کریپتو کده

شبکه ریپل چیست؟ آشنایی با شبکه Ripple و رمزارز XRP

ریپل یک شبکه و پروتکل پرداخت دیجیتال مبتنی‌بر بلاک چین است. می‌توان گفت ریپل یک سیستم پرداخت در دنیای بلاکچین است و مانند سیستم سوئیفت عمل می‌کند. از ریپل برای انتقال پول در سراسر جهان استفاده می‌شود. شبکه ریپل بیشتر خدمات خود را به بانک‌ها و واسطه‌های مالی که قصد دارند مبادلات خود را در سراسر جهان با انواع ارزهای مختلف انجام دهند، ارائه می‌دهد. کاربران حوزه بلاکچین شرکت ریپل را با نام رمزارز آن یعنی XRP می‌شناسند؛ اما XRP تنها یکی از محصولات شرکت ریپل است. هدف XRP این است که به عنوان یک مکانیسم میانی مبادله بین دو ارز یا شبکه عمل کند و به نوعی به عنوان یک نوع رمزارز در لایه تسویه موقت نهادهای مالی محسوب می‌شود. شبکه ریپل با سایر شبکه‌های بلاکچینی تفاوت‌های عمده‌ای دارد. در این مقاله به این می‌پردازیم که شبکه ریپل چیست و چگونه کار می‌کند. سپس به بررسی سرویس‌ها، نقشه راه، تیم سازنده، همکاری‌ها، توکن XRP، نحوه خرید، فروش و ذخیره‌سازی آن می‌پردازیم. بخش پایانی نیز اختصاص به داستان شکایت SEC و پیروزی ریپل دارد. با میهن بلاکچین همراه باشید.

موارد مهم مقاله:
•ریپل یک شبکه و پروتکل پرداخت دیجیتال مبتنی‌بر بلاک چین است.
•رمزارز XRP ارز دیجیتال بومی شبکه ریپل است و از آن به منظور انجام پرداخت‌های جهانی استفاده می‌شود.
•تراکنش‌ها در شبکه ریپل در ۵ ثانیه تایید می‌شوند و کارمزد بسیار پایینی دارند.
•سیستم پرداخت ریپل عمدتا توسط بانک‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما سرمایه‌گذاران خرد نیز می‌توانند با استفاده از XRP ترید کنند.
•رمزارز XRP محصول سرویس xRapid است و در سایر سرویس‌های شرکت ریپل قابل استفاده نیست.
•سرویس xCurrent بیش‌ترین کاربرد را در بین تمامی محصولات ریپل دارد.
•شکایت کمیسیون SEC از شرکت ریپل به مرحله پایانی خود رسید و رای دادگاه این شد که XRP اوراق بهادار نیست.

این مقاله در تاریخ ۲۵ تیر ماه ۱۴۰۲ به‌روز‌رسانی شده است.

شبکه ریپل چیست؟

شبکه ریپل چیست؟
منبع: blog.uwgb

اولین مساله‌ای که باید در جواب سوال ریپل چیست به آن پاسخ دهیم، این است که ریپل یک شرکت بزرگ آمریکایی است که شبکه ریپل و ارز دیجیتال XRP یکی از محصولات آن محسوب می‌شود. شبکه ریپل یک پروتکل متن باز است که برای امکان انجام تراکنش‌های سریع و ارزان طراحی شده است.

برخلاف بیت کوین که به عنوان یک سیستم پرداخت همتا‌به‌همتا طراحی شده، Ripple برای انجام تراکنش‌های بین‌المللی در سراسر جهان ایجاد شده است. در شبکه Ripple می‌توان ارزهای فیات و انواع ارزهای دیجیتال را با یکدیگر مبادله کرد.

