نزدیک به سه سال است که از ورشکستگی پلتفرم وامدهی سلسیوس نتورک (Celsius Network) میگذرد و حالا الکس ماشینسکی (Alex Mashinsky)، بنیانگذار آن با موج گستردهای از خشم مشتریان روبهرو شده که خواهان حبس ابد او هستند.
به گزارش میهن بلاکچین، در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نامه از قربانیان ماجرای ورشکستگی شرکت سلسیوس به دادگاه فدرال آمریکا ارسال شده و اکثر آنها خواهان اعمال شدیدترین مجازات ممکن برای ماشینسکی هستند.
خشم گسترده کاربران از بنیانگذار سلسیوس
یکی از این قربانیان به نام برندون لاورنس (Brandon Lawrence) میگوید در ماجرای ورشکستگی سلسیوس، ۱.۵ بیت کوین که امروزه ۱۴۱ هزار دلار میارزد را از دست داده است. وی در این باره نوشته است:
او زندگی افراد زیادی رو نابود کرد. برخی حتی دست به خودکشی زدن. ماشینسکی باید مجازاتی مثل برنی مدوف (Bernie Madoff) داشته باشه و تا پایان عمرش توی زندان بمونه.
درخواست تند شاکیان پرونده در حالی مطرح میشود که ماشینسکی نزدیک به ۵ ماه پیش به ارتکاب دو فقره جرم سنگین اعتراف کرد. بر اساس اعترافات ماشینسکی، او پذیرفته که درباره وضعیت مالی سلسیوس مشتریان را گمراه کرده و از داراییهای آنها برای دستکاری قیمت توکن بومی این شرکت یعنی CEL، استفاده کرده است.
یکی دیگر از سرمایهگذاران متضرر به نام برایان برت (Bryan Barrett)، از آسیبهای عاطفی و مالی ناشی از این فاجعه سخن گفته و از دادگاه خواسته تا با صدور حکمی قاطع، اعتماد عمومی به نظام قضایی را احیا کند. وی همچنین تاکید کرده که این پرونده باید نشان دهد که نقض قوانین و خیانت به اعتماد عمومی «با برخوردی قاطع روبهرو خواهد شد.»
مروری بر ماجرای ورشکستگی سلسیوس
الکس ماشینسکی زمانی یکی از چهرههای مشهور دنیای دیفای و کریپتو به شمار میرفت اما در سال ۲۰۲۲ و در جریان «زمستان کریپتو» معروف شاهد فروپاشی امپراتوری خود بود. در آن سال شرکتهای کریپتویی مختلفی با چالش مواجه شدند و در ادامه بحران سلسیوس، شرکتهایی مثل وویجر دیجیتال (Voyager Digital)، تری اروز کپیتال (Three Arrows Capital)، بلاکفای (BlockFi) و در نهایت صرافی مشهور افتیایکس (FTX) اعلام ورشکستگی کردند.
شرکت سلسیوس در آن زمان در ماه ژوئن برداشت دارایی مشتریان را متوقف کرد که به مسدودی ۴.۷ میلیارد دلار از دارایی آنها منجر شد. چند هفته بعد نیز این شرکت رسما اعلام ورشکستگی کرد. تقریبا یک سال بعد نیز ماشینسکی با اتهام هفت فقره جرم از جمله کلاهبرداری اینترنتی و دستکاری بازار رسما تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.
بر اساس تحقیقات دادستانها ظاهرا سلسیوس از داراییهای مشتریان برای رشد مصنوعی قیمت CEL استفاده کرده، در حالی که ماشینسکی بهصورت مخفیانه توکنهای خود را در بازار فروخته است. اسناد داخلی شرکت سلسیوس نیز نشان میدهد که مدیران این شرکت، از جمله رونی کوهن-پاوان (Roni Cohen-Pavon) که در آن زمان مدیر ارشد درآمدزایی بود، از این ماجرا اطلاع داشتهاند.
در یکی از پیامها کوهن پاوان خطاب به ماشینسکی نوشته بود:
این قیمت واقعی نیست. هیچکس جز خود ما خریدار نیست.
سرنوشت ماشینسکی چه خواهد شد؟
اگرچه اتهامات وارده به ماشینسکی میتوانند او را تا ۳۰ سال پشت میلههای زندان بیندازند، او از دادگاه درخواست کرده تا با رأفت بیشتری برخورد کند.
چهارشنبه گذشته نیز دادگاه نیویورک رسما با درخواست وکلای ماشینسکی برای تعویق جلسه صدور حکم موافقت کرد و تاریخ نهایی به ۸ می موکول شد. وکلای ماشینسکی در نامهای خطاب به دادگاه اعلام کردند که برای تنظیم بیانیهای کاملتر در خصوص دیدگاههای موکلشان نسبت به رفتار جرمانه و دیگر عوامل موثر بر حکم، به زمان بیشتری نیاز دارند.
همزمان با این درخواست، ماشینسکی در سکوت تلاش کرده که دو وکیل سرشناس یعنی مارک موکیسی (Marc Mukasey) و توری یانگ (Torrey Young)