امروز، ۹ جولای (۱۸ تیر)، لحظهای مهم و کمسابقه در واشنگتن رقم میخورد. در شرایطی که دونالد ترامپ تلاش میکند آمریکا را به پایتخت جهانی ارزهای دیجیتال تبدیل کند، حوزه کریپتو، به یکی از محورهای اصلی قانونگذاری در پایتخت آمریکا تبدیل شده است.
به گزارش میهن بلاکچین، برد گارلینگهاوس (Brad Garlinghouse)، مدیرعامل ریپل (Ripple)، امروز در کنگره آمریکا حاضر میشود تا در جلسه استماع کمیته بانکی سنا شهادت دهد. همزمان، بحث مالیات دوباره در محافل قانونگذاری به موضوعی داغ تبدیل شده است. مدیرعامل ریپل، پیش از جلسه استماع کمیته بانکداری سنای ایالات متحده در ۹ جولای، شهادت کتبی کامل خود را منتشر کرد. گارلینگهاوس پیروزی قانونی ریپل در برابر کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) را به عنوان یک عامل تغییر دهنده بازی توصیف کرد.
شهادت گارلینگهاوس در سنا؛ تمرکز مجلس بر ساختار بازار ارزهای دیجیتال
در این جلسه که با عنوان «از والاستریت تا وب ۳: ساختن بازارهای دارایی دیجیتال آینده» برگزار میشود، چهرههای مهم صنعت کریپتو حضور دارند؛ انتظار میرود نتایج این گفتگوها، مسیر آینده قانونگذاری در حوزه داراییهای دیجیتال را مشخص کند.
این جلسه به میزبانی زیرکمیته مؤسسات مالی و داراییهای دیجیتال در مجلس سنای آمریکا برگزار میشود؛ این زیرکمیته بهدنبال تصویب قوانین جدید برای نظارت بر صنعت کریپتو است.
در کنار گارلینگهاوس، افرادی مانند سامر مرسینگر (Summer Mersinger) از انجمن بلاکچین (Blockchain Association)، دن رابینسون (Dan Robinson) از پارادایم (Paradigm) و جاناتان لوین (Jonathan Levin) از چینالیسیس (Chainalysis)، نیز در این نشست حضور دارند.
گارلینگهاوس، در شبکه اجتماعی X اعلام کرده که آمریکا نیاز به قانونگذاری منطقی و سازنده در حوزه بازار کریپتو دارد؛ او گفته که این قوانین باید میان نوآوری و محافظت از کاربران، تعادل ایجاد کنند.
حضور گارلینگهاوس، نشان میدهد ریپل که تا پیش از این درگیر دعوای حقوقی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بود، اکنون میخواهد نقش شریک قانونگذار را بازی کند. این جلسه نشان میدهد که ریپل از دفاع در دادگاه، به مذاکره در کنگره رسیده است.
ریپل، بهتازگی از درخواست تجدیدنظر در پرونده با این کمیسیون صرفنظر کرده و انتظار میرود SEC نیز همین مسیر را دنبال کند.
بحث مجلس سنا درباره وضعیت کالایی توکنها
مجلس سنای آمریکا، همچنین قصد دارد درباره وضعیت قانونی توکنهایی مثل XRP تصمیمگیری کند. نمایندگان میخواهند بررسی کنند که آیا این توکنها میتوانند بهعنوان کالای دیجیتال شناخته شوند یا نه.
در این جلسه، ویژگیهای این توکنها با کالاهای سنتی مقایسه میشود و اگر سنا این توکنها را کالای دیجیتال تشخیص دهد، امکان ایجاد ابزارهای مالی جدید فراهم خواهد شد.
این تصمیم میتواند مسیر را برای تصویب ETFهای آلت کوین هموار کند؛ چنین ETFهایی به سرمایهگذاران اجازه میدهند بهصورت قانونی در آلت کوینها سرمایهگذاری کنند.