شبکه ریپل رمز‌ارز مخصوص خود به نام XRP را دارد که می‌تواند در پلتفرم آن مورد استفاده قرار گیرد و با هر ارز یا دارایی دیجیتال قابل تعویض است؛ اما استفاده از XRP مستقل از شبکه ریپل است. برای انجام یک مبادله جهانی بین ارزهای مختلف نیازی به XRP وجود ندارد. بنابراین، ارزش شبکه ریپل در رمزارز XRP نیست، بلکه در خود شبکه و توانایی آن برای انتقال سریع دارایی‌ها، در سراسر جهان است. در واقع می‌توان گفت این شبکه به عنوان رقیبی برای سیستم‌های پرداخت موجود مانند سوئیفت (Swift) عمل می‌کند.

تفاوت ریپل و XRP چیست؟

تفاوت ریپل و XRP چیست؟
منبع: ripple.com

ریپل در سپتامبر سال ۲۰۱۲ (شهریور ۱۳۹۱) با نام OpenCoin و با هدف ساخت شبکه پرداخت و مبادله (RippleNet) بر روی یک پایگاه داده و دفتر کل توزیع شده به نام XRP Ledger تاسیس شد. نام آن یک سال پس از فعالیت به Ripple Labs تغییر یافت. 

اکثر فعالان حوزه رمزارزها تصور می‌کنند ریپل و XRP با هم یکسان هستند و کاربردی مشابه دارند؛ اما این دو محصول با یکدیگر متفاوت هستند و کاربردهای متفاوتی دارند. XRP یک ارز دیجیتال است؛ در حالی که ریپل یک شرکت انتفاعی است که به ترویج استفاده و توسعه XRP، نرم افزار پشت آن (XRP Ledger) و بسیاری از پروژه‌هایی که هدف آنها تسهیل انجام تراکنش‌های جهانی است، می‌پردازد.

هدف شبکه Ripple چیست؟

هدف اصلی شرکت Ripple اتصال بانک‌ها، سیستم‌های پرداخت و صرافی‌های دارایی‌های دیجیتال برای پرداخت سریع‌تر و مقرون به صرفه جهانی است. به عبارت ساده‌تر ریپل قصد دارد یک شبکه پرداخت امن و غیرمتمرکز برای بانک‌ها و موسسات مالی ایجاد کند. شبکه ریپل جایگزینی مناسب برای سیستم پرداخت‌های بین‌المللی فعلی است که توسط اکثر بانک‌ها، به‌منظور ارتباطات مالی بین بانکی در سراسر جهان استفاده می‌شود.

یکی از تفاوت‌های ریپل با سایر شبکه بلاکچینی در این است که قصد دارد به بانک‌ها و موسسات مالی کمک کند که تبادلات بین‌المللی خود را از طریق این شبکه به انجام برسانند. در حالی که سایر شبکه‌های بلاکچینی مانند بیت کوین با هدف حذف واسطه‌ها، بانک‌ها، موسسات مالی و ایجاد یک روش جدید در پرداخت ایجاد شده‌اند. استفاده از شبکه ریپل برای پرداخت‌های بین‌المللی چندین مزیت مهم دارد:

  • انجام تراکنش‌های مالی در کمتر از چند دقیقه (انجام تراکنش‌ها با استفاده از روش‌های سنتی مانند سوئیفت تا یک هفته به طول می‌انجامد)
  • بیشترین میزان مبادلات مالی در شبکه ریپل کارمزدی کمتر از ۱ سنت دارد.
  • استفاده از این شبکه به موسسات مالی اجازه می دهد از رمزارز XRP برای انجام هرگونه تراکنش‌های مالی استفاده کنند.

محصولات شرکت Ripple چیست؟

محصولات شرکت Ripple چیست؟

در حال حاضر شرکت ریپل دارای ۳ محصول اصلی به نام‌های xRapid، xCurrent و xVia است. تمامی محصولات شرکت ریپل بر روی یک پلتفرم پرداخت به نام RippleNet کار می‌کنند. شهرت شبکه ریپل بیش‌تر به خاطر پروتکل پرداخت دیجیتالی آن است تا رمزارز XRP. ریپل به عنوان یک پلتفرم توزیع شده، همتا به همتا و متن باز عمل می‌کند که بستر انتقال هر نوعی از پول مانند دلار، ین، لایت کوین و بیت کوین را فراهم می‌کند. در ادامه ۳ محصول شرکت Ripple را معرفی می‌کنیم.

