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که کینگ مانی چطور با حمله ۵۱٪ مقابله میکند. به طور خلاصه، حمله ۵۱ درصد زمانی اتفاق میافتد که بیش از پنجاه درصد توان محاسباتی یک بلاک چین در دست یک ماینر یا گروهی از ماینرهای مشخص باشد. برای اینکه یک شبکه بلاکچینی در برابر حمله ۵۱ درصد مقاوم باشد، لازم است که کاملا غیرمتمرکز باشد. حالا اجازه بدهید الگوریتم شبکه کینگ مانی و غیرمتمرکز بودن آن را بررسی کنیم.
کینگ مانی هیچ توضیحی درباره مکانیزم اجماع بلاک چین خود ارائه نداده است. با این وجود، اکسپلورر بلاکچین آن در وبسایت موجود است که با مراجعه به آن میتوانیم وضعیت بلاکهای ماین شده را مشاهده کنیم. با چک کردن اکسپلورر بلاک چین کینگ مانی متوجه میشویم که در همه بلاکهای ماین شده، پاداش استخراج به دو یا سه ماینر رسیده. برمیگردیم سراغ تعریف حمله ۵۱ درصد: «حمله ۵۱ درصد زمانی اتفاق میافتد که بیش از پنجاه درصد توان محاسباتی یک بلاک چین در دست یک ماینر یا گروهی از ماینرهای مشخص باشد.» حالا این سوال پیش میآید که کینگ مانی با این شبکه کاملا متمرکز، چطور قصد دارد از وقوع چنین حملهای جلوگیری کند؟ شبکهای که خود را با بیت کوین و ریپل مقایسه میکند، حتی حداقلهای لازم برای مورد مقایسه قرار گرفتن با این شبکهها را هم ندارد.
جالب است بدانید آخرین زمانی که ما اکسپلورر بلاک چین کینگ مانی را بررسی کردیم، از دسترس خارج بود و هیچ اطلاعاتی درباره وضعیت بلاکهای ماین شده در این شبکه موجود نبود که خود این مسئله یک چراغ قرمز دیگر برای کینگ مانی محسوب میشود.
رودمپ یا نقشه راه کینگ مانی
در قسمت رودمپ یا همان نقشه راه که در وایت پیپر به آن پرداخته شده است، هیچ اشارهای به اقدامات انجام شده و اقداماتی که در آینده قرار است انجام شود نشده است. در این قسمت که در چهار پاراگراف خلاصه شده است، گفته شده که «King Money تلاش میکند بهترین در این صنعت باشد.» ولی چطور؟ ما هم نمیدانیم.
اجازه بدهید اول ببینیم یک رودمپ خوب چه ویژگیهایی دارد. رودمپ درواقع یک برنامه استراتژیک است که هدف یا نتایج مورد نظر یک پروژه را بیان میکند و به توضیح گامهای اصلی یا اقدمات اساسی میپردازد که برای رسیدن به این اهداف مورد نیاز هستند. رودمپ همچنین شامل یک برنامه زمانی است که طی آن زمان رسیدن به هرکدام از اهداف مورد نظر مشخص میشود. رودمپ ریسکهای احتمالی و وابستگیهای پروژه را هم بیان میکند. در رابطه با اهمیت رودمپ و میزان فنی بودن این سند، پیشنهاد میکنیم نگاهی به رودمپ کاردانو بیندازید.
برگردیم سراغ رودمپ کینگ مانی که علاوه بر وایت پیپر، در قسمت About پروژه هم به آن پرداخته شده است. در این رودمپ که بیشتر به یک گزارش کار ابتدایی شباهت دارد، مسائلی مانند تاریخ شروع پروژه، تاریخ نوشته شدن وایت پیپر، تاریخ کامل شدن پروژه و وبسایت، شروع بلاک چین توکن KIM، تاریخ شروع فروش محدود، تاریخ راهاندازی عمومی پروژه، لیست شدن کوین KIM در صرافی WhiteBit، لیست شدن کوین در سایت Coin Market Cap و مواردی شبیه به اینها نام برده شدهاند.
اگر این رودمپ را با رودمپ پروژههای دیگری مانند کاردانو که بالاتر لینکش را قرار دادهایم و یا با رودمپ اتریوم مقایسه کنید، متوجه میشوید که نقشه راه پروژه King Money سندی بسیار ابتدایی و فاقد ویژگیهای اولیه یک رودمپ استاندارد است.
