طی هفته گذشته، دونالد ترامپ و قانونگذاران جمهوریخواه آمریکا، با وجود اختلافات درونحزبی، موفق شدند سه لایحه رمزارزی را در مجلس نمایندگان به تصویب برسانند.
به گزارش میهن بلاکچین، با این حال، برخی از این لوایح کریپتویی، هنوز راه درازی تا تبدیل شدن به قانون در پیش دارند.
تلاش جمهوریخواهان آمریکا برای تصویب لوایح کریپتویی در مجلس
در پایان دو جلسه طولانی در مجلس نمایندگان، روز پنجشنبه تقریباً همه جمهوریخواهان (بهجز ۱۲ نفر) و بیش از ۱۰۰ دموکرات، به لایحه جینیس (GENIUS) رأی مثبت دادند. این لایحه، برای قانونگذاری استیبل کوینهای پرداختی تدوین شده بود. ترامپ تقریباً ۲۴ ساعت بعد این لایحه را امضا کرد و آن را به قانون تبدیل کرد.
دو لایحه دیگر، یعنی کلریتی (CLARITY) و قانون مقابله با ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، قرار است به مجلس سنای آمریکا ارسال شوند. این اتفاق در حالی رخ میدهد که هر دو مجلس، خود را برای تعطیلات ماه آگوست (مرداد) آماده میکنند.
جمهوریخواهان، این سه لایحه را در قالب ابتکاری بهنام «هفته کریپتو» به مجلس آوردند. آنها تأکید داشتند که این لوایح، برای ایجاد شفافیت نظارتی در صنعت داراییهای دیجیتال ضروری است.
برخی از جمهوریخواهان تلاش کردند این لوایح را بهعنوان طرحهایی فراجناحی یا دوحزبی معرفی کنند. اما در مراسم امضای لایحه GENIUS، بیشتر حاضران جمهوریخواه یا از متحدان ترامپ بودند. در همین حال، برخی از دموکراتها همچنان درباره تضاد منافع احتمالی ترامپ در صنعت کریپتو و تأثیر آن بر این لوایح ابراز نگرانی میکنند. بر اساس این موضوع، ممکن است که دو لایحه دیگر در با مخالفت دموکراتها روبرو شوند.
جمهوریخواهان سنا قصد دارند ابتدا ساختار بازار ارزهای دیجیتال را بررسی کنند. این لایحه قرار است چارچوب نظارتی مشخصی برای سازمانهایی مانند کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) تعریف کند و مشخص کند که کدام توکنها در چارچوب قوانین آمریکا، بهعنوان اوراق بهادار شناخته میشوند.
قانون CLARITY در اولویت؛ لایحه مقابله با CBDC، پس از آن مطرح خواهد شد
روز سهشنبه، چهار سناتور جمهوریخواه، پیشنویس بحثبرانگیزی از نسخه سنای لایحه ساختار بازار ارزهای دیجیتال را منتشر کردند. آنها اعلام کردند که این لایحه بر پایه CLARITY تدوین شده است. به نظر میرسد تلاشهای مجلس برای تصویب CLARITY، در واقع مقدمهای برای ارائه این لایحه در مجلس سنا بوده است.
صرفنظر از اینکه بین CLARITY و لایحه نوآوری مالی مسئولانه (Responsible Financial Innovation Act)، کدامیک به نسخه نهایی مورد نظر جمهوریخواهان نزدیکتر باشد، هر دو باید از مجلس نمایندگان و سنا عبور کنند تا به میز ترامپ برسند.
لایحه مقابله با CBDC، نیز با چالشهایی مشابه روبرو است. در مجلس نمایندگان آمریکا، تنها دو دموکرات در تصویب این لایحه با جمهوریخواهان همراهی کردند. برخی گزارشها حاکی از آن بود که تعدادی از جمهوریخواهان نیز رأیگیری اولیه بر سر هر سه لایحه را بهتعویق انداختند؛ آنها نگران بودند که متن لایحه GENIUS، راهی پنهانی برای ایجاد دلار دیجیتال آمریکا باز کند.
سناتور سینتیا لومیس (Cynthia Lummis) از ایالت وایومینگ، که ریاست کمیته فرعی داراییهای دیجیتال در کمیته بانکی سنا را بر عهده دارد، پیشنهاد کرده است که مجلس سنا در ماه آگوست نیز به کار خود ادامه دهد. او میخواهد برخی از نامزدهای پیشنهادی ترامپ را بررسی کند.
سخنگوی او گفته است که لومیس، در این مدت برای اجرای برنامههای رئیسجمهور آمریکا نیز تلاش خواهد کرد. این احتمال وجود دارد که از این بازه زمانی، برای آمادهسازی لوایح CLARITY و مقابله با CBDC، نیز استفاده شود.
کمیسیون CFTC همچنان با کمبود نیروی انسانی مواجه است
در حالی که بحث درباره لوایح کریپتویی ادامه دارد و قانونگذاران کنگره تنها چند روز تا تعطیلات ماه آگوست فرصت دارند، هنوز رأیگیری درباره نامزدی ریاست CFTC، در مجلس سنا انجام نشده است.
برخی گزارشها نشان میدهند که یکی از سناتورهای جمهوریخواه، جلسه کمیته روز دوشنبه را از دست داده است و همین موضوع باعث شده رأیگیری درباره برایان کوئینتنز (Brian Quintenz)، نامزد پیشنهادی برای ریاست CFTC، به تعویق بیفتد.
جان بوزمن (John Boozman)، سخنگوی رئیس کمیته کشاورزی مجلس سنا که قرار است جلسهای برای بررسی نامزدی کوئینتنز برگزار کند، اظهار داشت که جمهوریخواهان انتظار دارند رأیگیری طبق خطوط حزبی انجام شود. این کمیته قصد دارد پیش از آغاز تعطیلات آگوست، درباره این نامزدی رأیگیری کند.
در زمان نگارش این مطلب، تنها دو کمیسیونر در CFTC فعالیت میکنند: کارولین فام (Caroline Pham)، رئیس موقت و کریستین جانسون (Kristin Johnson). انتظار میرود هر دو نفر تا پیش از سال ۲۰۲۶ از این نهاد جدا شوند. در صورت تأیید نهایی کوئینتنز، ممکن است چهار صندلی مدیریتی این نهاد خالی شود.