xRapid

به طور خلاصه، xRapid یک راه حل نقدینگی براساس تقاضا است که از XRP به عنوان پل ارتباطی ارزی بین چند ارز فیات استفاده می‌کند. XRP و xRapid هر دو به دفتر کل XRP متکی هستند. به عبارت ساده‌تر xRapid یکی از محصولات ریپل است که به‌منظور حل مشکلات نقدینگی در انجام معاملات بانکی از آن استفاده می‌شود. xRapid برای انجام تراکنش‌ها از رمزارز XRP استفاده می‌کند و کاربرد اصلی این رمزارز در این محصول شرکت ریپل است. 

برای درک بهتر عملکرد xRapid از یک مثال ساده استفاده می‌کنیم. فرض کنید شخصی از استرالیا می‌خواهد ۱۰۰ دلار برای شخصی در هند بفرستد. شخص اول پول را از طریق یک موسسه مالی به نام FIN منتقل می‌کند. به منظور انجام تراکنش، FIN از راه حل xRapid برای ایجاد ارتباط با صرافی‌ها، در کشور مبدا و مقصد استفاده می‌کند. به این ترتیب ۱۰۰ دلار تبدیل به ارز دیجیتال XRP می‌شود، به آدرس مقصد انتقال پیدا می‌کند و در مقصد تبدیل به روپیه هند می‌شود. تمامی این تراکنش‌ها فقط در عرض چند ثانیه اتفاق می‌افتد و با بهترین نرخ تبدیل انجام می‌پذیرد.

یکی از مهم‌ترین نکات برای استفاده بیش‌تر موسسات مالی از xRapid افزایش نقدینگی رمزارز XRP در صرافی‌های بزرگ است. به عبارت ساده‌تر استفاده گسترده از این روش توسط بانک‌ها و موسسات مالی، مستلزم پذیرش هرچه بیش‌تر ارز دیجیتال XRP در تمامی صرافی‌ها است.

xCurrent

xCurrent راه حلی است که برای ارائه تسویه و ردیابی فوری پرداخت‌های مرزی بین اعضای RippleNet طراحی شده است. برخلاف xRapid، راه حل xCurrent مبتنی بر دفتر کل XRP نیست و به طور پیش‌فرض از رمزارز XRP استفاده نمی‌کند.

xCurrent دفتر کل توزیع‌شده به اسم اینترلجر (Interledger) ساخته شده است که توسط ریپل به عنوان پروتکلی برای اتصال دفترهای مختلف یا شبکه‌های پرداخت طراحی شده است. کاربرد اصلی xCurrent استفاده از آن برای انتقال ارزهای فیات است؛ اما این شبکه از تراکنش‌های ارزهای دیجیتال نیز پشتیبانی می‌کند. شایان ذکر است که در حال حاضر اکثر شرکت‌هایی که با ریپل همکاری دارند، از محصول xCurrent این شرکت استفاده می‌کنند. بنابراین عقد قراردادهای مختلف توسط ریپل، تاثیر چندانی بر قیمت XRP ندارد.

xVia

xVia یک رابط استاندارد مبتنی بر API است که به بانک‌ها و سایر ارائه‌دهندگان خدمات مالی اجازه می‌دهد تا در یک چارچوب واحد تعامل داشته باشند. xVia به بانک‌ها این امکان را می‌دهد تا از طریق شرکای بانکی دیگری که به RippleNet متصل هستند، پرداخت‌هایی را ایجاد کنند و همچنین به آنها امکان می‌دهد فاکتورها یا سایر اطلاعات را به معاملات خود ضمیمه کنند.

