رائول پال (Raoul Pal)، مدیر پیشین بانک گلدمن ساکس (Goldman Sachs) و یکی از تحلیلگران مشهور حوزه اقتصاد کلان، معتقد است که بیت کوین در ماههای آینده با رشد قابلتوجهی مواجه خواهد شد؛ چراکه دلار آمریکا در حال تضعیف است و این شرایط، به نفع داراییهای پرریسک مانند بیت کوین تمام میشود.
به گزارش میهن بلاکچین، پال که بیش از ۱.۱ میلیون دنبالکننده در شبکه اجتماعی ایکس دارد در یکی از تحلیلهای اخیرش توضیح داده که تصمیمگیران سیاسی و اقتصادی در آمریکا، به صورت تدریجی ارزش دلار را کاهش خواهند داد تا از پس هزینههای سرسامآور بدهیهای دولت بربیایند.
پال معتقد است با تضعیف دلار آمریکا، عرضه پول در سطح جهانی افزایش مییابد و همین موضوع باعث میشود تا نقدینگی به سمت داراییهای ریسکی مثل ارزهای دیجیتال و به ویژه بیت کوین حرکت کند. وی در این رابطه میگوید:
همه کشورها به دلار ضعیفتر نیاز دارن تا راحتتر بتونن بدهیهای دلاریشون رو پرداخت کنن. البته هیچکس نمیخواد این کاهش خیلی سریع رخ بده چون باعث بحران در بازارهای پرریسک میشه. اما همه مایلاند طی ۱۲ ماه آینده، ارزش دلار پایینتر بیاد. این دقیقا همون چیزیه که باعث ایجاد نقدینگی جهانی میشه و در حال حاضر مهمترین نیروی محرکه رشد حجم پول در دنیاست. دولت آمریکا هم به خوبی از این موضوع آگاهه و کاهش ارزش دلار، یکی از اهرمهای مهم در مذاکرات تجاریاش به ویژه با چین محسوب میشه.
بیت کوین با نقدینگی جهانی هماهنگ است
پال برای تاکید بر دیدگاه صعودی خود نسبت به بیت کوین به یک نکته آماری مهم اشاره کرده و میگوید نقدینگی جهانی با بیت کوین همبستگی ۸۷ درصدی دارد. وی همچنین یادآوری کرده که پنج سال پیش، به دنبال کاهش ارزش ارزهای فیات، بیت کوین رشد چشمگیری را تجربه کرده است. وی در این باره میگوید:
برای جزییات بیشتر به سال ۲۰۲۰ نگاه کنید. رکود اقتصادی همراه با افزایش نقدینگی به تقویت وضعیت بیت کوین منجر شد.
پال همچنین نموداری منتشر کرده که نشان میدهد بیت کوین معمولا با یک تأخیر حدود ۱۲ هفتهای، رفتار خودش را با تغییرات نقدینگی جهانی هماهنگ میکند. به بیان سادهتر، وقتی حجم پول در دنیا بالا میرود، چند هفته بعد قیمت بیت کوین هم به دنبال آن حرکت میکند.
وی در ادامه نوشته است:
شاید، فقط شاید ماجرا همیشه اینقدر ساده بوده. اگر این فرضیه درست از آب دربیاد، بهوضوح نشون میده که نقدینگی هنوز هم مهمترین عامل حرکت بازارهاست. نه تعرفههای تجاری. نه سیاست. نه نرخ بهره. نه هیچ روایت دیگهای که بخواید اسم ببرید.