وضعیت معاملات کینگ مانی در بازار
شاید با رسیدن به این قسمت مقاله پیش خود گفته باشید «تمام اینها به کنار، ولی کینگ مانی در سایت معتبر کوین مارکت کپ لیست شده است؛ آیا همین مسئله نشاندهنده اعتبار این پروژه نیست؟» متاسفانه جواب این سوال منفی است. سایت کوین مارکت کپ برای لیست کردن یک کوین، توکن یا صرافی جدید در لیست خود دارای الزاماتی است که کوین یا صرافی در صورت داران بودن آنها، برای قرار گرفتن در این لیست مورد بررسی قرار میگیرند. این حداقل الزامات را میتوانید در تصویر زیر ببینید:
از آنجایی که پروژه کینگ مانی دارای حداقل الزمات برای قرارگیری در لیستبندی کوین مارکت کپ است، کوین KIM در میان یکی از چندین کوینی لیست میشود که برای افراد معدودی در جهان اهمیت دارند و شاید در آیندهای نه چندان دور به خاطر از دست دادن بعضی حداقلها، خود به خود از لیست حذف شوند.
اجازه بدهید سری به وضعیت کوین KIM در سایت کوین مارکت کپ بزنیم.
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، هیچ اطلاعاتی درباره حجم بازار و همینطور حجم در گردش کوین KIM وجود ندارد. همانطور که احتمالا میدانید، حجم بازار یکی از فاکتورهایی است که نشاندهنده ارزش یک کوین فارغ از در نظر گرفتن قیمت آن است. حجم در گردش یک کوین یکی دیگر از عواملی است که ارزش آن کوین را مشخص میکند؛ همانطور که میدانید، ارزش کوینها و توکنها در بازار ارزهای دیجیتال بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود و بدون در دست داشتن اطلاعاتی از عرضه و تقاضای موجود برای یک کوین، چطور میتوان مطمئن بود که قیمت آن واقعی است؟
تیم پروژه کینگ مانی؛ پروژهای مخصوص کاربران ایرانی!
اخیرا زیاد پیش آمده که وقتی صحبت از تیم یک پروژه میشود، عدهای به ناشناس بودن خالق بیت کوین یعنی همان ساتوشی ناکاموتو اشاره میکنند و میگویند «اگر ناشناسی خوب نیست، پس بیت کوین چطور به اینجا رسیده؟» اگر هنوز جواب این سوال را نمیدانید، باید بگوییم که خالق بیت کوین قبل از ناپدید شدن، وایت پیپر بیت کوین که یک سند هرچند کوتاه ولی فنی و بسیار غنی است را در دسترس عموم قرار داد و سپس ناپدید شد. اما همانطور که میدانید، بعد از بیت کوین پروژههای موفق دیگری مانند اتریوم و کاردانو هم شروع به فعالیت کردند که یکی از عوامل موفقیت آنها تیم قوی پشت پروژه است؛ تیمی که به طور مداوم در حال تلاش برای ارتقای پروژه است و سعی نمیکند به اسم ناشناس بودن از زیر معرفی پروژه و ارائه توضیحات فنی درباره آن در برود.
در وبسایت کینگ مانی اشارهای به افرادی که این پروژه را توسعه داده و اداره میکنند نشده است. در وایت پیپر پروژه اما در قسمت توسعهدهندگان نام سه نفر به نامهای lucas، torn و saga به همراه آدرسهای ایمیل آنها نوشته شده است. همانطور که قبلا گفته شد، در وایت پیپر کینگ مانی نوشته شده که این پروژه توسط شرکتهای نتورک مارکتینگ پشتیبانی میشود و ظاهر این شرکتهای نتورک مارکتینگ توصیه میکنند کاربران برای ذخیره کوین KIM از کیف پول یو تی بایت (UTByte) استفاده کنند. اگر نگاهی به آمار این وبسایت کینگ مانی در سایت الکسا بندازیم، مشاهده میکنیم که تمام ورودیهای این سایت از کشورمان هستند و این پروژه به ظاهر گسترده و جهانی، مخصوص کاربران ایرانی است!!!
کیف پول یو تی بایت / UTByte چه ارتباطی با این پروژه دارد؟
همانطور که گفته شد، شرکتهای بازاریابی شبکهای که سرمایه گذاری روی کینگ مانی را به زیرمجموعههای خود پیشنهاد میکند، روی ذخیره این ارز دیجیتال در کیف پول یو تی بایت تاکید دارد. یو تی بایت که خود را کیف پول رسمی کینگ مانی و همینطور یک صرافی ارز دیجیتال معرفی میکند، اطلاعات بسیار جالبی درباره این پروژه در اختیار ما قرار میدهد. اجازه بدهید قبل از هر کاری وضعیت سایت یو تی بایت در الکسا را بررسی کنیم.