شبکه ریپل چگونه کار می‌کند؟

شبکه ریپل چگونه کار می‌کند؟

شبکه ریپل مانند بیت کوین از الگوریتم اجماع گواه اثبات کار (POW) و یا مثل اتریوم از الگوریتم اجماع گواه اثبات سهام (POS) استفاده نمی‌کند. ریپل از الگوریتم اجماع مخصوص به خود به نام RPCA استفاده می‌کند. تمامی افراد می‌توانند در شبکه ریپل به عنوان یک نود اعتبار‌سنج فعالیت کنند؛ اما شبکه ریپل تنها به شرکت‌کنندگان منتخب شبکه اجازه می‌دهد تا به اعتبارسنجی تراکنش‌ها و ایمن‌سازی شبکه کمک کنند. بیش از ۱۵۰ نود اعتبارسنج در این شبکه فعالیت می‌کنند و به عنوان لیست نودهای منحصر‌به‌فرد یا (UNL) شناخته می‌شوند.

نودهای شبکه با رسیدن به اجماع تصمیم می‌گیرند که کدام تراکنش اول ایجاد شده است. این کار را با یک نظرسنجی برای تعیین اکثریت آرا انجام می‌دهند. تایید تراکنش‌ها تقریبا بلافاصله انجام می‌شود و حدودا پنج ثانیه طول می‌کشد. از آنجایی که هیچ نهاد مرکزی وجود ندارد که تصمیم بگیرد چه کسی می‌تواند نود ایجاد کند و تراکنش‌ها را تایید کند، پلتفرم ریپل به عنوان پلتفرمی غیرمتمرکز در نظر گرفته می‌شود.

مکانیسم اجماع ریپل با سایر شبکه‌های بلاکچینی متفاوت است. در این شبکه تمامی نودها به یکدیگر متصل هستند و به محض این که یک تراکنش توسط تعداد مشخصی از نودها مورد پذیرش قرار بگیرد، تراکنش انجام می‌شود. به عبارت ساده‌تر برای انجام یک تراکنش در شبکه Ripple نیازی به اجماع بین تمامی نودها نیست؛ بلکه زمانی که بیش از ۸۰ درصد از UNL‌ها تراکنش‌ها را تایید کنند، تراکنش انجام می‌پذیرد.

ریپل لیست تمام تراکنش‌ها در IOU (مدرکی که میزان بدهی را در خود ثبت می‌کند) را که با یک ارز معین انجام شده است، برای هر کاربر یا Gateway نگه می‌دارد. IOU و جریان‌های معاملاتی که بین کیف پول‌های ریپل رخ می‌دهد، به طور عمومی در فهرست شبکه ریپل موجود است.

ریپل از واسطه‌ای به نام Gateway استفاده می‌کند که به عنوان لینکی در زنجیره اعتماد بین دو طرفی عمل می‌کند که قصد انجام یک تراکنش را دارند. گیت‌وی به عنوان واسطه اعتباری عمل می‌کند که در سراسر شبکه ریپل، ارزها را به آدرس‌های عمومی ارسال و از آنها دریافت می‌کند. هر شخص یا بیزینسی می‌تواند یک گیت‌وی را ثبت کرده و باز کند و از طریق آن، مجوز تقاضا برای عمل به عنوان واسطه تبادل ارزها، حفظ نقدینگی و انتقال پرداخت‌ها روی شبکه را دریافت کند.

دفتر کل توزیع شده ریپل در سال ۲۰۱۲ و با نام RCL ایجاد شد. RCL بعدا به دفتر کل XRP یا XRP Ledger تغییر نام یافت. ارز دیجیتال XRP رمزارز بومی شبکه ریپل است و تمامی اطلاعات تراکنش‌های آن بر روی دفتر کل این شبکه ذخیره می‌شود. XRPL یک دفتر کل توزیع شده متن‌باز است و تراکنش‌ها توسط نودهای شبکه و از طریق سازوکار اجماع آن تایید و در این دفتر کل ثبت می‌شوند.

