چامات پالیهاپیتیا (Chamath Palihapitiya)، میلیاردر معروف، با اشاره به یکی از شاخصهای کلیدی، اظهار داشت که وضعیت مالی مصرفکنندگان آمریکایی رو به وخامت است.
به گزارش میهن بلاکچین، پالیهاپیتیا، در قسمت جدید پادکست آل این (All-In)، گفته که با دقت در حال رصد نسبت قیمت به ارزش دفتری (Price-to-Book Ratio) دو وامدهنده پرریسک، یعنی کپیتال وان (Capital One) و کردیت اکسپتنس (Credit Acceptance) است.
احتمال وقوع بحران نقدینگی در آمریکا
وامدهندههای پرریسک، به افراد یا شرکتهایی وام میدهند که اعتبار مالی ضعیف یا امتیاز اعتباری پایینی دارند. این افراد معمولاً به دلیل سوابق مالی نامناسب، درآمد پایین یا بدهیهای زیاد، واجد شرایط دریافت وامهای معمولی نیستند. وامهای ارائهشده توسط این مؤسسات، معمولاً نرخ بهره بالاتری دارند تا ریسک نکول را جبران کنند.
سرمایهگذاران، از این نسبت برای بررسی ارزشگذاری شرکتهای داراییمحور، مانند بانکها، استفاده میکنند؛ یعنی بررسی میکنند آیا کمتر از ارزش واقعی، یا بیش از حد ارزشگذاری شدهاند. اما پالیهاپیتیا معتقد است که این شاخص میتواند بهعنوان سیگنالی زودهنگام از بحران نقدینگی احتمالی در ایالات متحده نیز عمل کند.
او میگوید:
این شاخص، اختلاف موقعیت میان Credit Acceptance و Capital One را به شما نشان میدهد. وقتی به دادههای تاریخی نگاه میکنیم، متوجه میشویم که هر وقت نسبت قیمت به ارزش دفتری این شرکتها شروع به بالا رفتن میکند، معمولاً نشاندهنده وقوع بحران نقدینگی است و احتمالا اوضاع بعد از آن به هم میریزد.
از این زاویه، سیگنالهای نگرانکنندهای وجود دارد که فدرال رزرو باید آنها را جدی بگیرد.
پالیهاپیتیا همچنین اظهار داشت که فدرال رزرو میتواند با کاهش ناگهانی نرخ بهره، از وقوع این بحران نقدینگی پیشگیری کند. وی افزود:
برخی از مهمترین شاخصهای پیشینی، بهویژه آنهایی که با نقدینگی و سلامت اعتباری مصرفکنندگان آمریکایی مرتبط هستند، سیگنالهای هشداردهنده از خود نشان میدهند. اما فدرال رزرو این شاخصهای تاریخی مفید را نادیده میگیرد.
هفته گذشته، فدرال رزرو تصمیم گرفت نرخ بهره را در محدوده ۴.۲۵٪ تا ۴.۵٪ ثابت نگه دارد و دلیل آن را تعهد به دو هدف اصلی خود، یعنی دستیابی به اشتغال کامل و رساندن نرخ تورم به ۲٪ در بلندمدت اعلام کرد.