۸۷ درصد ورودی ترافیک از ایران اولین نکته مربوط به وبسایت این کیف پول است که نظر هرکسی را به خود جلب میکند. حالا اجازه بدهید نگاهی به وضعیت کوین KIM در صرافی یو تی بایت بیندازیم. با ساخت یک اکانت و ورود به صرافی با چنین صحنهای مواجه میشویم:
همانطور که مشاهده میکنید، در اینجا هم خبری از ارزش بازار و مقدار عرضه کل نیست. البته جالب است بدانید یک اسکرین شات قدیمی از صفحه مربوط به کوین KIM در این صرافی وجود دارد که طبق آن، ارزش بازار این ارز از اتریوم و ریپل بالاتر است!!!
بدیهی است که این ارقام ساختگی هستند و صرفا با هدف فریب دادن مردم کشورمان نوشته شدهاند. طبیعتا شما اگر با ارز دیجیتالی مواجه شوید که ارزش بازار آن از اتریوم و ریپل بالاتر باشد به فکر سرمایه گذاری روی آن میافتید؛ البته نه در صورتی که قیمت آن و ارزش بازارش به صورت دستی در یک صرافی که متعلق به همان ارز است وارد شده باشد!!!
وضعیت بررسی کینگ مانی در وبسایتهای ایرانی و خارجی
از آنجایی که پروژه کینگ مانی، کوین KIM و کیف پول یو تی بایت صرفا مخصوص کاربران ایرانی ساخته شدهاند و پروژه به هیچ عنوان بینالمللی نیست، حتی یک سایت انگلیسی زبان هم به بررسی این پروژه نپرداخته است. ولی سایتهای ایرانی متعددی این پروژه را بررسی کردند و از این میان، سایتهایی که نفعی از این پروژه نمیبرند و زیرمجموعه شرکتهای نتورک مارکتینگ مربوط به این پروژه نیستند، همگی اتفاق نظر دارند که این پروژه کلاهبرداری و یا مشکوک به کلاهبرداری است. از طرف دیگر، سایتهایی وجود دارند که از مبادله این ارز دیجیتال آن هم در قالب بازاریابی شبکهای سود میکنند و به همین خاطر، این پروژه را آیندهدار و سرمایه گذاری روی آن را سودآور میدانند. برای مثال میتوانید تصویر زیر را ببینید که از یک وبسایت ایرانی گرفته شده و به تعلق داشتن کینگ مانی به یکی از شرکتهای نتورک مارکتینگ ایرانی و نحوه خرید و فروش آن اشاره میکند:
تصویر زیر کامنت یکی از کاربران زیر پست نقد و بررسی کینگ مانی در یک وبسایت ایرانی است که این پروژه را کلاهبرداری معرفی کرده است. لطفا به تاریخ کامنت توجه کنید.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم تمام نکات مربوط به پروژه کینگ مانی را مورد بررسی قرار بدهیم. با توجه به مدارک موجود، ارزش فنی این پروژه بسیار پایین است و در عین حال، این پروژه حتی قادر نیست از ادعاهای خود در وایت پیپر دفاع کند. توصیه میکنیم اگر علاقه به فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال دارید، ترید و یا سرمایه گذاری خود را به سمت پروژههایی ببرید که به لحاظ فنی قوی و قابل دفاع هستند. پروژه کینگ مانی پروژهای کاملا متمرکز است و با توجه به اینکه این پروژه کیف پول مخصوص به خود را هم دارد، امکان از دست رفتن سرمایه افرادی که روی کوین KIM سرمایه گذاری کردهاند وجود دارد.
در نهایت، اعتبار پروژه کینگ مانی در هالهای از ابهام است و این پروژه مشکوک به کلاهبرداری به نظر میرسد. توصیه میکنیم سرمایه خود را وارد پروژههایی که مشکوک به کلاهبرداری هستند نکنید.
میهن بلاکچین مرجع تخصصی آموزشی، تحلیلی و خبری در حوزه تکنولوژی بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده است و یکی از اولویت های مجموعه آگاهی رسانی به مردم عزیزمان است. با توجه به اینکه پروژه های زیادی در بخش زیر ذره بین میهن بلاکچین مورد نقد و بررسی قرار میگیرد و تعدادی از این پروژه ها کلاهبرداری یا مشکوک به کلاهبرداری هستند؛ معمولا افرادی که ذینفع یا مالک پروژه های کلاهبرداری هستند، از طریق بخش کامنت سعی میکنند با درج نظرات غیر واقعی و متناسب با نفع شخصیشان، کاربران را گمراه کنند. بعد از بررسی هایی که صورت گرفت تصمیم گرفتیم که برای جلوگیری از ایجاد بستری برای تبلیغ کلاهبرداران، امکان درج نظر در بخش کامنت را غیر فعال کنیم.
مجموعه میهن بلاکچین همیشه علاقمند به دریافت نظرات و پیشنهادات شما در مورد تمامی مطالب منتشر شده در سایت هست و شما میتوانید از طریق ایمیل یا تلگرام نظرات و پیشنهادات خودتان را برای ما ارسال کنید.