نقشه راه شبکه ریپل

نقشه راه شبکه ریپل
منبع: desosa.nl

شبکه ریپل نقشه راه مدونی ارائه نداده است؛ اما افزایش ظرفیت دیتابیس، امکان دسترسی کلاینت‌ها، بهبود دسترسی به سرویس‌های ریپل، افزودن دبیت کارت، بهبود سرویس‌های سایت و ایجاد امکان ارتباط با سایر رمزارزها از اهدافی بوده که شبکه ریپل به آنها دست یافته است. 

همچنین بنیاد XRPL در ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰ با هدف تسریع در توسعه و پذیرش دفتر کل غیرمتمرکز XRP تاسیس شد. بنیاد XRPL قصد دارد که با کمک به توسعه‌دهندگانی که قصد دارند از XRP Ledger استفاده کنند، به رشد شبکه ریپل کمک کند.

معرفی تیم توسعه‌دهنده ریپل

معرفی تیم توسعه‌دهنده ریپل

ایده اصلی شکل‌گیری ریپل توسط بنیان‌گذاران آن جد مک‌کالب (Jed McCaleb) و کریس لارسن (Chris Larsen) ارائه و توسط آرتور بریتو (Arthur Britto) و دیوید شوارتز (David Schwartz) ساخته شد. آنها برای توسعه شبکه ریپل از طرح رایان فوگر (Ryan Fugger) استفاده کردند. فوگر در سال ۲۰۱۲ سیستمی به نام OpenCoin ایجاد کرده بود که در نهایت و در سال ۲۰۱۳ به ریپل تبدیل شد. برد گارلینگ هاوس (Brad Garlinghouse) در سال ۲۰۱۵ به عنوان مدیر ارشد عملیات به ریپل پیوست و سپس توسط کریس لارسن در دسامبر سال ۲۰۱۶، به مقام مدیرعامل ارتقاء سمت یافت.

در سال ۲۰۱۴ اختلافات جد مک کالب با اعضای شرکت و رویکردهای کریس لارسن باعث شد که او از تیم ریپل جدا شود. دلیل جدایی جد مکالب این است که به عقیده او شرکت ریپل از اهداف خود فاصله گرفته است. جد مک کالب پس از جدایی از ریپل به رقیب آن یعنی شرکت استلار پیوست و اکنون به‌عنوان یکی از بنیان‌گذران استلار در حال فعالیت است.

آشنایی با سرمایه‌گذاران شبکه ریپل

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ موسسه مالی و بانک در بیش از ۵۵ کشور جهان از خدمات مالی شبکه RippleNet استفاده می‌کنند. از مهم‌ترین همکاری های ریپل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Santander (USA)
  • Canadian Imperial Bank of Commerce (Canada)
  • Kotak Mahindra Bank (India)
  • Itaú Unibanco (Brazil)
  • IndusInd (India)
  • InstaReM (Singapore)
  • BeeTech (Brazil)
  • Zip Remit (Canada)
  • LianLian (China)
  • RAKBANK (U.A.E.)
  • IFX (U.K.)
  • TransferGo (U.K.)
  • Currencies Direct (U.K.)
  • Airwallex (Australia)
  • SEB (Sweden) 
  • SBI Remit (Japan)

رمزارز XRP چیست؟

منبع: themarketperiodical

ارز دیجیتال XRP به عنوان پل ارتباطی با سایر ارزها عمل می‌کند. به عبارت ساده‌تر با استفاده از رمزارز XRP می‌توان انواع ارزها مانند ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال دیگر را به یکدیگر تبدیل کرد. تمامی ۱۰۰ میلیارد واحد رمزارز XRP در ژانویه ۲۰۱۳ منتشر و به شرح زیر تخصیص یافت:

  • ۲۰ درصد بین بنیان‌گذارن شبکه ریپل توزیع شد. ۹.۵ میلیارد واحد به کریس لارسن و جد مک کالب اختصاص یافت و آرتور بریتو ۱ میلیارد XRP دریافت کرد.
  • ۷۷.۸ درصد  به بنیاد ریپل اختصاص پیدا کرد.
  • ۰.۲ درصد به صورت ایردراپ و پاداش بین اعضای شبکه ریپل توزیع شد.

