تلگرام اعلام کرد از ماه آینده به کاربرانش اجازه میدهد به کیف پول ارز دیجیتال خود دسترسی داشته باشند. این کیف پول بر اساس شبکه اوپن نتورک (Open Network) راهاندازی شده و تلگرام هم تایید کرده است که از شبکه تون (TON) به عنوان بلاکچین زیرساختهای وب ۳ خود استفاده خواهد کرد و فضایی با نام تون اسپیس (TON Space) را دارد. اعلام این خبر باعث شد قیمت توکن TON در چند ساعت گذشته بیش از ۱۳٪ رشد کند.
به نقل از کوین دسک و دبلاک، تلگرام قصد دارد یک کیف پول خودحضانتی (غیرامانی) مبتنی بر شبکه اوپن نتورک (Open Network) را برای بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه خود فعال کند. تون فاوندیشن (TON Foundation) هم تایید کرد این کیف پول تون اسپیس (TON Space) نام دارد و کاربران با استفاده از بخش تنظیمات تلگرام میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
به عبارت دیگر، از امروز همه کاربران والت تلگرام (Telegram Wallet) میتوانند به ربات TON Space دسترسی داشته باشند (Telegram Wallet رباتی است که به کاربران اجازه میدهد به خرید و فروش رمزارزهای مختلف از جمله بیت کوین بپردازند). سپس، از ماه نوامبر (مهر) همه کاربران تلگرام در سراسر جهان میتوانند به کیف پول اصلی خود حضانتی آن دسترسی داشته و از آن استفاده کنند (به جز آمریکا و چند کشور دیگر).
لازم به ذکر است، کاربران برای دسترسی به این گزینه لازم است اپلیکیشن تلگرام خود را آپدیت کنند. همانطور که مشخص است در حال حاضر تنها بخش تون اسپیس (نسخه بتا) این کیف پول راهاندازی شده است.
به نظر میرسد کیف پول TON Space قرار است به عنوان لایه زیرساختی جدید اکوسیستم TON عمل کند. حساب رسمی والت تلگرام در پلتفرم اکس (توییتر سابق) گفته است:
خبر فوری: کیف پول تلگرام در حال حاضر از شبکه اوپن نتورک پشتیبانی میکند. این اتحاد به توسعه محصول ما کمک خواهد کرد. ما از یک ربات ساده گرفته تا یک اپلیکیشن جامع برای مدیریت کریپتو راهاندازی کردهایم و حالا همه چیز آماده شده تا شبکه تون را به سطح بالایی برسانیم!
شایان ذکر است تلگرام توسعه بلاکچین TON را در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد ولی بعد از شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC) مجبور شد در آگوست ۲۰۲۰ (مرداد ۱۳۹۹) این پروژه را رها کند. SEC در آن زمان از تلگرام به دلیل تامین سرمایه ۱.۷ میلیارد دلاری خود از طریق عرضه اولیه توکنی به اسم گرمز (Grams) شکایت کرده بود که به ادعای این آژانس، یک اوراق بهادار ثبتنشده محسوب میشد.
برای حل این موضوع، تلگرام با SEC به توافق رسید تا وجوه استفاده نشده را پس داده و ۱۸.۵ میلیون دلار هم جریمه پرداخت کند. البته اعضای جامعه این پروژه یک سال بعد دوباره روند توسعه آن را آغاز کردند و سازمان تون فاوندیشن (TON Foundation) را تشکیل دادند. به همن خاطر از سال ۲۰۲۰ شبکه TON به صورت یک پروژه منبع باز درآمد و علاقه و توجه فعالان بازار کرپیتو را به خود جلب کرد.
توسعه این شبکه تاکنون ادامه یافته و هرچند که به ظاهر مستقل از تلگرام است، ارتباط بین این پلتفرم و تون فاوندیشن هرگز از بین نرفته است. به گفته تون فاوندیشن، تلگرام اولویت دسترسی به پروژهها و شرکای TON را به شرکتهایی میدهد که در «Telegram Ads» فعال هستند. جان هیمن (John Hyman)، مدیر ارشد سرمایهگذاری تلگرام، در این باره گفت:
ماموریت تلگرام همیشه بهبود آزادی بیان بوده، اما افراد در عصر دیجیتال حرف بیشتری برای بیان کردن دارند. ما معتقدیم کاربرانمان حق دارند مالکیت هویت و داراییهای خود را داشته باشند. با استفاده از TON Space، کاربران فناوری لازم برای انجام این کار را به دست میآورند. با این مشارکت، ما حقوق مالکیت دیجیتال را در اختیار کل پایگاه کاربران خود قرار میدهیم. علاوه بر این، ابزاری را در اختیار پروژههای مبتنی بر TON قرار میدهیم که با استفاده از آن بتوانند به مخاطبان خود در بزرگترین پلتفرم وب ۲/وب ۳ دسترسی پیدا کنند.
همان طور که گفته شد، قیمت توکن TON بعد از انتشار این خبر افزایش یافت و تنها در عرض چند ساعت توانست ۱۳٪ رشد کند.