ویتالیک بوترین پروپوزال جدیدی به نام EIP-4488 نوشته است که هدف آن، کاهش هزینه گس راهکارهای مقیاسپذیری لایه دوم است. این پروپوزال بر اهمیت رولآپهای لایه دوم و همچنین بی نقص نبودن آنها تاکید میکند. این پروپوزال در صورتی که پیادهسازی شود میتواند در آینده بسیار نزدیک، کارمزد گس لایه دوم را به طور چشمگیری کاهش دهد.
به گزارش میهن بلاکچین و به نقل از کریپتو بریفینگ، در هفته جاری، ویتالیک بوترین و یکی از توسعهدهندگان اتریوم به نام انسگار دیتریکس (Ansgar Dietrichs) پروپوزال جدیدی به اسم EIP-4488 را نوشتهاند که هدف آن، کاهش کارمزد گس راهکارهای مقیاسپذیری لایه دوم اتریوم است. این پروپوزال در صدد است تا به عنوان اصلاحیه فوری برای هزینه زیاد گس عمل کند.
راهکاری موثر در کوتاهمدت
ویتالیک بوترین همراه با دیتریکس پروپوزال جدید EIP-4488 را به منظور کاهش کارمزد گس لایه دوم در کوتاهمدت نوشته است، در حالی که راهکارهای بلندمدت کارآمدتری توسعه یافتهاند.
کارمزد گس اتریوم طی چند ماه گذشته بسیار زیاد بوده است و اگرچه راهکارهای مقیاسپذیری لایه دوم که از رولآپهای Optimistic یا ZK-Rollup ها استفاده میکنند، راهکارهای مقیاسپذیری مورد اعتماد برای اتریوم هستند، اما باز هم کارمزد گس که این پروتکلها استفاده میکنند برای بعضی از کاربران بسیار زیاد است. برای مثال، Optimism و آربیتروم اغلب کارمزدهای ۳ الی ۸ برابر کمتر از لایه اصلی اتریوم به کاربران ارائه میدهند و کارمزدهای ZK-Rollup ها نیز تا ۱۰۰ برابر کمتر از لایه اصلی اتریوم است. اما با این حال، این کارمزدها کم نیستند.
پروپوزال EIP-4488 در صدد کاهش کارمزد گس لایه دوم به دو روش است. روش اول کاهش هزینه فراخوانی اطلاعات تراکنش (calldata) که مکانیزم اصلی برای رولآپهای Optimistic و ZK-Rollup ها است و روش دوم نیز افزودن سقف مجموع فراخوانی اطلاعات تراکنشها در یک بلاک است. به گفته بوترین، اکنون مقدار فضای در دسترس برای ذخیرهسازی اطلاعات برای رولآپها دو برابر شده است و حجم بلاکها به هیچ وجه در سطحی نیست که ثبات شبکه را تهدید کند.
طبق توییت تیم zkSync که یکی از پروتکلهای مقیاسپذیری لایه دوم است، اگرچه شاردینگ اطلاعات به عنوان راهکار بلندمدت برای بینقص نبودن و مشکلات رولآپها در نظر گرفته میشود، اما این پروپوزال در صدد کاهش کارمزد گس در مدت بسیار کوتاه و احتمالا تا کریسمس است.
با توجه به اینکه خود ویتالیک بوترین، «انتقال اکوسیستم به اتریوم رولآپ محور» را به عنوان راهکار کوتاهمدت مناسبی برای کاهش کارمزد گس خوانده است، تعجبی ندارد که راهکارهای مقیاسپذیری اتریوم در کنار خود اتریوم رشد کرده باشند. بر اساس گزارش