در سال ۲۰۱۴، کریس لارسن ۷ میلیارد واحد از XRP‌های خود را به یک بنیاد خیریه اهدا کرد. همچنین جد مک‌کالب ۲ میلیارد ازتوکن‌های XRP خود را به یک صندوق خیریه اختصاص داد. در سال ۲۰۱۴ و پس از خروج مک‌کالب از پروژه ریپل، مقرر شد که باقی رمزارزهای XRP او در یک حساب نگهداری شده و طبق یک برنامه ماهانه آزاد شود. طبق توافق‌نامه مک‌کالب می‌تواند روزانه به میزان ۱ درصد از حجم معاملات XRP، توکن‌های خود را به فروش برساند. 

به گزارش میهن بلاکچین عرضه کل این رمز‌ارز ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ واحد است که از این مقدار حدود ۵۰,۷۹۶,۰۰۰,۰۰ واحد XRP در گردش است. در زمان نگارش این مقاله، قیمت XRP برابر با ۰.۴۱ دلار است. توکن ریپل از نظر ارزش بازار، رتبه ۶ را در میان ارزهای دیجیتال دارد. ارزش کل بازار این توکن بیش از ۲۰ میلیارد دلار است و حجم معاملات آن در ۲۴ ساعت گذشته، حدود ۱.۳ میلیارد دلار بوده است. این رمزارز در تاریخ ۱ خرداد ۱۳۹۳ کمترین قیمت خود یعنی ۰.۰۰۲۶ دلار و در تاریخ ۱۷ دی ۱۳۹۶ بیش‌ترین قیمت خود یعنی ۳.۴ دلار را ثبت کرده است.

در کدام صرافی‌ها می‌توان رمزارز XRP را خریداری کرد؟

ارز دیجیتال XRP علاوه‌بر شبکه ریپل بر بستر شبکه BNB Chain و با استاندارد BEP20 نیز ایجاد شده است. این ارز دیجیتال را می‌توان از صرافی‌های متمرکز بایننس، Gate.io، کوکوین، MEXC ،LBank، هوبی، کوینکس و کراکن خریدارای کرد. همچنین ریپل می‌توان را ازصرافی‌های غیر‌متمرکز سوشی سواپ و پنکیک سواپ نیز تهیه کرد.

معرفی کیف پول‌های مناسب برای نگهداری رمزارز XRP 

رمزارز ریپل را می‌توان در کیف پول‌های نرم‌افزاری تراست ولت، کوینومی، فری ولت، اتمیک ولت و اکسودس نگهداری کرد. همچنین می‌توان این رمزارز را در کیف پول‌ سخت‌افزاری لجر نیز ذخیره کرد. مد نظر داشته باشید برای انجام تراکنش در کیف پول ریپل، ۲۰ واحد رمزارز XRP در کیف پول شما قفل می‌شود. بنابراین سعی کنید از یک کیف پول برای ذخیره‌سازی و انجام تراکنش در شبکه ریپل استفاده کنید.

آیا ریپل غیرمتمرکز است؟

آیا ریپل غیرمتمرکز است؟

یکی از بزرگ‌ترین سوالاتی که هنوز در فضای کریپتو مطرح است، متمرکز یا غیرمتمرکز بودن ریپل است. عده‌ای معتقدند ریپل متمرکز است و عده‌ای می‌گویند ریپل حتی از بیت کوین هم غیرمتمرکزتر است. به طور کلی برای بررسی متمرکز بودن یا نبودن یک رمز ارز، فاکتورهای متعددی باید مورد بررسی قرار بگیرند.

رمز ارز شبکه ریپل یا همان XRP، پس از بررسی این فاکتورها زیاد سربلند بیرون نمی‌آید. برای مثال تنها یک نهاد، یعنی همان شرکت ریپل، بیش از ۵۰ درصد قدرت رای شبکه را در اختیار دارد. از طرف دیگر، ۷۸ درصد کوین‌های موجود متعلق به صد آدرس ثروتمند این شبکه است (که شرکت ریپل ثروتمندترین آنها است).