ورود ETFهای آلت کوین، میتواند میلیاردها دلار سرمایه نهادی را وارد بازار کریپتو کند و باعث پذیرش گستردهتر آن در میان مردم شود.
رسیدگی به اختلاف SEC و CFTC: چه قانونی تصویب میشود؟
در سوی دیگر این تحولات، قانونگذاران آمریکا دوباره به این سؤال مهم برگشتهاند که کدام نهاد مسئول نظارت بر ارزهای دیجیتال است؛ اختلاف میان SEC و کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده (CFTC)، همچنان یکی از مسائل اصلی قانونگذاری در این حوزه است.
سناتورها تیم اسکات (Tim Scott)، سینتیا لومیس (Cynthia Lummis) و روبن گالیگو (Ruben Gallego)، مدیریت بحثهای امروز را بر عهده دارند؛ آنها میخواهند مواضع سنا را با «هفته کریپتو» مجلس نمایندگان که از ۱۴ جولای (۲۳ تیر) آغاز میشود، هماهنگ کنند.
در هفته کریپتو، نمایندگان مجلس درباره همین لوایح بحث میکنند و ممکن است درباره نسخه نهایی آنها رأیگیری شود.
از زمانی که ترامپ از لایحه جینیِس (GENIUS) حمایت کرد، روند تصویب آن سرعت گرفته و این لایحه از رقیب خود پیشی گرفته است.
لایحه GENIUS در مجلس سنا تصویب شده و بهدنبال ایجاد چارچوبی برای فعالیت استیبل کوینها است. این لایحه شامل الزامات ذخیرهای و دریافت مجوز فدرال برای صادرکنندگان است.
در مقابل، لایحه کلریتی (CLARITY) که هنوز در مرحله پیشنویس قرار دارد، پیشنهاد میکند مسئولیت نظارت بر بیشتر داراییهای دیجیتال به CFTC واگذار شود و نقش SEC کاهش یابد.
بازگشت موضوع مالیات به گفتگوهای کریپتویی
در حالی که موضوع ساختار بازار رمزارزها توجه بیشتری جلب کرده، امروز زیرکمیته نظارت مجلس بر سیاست مالیاتی نیز جلسهای با موضوع «تبدیل آمریکا به پایتخت جهانی ارزهای دیجیتال» برگزار میکند.
در این جلسه، طرحی مطرح شده که معاملات کریپتویی کمتر از ۳۰۰ دلار (تا سقف سالانه ۵,۰۰۰ دلار)، از مالیات بر سود سرمایه معاف شوند؛ این طرح بهدنبال آن است که استفاده روزمره از ارزهای دیجیتال، بدون عواقب مالیاتی ممکن شود.
در این طرح همچنین پیشنهاد شده درآمدهای حاصل از استیکینگ و ماینینگ، تا زمان فروش یا خرج کردن ارزهای دیجیتال، مشمول مالیات نشوند. این رویکرد بر اساس این استدلال مطرح شده که سود تحققنیافته نباید مشمول مالیات شود.
سناتور سینتیا لومیس، نیز تلاش دارد اصلاحات مالیاتی مرتبط با ارزهای دیجیتال را احیا کند. او پس از ناکامی در افزودن اصلاحیه به لایحه بودجه ترامپ، لایحهای مستقل برای اصلاح قوانین مالیاتی ارائه کرده است.
این لایحه همچنین پیشنهاد میدهد قوانین مرتبط با قرضدهی اوراق بهادار به ارزهای دیجیتال نیز تعمیم یابد تا وضعیت قراردادهای قرضدهی توکنها مشخصتر شود.
این طرح هنوز در مرحله پیشنویس است، اما سناتور لومیس اعلام کرده از نظرات عمومی استقبال میکند و تأکید کرده که برای تصویب این لایحه در کمیته مالی سنا، به حمایت دو حزبی نیاز دارد.