تعداد زیادی از شرکتهای سنتی، بهتازگی شروع به استفاده آزمایشی از داراییهای دیجیتال در استراتژی خزانهداری خود کردهاند.
به گزارش میهن بلاکچین، این موضوع نشان میدهد که نگاه کسبوکارها به نقش ارزهای دیجیتال در مدیریت مالی، در حال تغییر است.
رشد تعداد شرکتهایی که به خزانهداری کریپتویی روی میآورند
فقط در همین هفته، چند شرکت از حوزههایی متفاوت مثل کشاورزی، تولید محصولات مصرفی و حتی یک شرکت نساجی ۸۰ ساله ژاپنی، اعلام کردند که بخشی از سرمایه خزانهداری خود را به توکنهایی مثل بیت کوین (BTC)، ریپل (XRP) و سولانا (SOL) اختصاص دادهاند.
روز چهارشنبه، شرکت فناوری کشاورزی Nature’s Miracle، اعلام کرد که تا سقف ۲۰ میلیون دلار از منابع خزانهداری خود را به توکن XRP اختصاص میدهد. با این اقدام، این شرکت هم وارد جمع شرکتهایی شد که به استراتژی خزانهداری مبتنی بر آلت کوین روی آوردهاند.
در همان روز، شرکت تولیدی Upexi، اعلام کرد که ۸۳,۰۰۰ واحد SOL را به ارزش ۱۶.۷ میلیون دلار خریداری و آن را وارد خزانهداری خود کرده است.
یک روز پیش از آن، شرکت ژاپنی Kitabo که در بورس حضور دارد و در حوزه نساجی و بازیافت فعالیت میکند، اعلام کرد که قصد دارد ۸۰۰ میلیون ین ژاپن (معادل ۵.۶ میلیون دلار) بیت کوین برای ذخیره مالی شرکت خریداری کند.
رشد تعداد شرکتهایی که بیت کوین را به خزانهداری خود اضافه کردهاند، باعث شده گزینههای بیشتری برای مدیریت منابع مالی شرکتی مطرح شود.
اکنون، شرکتهای بیشتری به داراییهای دیجیتال، بهعنوان گزینهای برای خزانهداری فکر میکنند. اما با گسترش این روند، برخی تحلیلگران نسبت به ریسک بازار و سرمایهگذاری در چنین شرکتهایی هشدار میدهند.
چالشهای شرکتهایی که ایجاد خزانههای کریپتویی را در پیش گرفتهاند
شرکتهایی که بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال را هولد میکنند، با ریسکهای قانونی و چالشهای موجود در بازار روبرو هستند. تحلیلگران هشدار دادهاند که این خطرات میتواند باعث سقوط چنین شرکتهایی شود و حتی بر کل بازار کریپتو نیز اثر بگذارد.
بر اساس گزارشی که در ماه ژوئن (خرداد) از سوی شرکت سرمایهگذاری Breed منتشر شد، تنها تعداد کمی از این شرکتها شانس بقا دارند.
در این گزارش آمده که حتی کاهش اندک قیمت بیت کوین، میتواند باعث شود شرکتهایی که بدهی بالایی دارند، وارد بحران شوند. این شرکتها مجبور میشوند برای بازپرداخت بدهیهای خود بیت کوین بفروشند. این روند میتواند قیمت را پایینتر ببرد و باعث از بین رفتن اعتبار شرکتها شود.
اگر بازار کریپتو عملکرد خوبی نداشته باشد یا قیمت سهام این شرکتها کاهش پیدا کند، ممکن است سرمایهگذاران از آنها شکایت کنند و این شکایتها میتواند هزینههای زیادی برای این شرکتها به همراه داشته باشد.
شرکتهایی که آلت کوین هولد میکنند، با خطرات بیشتری روبرو هستند. این توکنها معمولاً تورمی هستند و ممکن است در چرخههای مختلف بازار، تا ۹۰٪ افت قیمت داشته باشند. همچنین، اغلب این توکنها فقط در دورهای خاص به اوج قیمت میرسند.
ویکتور (Viktor)، تولیدکننده محتوا در حوزه کریپتو، در پلتفرم X نوشت:
آلت کوینها کف قیمتی مشخصی ندارند و در صورت کاهش تقاضا یا افت بازار، ممکن است ارزش خود را بهطور کامل از دست بدهند. اما شرکتهایی که بیت کوین هولد میکنند، بهدلیل ویژگیهای ساختاری این دارایی، با چنین ریسک شدیدی مواجه نیستند. قیمت بیت کوین، معمولاً در بلندمدت رشد میکند و سطح حمایتی مشخصی دارد که وابسته به خود شرکتها نیست.