علاوه بر این‌ها اگر بخواهیم XRP را با بیت کوین مقایسه کنیم، در شبکه بیت کوین ماینرها پاداش استخراج دریافت می‌کنند ولی در شبکه ریپل هیچ پاداش انگیزشی در کار نیست. با توجه به فاکتورهایی از این دست، می‌توان گفت که رمز‌ارز XRP، تقریبا به طور کامل تحت کنترل شرکت ریپل است.

شکایت رسمی SEC از ریپل

شکایت رسمی SEC از ریپل

در تاریخ ۲۲ دسامبر سال ۲۰۲۰، کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا از ریپل لبز و مدیران عامل قبلی و کنونی آن یعنی کریستین لارسن و بردلی گارلینگهوس برای جذب بیش از ۱.۳۸ میلیارد دلار سرمایه از طریق فروش XRP از سال ۲۰۱۳ تاکنون شکایت کرد. اولین پیامد این اقدام SEC بسیار سریع و شدید بود. ۲۴ ساعت پس از ارائه این شکایت، قیمت XRP تقریبا ۲۵ درصد کاهش یافت.

کمیسیون SEC در شکایت خود، الگوی ساده‌ای از فروش XRP را عنوان کرد که در SEC ثبت نشده بود و به دنبال معافیت از ثبت نیز نبوده است. از دید کمیسیون SEC این اقدام ریپل، فروش غیرقانونی اوراق بهادار ثبت نشده و خارج از معافیت تحت بند ۵ قانون اوراق بهادار بوده است.

در این شکایت، تعریف کلی ارزهای دیجیتال و جزییات تاریخچه ریپل و اقدامات بازاریابی آن در خصوص XRP بیان شده و نشان داده شده است که XRP چگونه از نظر کمیسیون SEC مطابق با المان‌های تست قرارداد سرمایه‌گذاری هاوی (Howey) است.

این شکایت همچنین در صدد آن بوده است تا نقش لارسن و گارلینگ هوس را در فروش XRP نشان دهد. می‌توان گفت حضور مداوم و نقش شرکت ریپل به ویژه سود هنگفت مالکیت XRP، دلیل و مدرک محکمی از این موضوع است که سودآوری XRP به شدت به اقدامات ریپل متکی‌ است. تمام این موارد به این واقعیت اشاره می‌کنند که بر اساس تست هاوی، XRP یک اوراق بهادار است.

در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰ گارلینگ هاوس در توییتر، اقدام برنامه‌ریزی‌شده SEC را محکوم کرد و به انتقاد از آن در خصوص تلاش برای محدودسازی نوآوری و اقدامات در صنعت ارزهای دیجیتال به بیت کوین و اتر پرداخت. مدتی پس از آن، استوارت آلدروتی مشاور ارشد ریپل با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۵، دولت XRP را یک ارز دیجیتال تعیین کرده است و نه اوراق بهادار، به این موضوع پاسخ داد.

پس از ماه‌ها کشمکش میان کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا (SEC) و ریپل لبز (Ripple Labs)، چندی پیش به نظر می‌رسید که هر دو طرف برای پایان دادن به این پرونده به توافق رسیده‌اند و پیشنهاد مشترکی را به دادگاه ارائه دادند که به موجب آن دسترسی به اسناد محرمانه پرونده پیدا کنند. براساس توافقات آن زمان بین ریپل و کمیسیون SEC، درخواست هر دو طرف درگیر در این شکایت این بود که تمامی اسناد و مدارک محرمانه و مهر و موم شده در یک مجموعه خلاصه به دادگاه ارائه شود و برای بررسی و مشورت بر سر این اسناد نیز وقت کافی در اختیار طرفین قرار داده شود. با توجه به این تحولات در پرونده ریپل، انتظار می‌رفت پرونده SEC علیه ریپل در سال ۲۰۲۳ به پایان برسد که این اتفاق رخ داد.

