پلتفرم هاوونگ گارانتی (Haowang Guarantee) که پیشتر با نام هیون گارانتی (Huione Guarantee) فعالیت میکرد، اعلام کرد که پس از پاکسازی گسترده حسابهای مرتبط در تلگرام، فعالیت خود را متوقف خواهد کرد.
به گزارش میهن بلاکچین، این بازار سیاه چینی که مظنون به فعالیت در زمینه کلاهبرداری کریپتویی و جرایم سایبری بود، در بستر تلگرام فعالیت میکرد.
کلاهبرداری ۲۷ میلیارد دلاری در تلگرام
هووانگ گارانتی در اطلاعیهای که در وبسایت خود منتشر کرد، نوشت:
از آنجا که تمام NFTها، کانالها و گروههای ما در ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) توسط تلگرام بسته شدند، فعالیت خود را از حالا متوقف میکنیم.
طبق گزارشی از مجله وایرد (Wired)، این اقدام شامل مسدودسازی هزاران حساب و نام کاربری بوده که بهعنوان زیرساخت این بازار غیرقانونی و فروشندگان آن استفاده میشدند.
رمی وان (Remi Vaughn) – سخنگوی تلگرام – به وایرد گفت:
ما تمام انجمنهایی که قبلاً توسط وایرد به ما گزارش شده بودند یا در گزارشهای شرکت الیپتیک (Elliptic) آمده بودند را حذف کردهایم.
فعالیتهای مجرمانه مثل کلاهبرداری و پولشویی طبق قوانین تلگرام ممنوع هستند و به محض شناسایی حذف میشوند.
به گفته شرکت امنیت بلاکچینی الیپتیک، این بازار سیاه چینی در مجموع حدود ۲۷ میلیارد دلار تراکنش غیرقانونی انجام داده است. بیشتر این تراکنشها با استیبل کوین تتر انجام شدهاند.
پژوهشگران الیپتیک همچنین اعلام کردند که گروه تجاری گستردهتر هیون بیش از ۹۸ میلیارد دلار تراکنش ارز دیجیتال را پردازش کرده است.
این خدمات شامل پولشویی، فروش دادههای شخصی سرقتشده برای اجرای طرحهای قصابی خوک، تجهیزات مخابراتی، نرمافزارهای دیپفیک (DeepFake)، کارتهای شناسایی جعلی و حتی ابزارهای فیزیکی بازدارنده بود. از این تجهیزات در کمپهای تماس کلاهبرداری در کشورهای جنوب شروق آسیا استفاده میشد.
تام رابینسون (Tom Robinson) – یکی از بنیانگذاران الیپتیک – این تعطیلی را یک پیروزی بزرگ دانست و گفت:
بزرگترین بازار دارکنت که تا به حال وجود داشته، تعطیل شده است.
این اتفاق مسیر بازارهای مجرمانه آنلاین را تغییر میدهد و برای قربانیان کلاهبرداریهای اینترنتی بسیار مهم است. این بازار یکی از عوامل اصلی گسترش جهانی کلاهبرداریها بود. بهنظر من، این آسیبی جدی به توانایی مجرمان برای ادامه فعالیتهایشان وارد میکند.
در اوایل ماه می، وزارت خزانهداری آمریکا از طریق شبکه مبارزه با جرایم مالی (FinCEN)، این پلتفرم را یک عملیات پولشویی معرفی و اعلام کرد که باید دسترسی آن به نظام بانکی ایالات متحده قطع شود.
همچنین، شرکت الیپتیک، بازار سیاه دیگری به نام شینبی گارانتی (Xinbi Guarantee) را شناسایی کرده است. این بازار نیز روی تلگرام فعالیت میکند. این شرکت امنیتی اعلام کرد که هزاران آدرس ارز دیجیتال مرتبط با فروشندگان این بازار را شناسایی کرده است.
الیپتیک در تاریخ ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) گفت که حجم تراکنشهای شینبی گارانتی تاکنون به ۸.۴ میلیارد دلار رسیده است. با این حال، این عدد تنها حداقل حجم تخمیتی معاملات این بازار است. این بازار با یک شرکت ثبتشده در ایالت کلرادو آمریکا مرتبط بوده که در سال ۲۰۲۲ تاسیس شده، اما از ژانویه ۲۰۲۵ وضعیت آن به «غیرفعال» تغییر یافته است.
الیپتیک در پایان گزارش خود تاکید کرد که بازارهای سیاهی مانند هاوونگ و شینبی، پرده از سیستم بانکی زیرزمینی چینمحور، سیستمی مبتنی بر ارزهای دیجیتال پرداختهای با استیبل کوین که در مقیاسی گسترده برای پولشویی استفاده میشود، برداشتهاند.