اسکات بسنت (Scott Bessent)، وزیر خزانهداری آمریکا، در آخرین مصاحبه خود با شبکه بلومبرگ، ریزش اخیر بازار اوراق قرضه را کماهمیت توصیف کرد و گمانهزنیها مبنی بر اینکه کشورهای خارجی در حال فروش گسترده اوراق خزانهداری آمریکا هستند را رد کرد.
به گزارش میهن بلاکچین، او همچنین تأکید کرد که در صورت لزوم، وزارت خزانهداری ابزارهای لازم برای مقابله با نوسانات شدید بازار را در اختیار دارد.
اظهارات اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، در آخرین مصاحبه خود
بسنِت در این گفتگو اظهار داشت:
فکر نمیکنم فروش گستردهای از سوی سرمایهگذاران خارجی در جریان باشد.
او اشاره کرد که در مناقصه اوراق ۱۰ ساله و ۳۰ ساله خزانهداری در هفته گذشته، شاهد افزایش تقاضای خارجی بودهاند. بسنت بار دیگر تأکید کرد که از نظر او این کاهش قیمتها بیشتر نتیجه کاهش اهرم مالی در بازار بوده است. او گفت:
هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند دولتهای خارجی در کاهش قیمتها دست داشتهاند. ما هنوز فاصله زیادی تا نیاز به اقدام داریم. اما همزمان ابزارهای لازم را در اختیار داریم و در صورت لزوم میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
بسنِت توضیح داد که یکی از این ابزارها، برنامه بازخرید اوراق خزانهداری قدیمی است و دولت آمریکا میتواند در صورت نیاز، حجم این بازخریدها را افزایش دهد.
وزارت خزانهداری آمریکا سال گذشته نخستین برنامه منظم بازخرید اوراق قرضه بعد از دوره ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ را آغاز کرد؛ برنامهای که هدف آن بهبود نقدینگی اوراق قدیمیتر بود، چراکه این اوراق کمتر از اوراق جدیدتر معامله میشوند. در دورههای قبلی که نهادهای رسمی برای حمایت از بازار وارد عمل شدند، معمولاً فدرال رزرو نقش اصلی را ایفا میکرد و در بازار ثانویه مقادیر زیادی از اوراق بدهی را خریداری میکرد.
هفته گذشته، بازار اوراق خزانهداری آمریکا بدترین افت هفتگی خود از سال ۲۰۰۱ تاکنون را تجربه کرد؛ همزمان ارزش دلار نیز کاهش یافت. برخی از فعالان بازار این همزمانی را نشانهای از کاهش اعتماد بینالمللی به داراییهای آمریکایی تعبیر کردند.
وقتی از بسنت پرسیده شد که آیا در آخرین جلسه هفتگی خود با جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو، درباره نگرانیهای مربوط به بازار اوراق خزانهداری بحثی صورت گرفته یا خیر، او پاسخ داد:
ما بهطور مشخص درباره اعمال برنامههای اضطراری صحبتی نکردیم؛ فکر میکنم هنوز فاصله زیادی تا آن نقطه داریم.
وقتی از او پرسیدند آیا پاول نگران این وضعیت است یا خیر، بسنِت پاسخ داد:
فکر میکنم اگر چنین نگرانیای وجود داشت، قطعاً از زبان رئیس فدرال رزرو میشنیدیم.
او همچنین اشاره کرد که فرآیند مصاحبه با نامزدهای احتمالی برای جانشینی پاول، که دوره ریاستش در ماه مه سال آینده (اردیبهشت ۱۴۰۵) به پایان میرسد، احتمالاً در پاییز امسال آغاز خواهد شد.
بسنت بار دیگر بر احترام خود به استقلال فدرال رزرو در زمینه تصمیمگیریهای پولی تأکید کرد و گفت این استقلال یک گنجینه ارزشمند است که باید حفظ شود. او معتقد است که در زمینه سیاستهای نظارتی، جای بحث و گفتگو بیشتر وجود دارد، چراکه فدرال رزرو تنها یکی از چندین نهاد ناظر بر بانکها است.
بسنت اظهار داشت یکی از درسهایی که در طول دوران فعالیت حرفهای خود آموخته این است که نباید تنها به اتفاقات کوتاهمدت توجه کرد. بسنت در این خصوص به فروپاشی صندوق سرمایهگذاری Long Term Capital Management در سال ۱۹۹۸ اشاره کرد و گفت:
این ماجرا هیچ ربطی به هیچ چیز نداشت، جز اینکه سرمایهگذاران با استفاده بیش از حد از اهرم مالی وارد بازار شده بودند.
بررسی جایگاه دلار در بازار بینالمللی
در مورد جایگاه دلار، بسنت نگرانیها درباره همزمانی کاهش ارزش اوراق خزانهداری و دلار در هفته گذشته و اینکه این موضوع نشاندهنده از دست رفتن موقعیت امن آمریکا در بازارهای جهانی است را رد کرد.
بسنِت همچنین در واکنش به اظهارنظر دولت چین مبنی بر اینکه افزایش شدید تعرفههای دولت دونالد ترامپ بر کالاهای چینی نوعی «شوخی» است، گفت:
شاید دولت چین حس شوخطبعی متفاوتی داشته باشد، اما من چیزی خندهدار در این ماجرا نمیبینم.
بسنِت اشاره کرد که احتمال دارد در پایان مهلت ۹۰ روزهای که ترامپ برای شرکای تجاری غیر از چین اعلام کرد، سند رسمی تجاری آماده نشود؛ با این حال ممکن است توافقی اصولی حاصل شود که به آمریکا و کشورهای طرف معامله اجازه دهد مسیر همکاری را پیش ببرند.
وزیر خزانهداری آمریکا در این سفر با هدف اعلام حمایت از آرژانتین، پس از دریافت دور جدید کمکهای مالی از صندوق بینالمللی پول، به این کشور سفر کرده بود و پیش از این نیز با خاویر میلی (Javier Milei)، رئیسجمهور آرژانتین، که از حامیان دونالد ترامپ است، دیدار کرده بود.