در چند ماه اخیر اتفاقات دیگری هم رخ داد که در نهایت پس از دو سال منجر به صدور رای دادگاه در مورد پرونده ریپل و اوراق بهادار نبودن XRP شد. مهم‌ترین اتفاق را می‌توان رد درخواست SEC برای مهر و موم کردن تمام اسناد مربوط به سخنرانی ژوئن سال ۲۰۱۸ ویلیام هینمن (William Hinman)، رییس سابق این کمیته دانست. با توجه به جزئیات این مدارک،‌ این رای موفقیت بزرگی برای ریپل بود.

اگر به جزئیات حکم دادگاه ریپل و تاثیر این حکم روی شرایط سایر پروژه‌های درگیر با SEC علاقه‌مند هستید،‌ ما در مقاله‌ای به این موضوع پرداخته‌ایم که می‌توانید آن را مطالعه کنید. پس از پیروزی ریپل،‌ شاهد لیست‌شدن XRP در صرافی‌های مختلف و افزایش شدید حجم معاملات آن هستیم.

سوالات متداول (FAQ)

پرسش و پاسخ میهن بلاکچین
  • ریپل چیست؟
    ریپل یک شبکه پرداخت جهانی است که به بانک‌ها و موسسات مالی امکان می‌دهد به سرعت و با کارمزد بسیار پایین مبادلات خود را در سراسر دنیا به انجام برسانند.
  • نماد ارز دیجیتال ریپل چیست؟
    ارز دیجیتال شبکه ریپل با نماد XRP نشان داده می‌شود و از آن برای انجام مبادلات بین موسسه‌های مالی استفاده می‌شود. 
  • برای اجرای نود اعتبارسنج در شبکه ریپل چه مقدار باید هزینه کرد؟
    اجرای نود اعتبار سنج نیاز به هیچگونه هزینه یا XRP ندارد. همچنین برای استخراج ریپل نیاز به هیچگونه دستگاه استخراجی نیست و تمامی کوین‌های آن یکجا ایجاد شده است. فرایند اعتبار‌سنجی در شبکه ریپل توسط لیست نودهای منحصر‌به‌فرد یا (UNL) اتفاق می‌افتد. بنابراین سایر نودها نمی‌توانند در فرایند اعتبار‌سنجی مشارکت داشته باشند.
  • آیا ریپل متمرکز است؟
    تقریبا بیش از ۸۰ درصد از رمز ارزهای XRP در اختیار بنیاد ریپل بوده و فرایند اعتبارسنجی در این شبکه توسط نودهای تایید‌شده این بنیاد انجام می‌شود. بنابراین می‌توان گفت ریپل به طور کامل متمرکز و تحت کنترل شرکت ریپل است.

جمع بندی

شبکه ریپل یکی از پرحاشیه‌ترین شبکه‌های بلاکچینی است. شبکه ریپل برخلاف سایر بلاکچین‌ها خدمات خود را به بانک‌ها و موسسات مالی ارائه می‌دهد. در واقع موسسات مالی مهم‌ترین مشتریان ریپل هستند. همچنین شکایت SEC از ریپل باعث شد تا مشکلات زیادی برای این شبکه ایجاد شود؛ اما این پرونده بعد از دو سال با پیروزی ریپل به پایان رسید. همچنین با وجود این پرونده همچنان موسسات مالی بسیاری از RippleNet برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند. در این مقاله به این پرداختیم که شبکه ریپل چیست و چگونه کار می‌کند. سپس به بررسی سرویس‌ها، نقشه راه، تیم سازنده، همکاری‌ها، توکن XRP، نحوه خرید، فروش و ذخیره‌سازی آن پرداختیم. نظر شما درباره شبکه ریپل چیست؟ به نظر شما این شبکه در آینده چه جایگاهی در پرداخت‌های مالی خواهد داشت؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع
ripple

نوشته های مشابه

اشتراک
اطلاع از
20 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین محبوب ترین
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا