سازمان برنامه جهانی غذا در آمریکا (World Food Program USA) اعلام کرده که از این پس در قالب بیش از ۸۰ ارز دیجیتال کمکهای مالی میپذیرد. از جمله ارزهای دیجیتالی که این سازمان به عنوان کمک مالی میپذیرد میتوان به بیت کوین، اتریوم و یواسدی کوین اشاره کرد. نکته جالبتر اینجاست که نام برخی از میم کوینها از جمله دوج کوین و بونک نیز در این فهرست به چشم میخورد.
به گزارش میهن بلاکچین، این اقدام بخشی از برنامه گسترده این سازمان برای جمعآوری ۲۵ میلیون دلار از طریق «صندوق کمک اضطراری در بحران گرسنگی» است؛ صندوقی که هدف آن پر کردن خلأهای موجود در پروژههایی است که به ۵۸ میلیون انسان در آستانه قحطی و گرسنگی شدید، کمکهای حیاتی و همیشگی ارائه میدهند.
این نهاد غیرانتفاعی که در سال ۱۹۹۵ تاسیس شده ارتباط نزدیکی با سازمان برنامه جهانی غذای سازمان ملل (UN World Food Programme) دارد اما به عنوان نهادی مستقل فعالیت میکند.
کاهش بودجه آمریکا، تهدیدی برای میلیونها نفر
تلاش برای جذب کمکهای تازه پس از آن شدت گرفته که قطع بودجه کمکهای غذایی اضطراری سازمان ملل در ۱۴ کشور فقیر از جمله افغانستان، سوریه و یمن توسط دولت ترامپ نگرانیهای فراوانی را به همراه داشته است. مسئولان برنامه جهانی غذا هشدار دادهاند که این تصمیم میتواند برای میلیونها نفر «حکم اعدام» را داشته باشد و از کاخ سفید خواستهاند که در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
دروتا آمین (Dorota Amin)، مدیر ارشد بخش مشارکتها و امور خیریه در سازمان برنامه جهانی غذا آمریکا، میگوید این سازمان در حال نوسازی ساختار خود است. او افزود:
سیستمهای سنتی کمکرسانی تحت فشار بسیار زیادی قرار دارند. پذیرش فناوریهای نوین مانند بلاکچین و رمزارزها، دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است.
به گفته او، کاهش بودجه جهانی برای کمکهای انساندوستانه در حالی اتفاق افتاده که بحرانهای گرسنگی در سراسر جهان در حال تشدید است. از نگاه او، پذیرش کمکهای در قالب ارز دیجیتال این سازمان را به جامعه گستردهای از افراد هدفمند متصل میکند که مشتاق ایجاد تغییر هستند.
سازمان برنامه جهانی غذا آمریکا همچنین به مزایای کمکهای ارز دیجیتالی برای اهداکنندگان نیز اشاره کرده است. به گفته این نهاد، کارمزدهای پایین تراکنشهای رمزارزی باعث میشود تا بخش بیشتری از کمکهای مالی مستقیما صرف تامین غذا و کمکرسانی شود. علاوه بر این، سرعت انجام تراکنشها در شبکههای بلاکچینی بسیار بالاست و برخلاف سیستمهای سنتی که روزها زمان میبرد، در عرض چند دقیقه انجام میشود. همچنین کمکهای رمزارزی از نظر مالیاتی نیز قابل کسر هستند؛ یعنی اهداکنندگان میتوانند از آن برای جبران مالیات بر سود سرمایه خود استفاده کنند.
سازمان برنامه جهانی غذای سازمان ملل از مدتها پیش استفاده از فناوری بلاکچین را در قالب پروژهای به نام بیلدینگ بلاکس (Building Blocks) آغاز کرده است. این پروژه کمکهای غذایی را از طریق کیف پول دیجیتال مستقیما به پناهجویان میرساند. به گفته مسئولان این سازمان، این روش باعث شده هزینههای تراکنش تا ۹۸٪ کاهش یابد، خطر تقلب بهشدت پایین بیاید و نیازی به استفاده از بانکهای محلی وجود نداشته باشد.
در حالی که سازمان برنامه جهانی غذا در آمریکا از تصمیم خود برای دریافت کمکهای رمزارزی خبر داده، روز چهارشنبه گزارشاتی مطرح شد مبنی بر اینکه کاخ سفید قصد دارد بخشی از بودجه قطع شده برنامه جهانی غذا سازمان ملل را بازگراند. با این حال، ظاهرا دولت آمریکا از این سازمان خواسته تا برخی از برنامههایش در کشورهای خاص را مورد بازنگری قرار دهد.